KKC | Landsbesluit ontslag Ministers Ruthmilde Cecilia-Larmonie en Jaime Cordoba

Landsbesluit ontslag Ministers Ruthmilde Cecilia-Larmonie (BPD) en Jaime Cordoba (SOAW) en benoeming Zita Jesus-Leito (BPD) en Kenneth Gijsbertha (SOAW)

Bron: Knipselkrant Curacao

8 Reacties op “KKC | Landsbesluit ontslag Ministers Ruthmilde Cecilia-Larmonie en Jaime Cordoba

 1. Abraham Mossel

  Ik denk het niet @Henk, ik hoor juist dat veel mensen die op MFK/MOSES/PS hebben gestemd, juist na dit debakel van de opppsitie partijen zeker een andere keuze gaan maken. Ik heb het vermoeden dat er bij de aankomende verkiezingen grote verschuivingen gaan plaats vinden. Gerrit de Raaf kan het hele eiland vol plakken met zijn door de maffia betaalde campagne borden, juist daarom zal hij niet winnen met zijn MAFFIA clubje.

 2. LaStiwz,

  Ja inderdaad de uiteenzetting is gekopieërd en geplakt (want ik kon het niet beter verwoorden), maar de onderhavige onderbouwing vind ik terug in parlement en politiek. En begrijpend lezen kan ik wel. Ergo een staatsregeling (van Curacao) die voortvloeide van de nederlandse wetgeving mag ik dan de nederlandse wetgeving aanhangig aanmaken (want als puntje komt bij paaltje haasten wij allemaal naar de hoge raad in NL). Dus, wat gebeurd is, is politiek omstreden derhalve had het demissionaair kabinet niet met voeten te treden.

 3. Ik denk dat verkiezingen uitvallen in het nadeel van de niet criminele partijen.

  Die zijn zo teleurgesteld dat ze in grote getalen niet naar de stembus gaan, terwijl de mondi monkeys van Schotte en dos Santos wel gemotiveerd zijn om te gaan, al dan niet tegen betaling.

  Verder zullen er in het lange weekend van de verkiezingen veel MAN/PAR/PS stemmers in het buitenland zijn, terwijl het domme stemvee van MFK en KdnT nauwelijks geld heeft voor de bus naar Bandabou.

  Met andere woorden: zelfs als de crimineel Schotte en de proleet er in stemmen wat op achteruit gaan, gaan ze er qua zetels op vooruit omdat veel integer stemmende kiezers niet naar de stembus gaan.

  En dat is de schuld van MAN en PAR, met hun ontstellend zwakke leiders Koeiman en Leito die de uitstraling hebben van een overreden kat. Alleen Suzy Romer (PNP) is van de coalitie een waardig leider.

 4. @Mike: als je googled moet je wel het hele stuk lezen.

  Daar staat in dat: zuiver juridisch gezien hebbe ze dezelfde bevoegdheden.

  Dan volgt er iets wat neerkomt op “not done”.

 5. FYI,

  Een minister als individueel lid, of een regering als collectiviteit is demissionair indien deze niet langer het vertrouwen geniet van een meerderheid van de wetgevende macht en als gevolg hiervan haar ontslag heeft ingediend. Het gevolg hiervan is dat deze regering enkel nog de lopende zaken mag afhandelen en geen omstreden zaken mag behandelen.

  Ik vind deze uiteenzetting beter.

 6. Het vorige demissionaire kabinet (met name PS) ging ook nog leuk van start met de overname van Isla. Nu zal de PS wel als luidste gillen wanneer dit kabinet nog iets nieuws tracht…

 7. @Pukkie: niet helemaal waar. Een demissionair kabinet heeft dezelfde bevoegdheden als een “normaal” kabinet. Ook voor wat betreft het opstarten van nieuwe zaken. Echter, het is not done en er is, in de meeste gevallen, geen meerderheid te verkrijgen.

 8. Voor een goed begrip : Het gevallen kabinet is demissionair en mag alleen nog zaken afhandelen en geen nieuwe zaken opstarten.
  De twee ministers van de PS hebben zich aangesloten bij de oppositie en kunnen dus geen minister meer zijn.
  Jesus Leito en Gisbertha nemen de taken van de ontslagen ministers over voor de tijd dat het kabinet demissionair is, dus tot na de verkiezingen.
  De juiste weg is bewandeld, al zal de oppositie dat niet leuk vinden.
  Maar de Curacaose bevolking heeft nu het laatst woord bij de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *