27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 09:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Klanten in ongewis over failliet MIO

WILLEMSTAD — Het faillissement van telecomprovider MIO is maandag uitgesproken.
Maar klanten hebben tot op heden nog niets vernomen over de volgende stappen. De Curanet-account is uit de lucht, net als de MIOwebsites en servicenummers.

Via het centrale nummer wordt via een ingesproken boodschap gemeld dat MIO failliet is verklaard en dat er nu een proces gevolgd moet worden.
Klanten zullen binnenkort hierover geinformeerd worden.

Curator Arnold Huizing wil in dit stadium nog geen toelichting geven.
Hij is nog bezig met het onderzoek.
Directeur Joao de Canha van Bureau Telecommunicatie, Post en Utilities zegt dat de juristen van BTPU bezig zijn met het faillissement.
Het bureau heeft de taak om erop toe te zien dat de afhandeling naar de klanten toe correct verloopt.
Maar daar lijkt bij voorhand al niets van terecht te komen.
Een boze MIO-klant liet gisteren tegenover de Amigoe weten dat er nog steeds MIObelkaarten bij de toko’s worden verkocht.
Vanmorgen was echter zowel het servicenummer 0800-488 2646 als het nummer om op te laden (738-0900) niet meer bereikbaar.
Overigens heeft dit faillissement geen effect op MIO Aruba.
Dit bedrijf staat los van MIO Curaçao, dat officieel naam houdt onder EOCG Wireless NV.
In januari vorig jaar werd tijdens een crediteurenvergadering besloten om de surseance van betaling van MIO met anderhalf jaar, ingaande oktober 2010, te verlengen.
Hierdoor kreeg het bedrijf de mogelijkheid om de crediteuren na verloop te betalen.
Voorwaarde was wel dat EOCG Wireless volledig werd gesaneerd en er een nieuwe financier zou worden gevonden om in elk geval een deel van de concurrente vorderingen te voldoen.
Door jarenlang mismanagement was het bedrijf in een deplorabele financiële positie terechtgekomen.
MIO verleende telecommunicatiediensten, zoals internet en telefoon, via voip (voice over internet protocol) en verkocht ook pre-paid telefoonkaarten.
Destijds had de vennootschap meer dan 28 miljoen gulden aan schulden.

 MIO Aruba geen last van problemen Curaçao

ORANJESTAD — De dienstverlening van internetprovider MIO Aruba is niet in gevaar nu de provider op Curaçao failliet is. Beide bedrijven staan los van elkaar.

MIO Aruba heeft niets te maken met MIO Curaçao, we zijn een apart bedrijf met eigen directeuren en eigen antennes

- Advertentie -

, aldus een medewerker van de internetprovider op Aruba, die tegenover Amigoe wel de financiële problemen van het bedrijf op Curaçao bevestigt.

Klanten van MIO op Aruba hoeven zich geen zorgen te maken, onze dienstverlening hier gaat gewoon door.

Het bedrijf had vanmorgen nog geen telefoontjes van verontruste klanten gekregen.

 

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -