26.1 C
Willemstad
• donderdag 13 mei 2021 09:22

PBC | Voor tweede dag op rij geen besmettingen op Curaçao

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao geen nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Er werden 699 testen uitgevoerd. Ook is er niemand overleden. Er liggen nu...

PBC | Curaçao blijft oranje voor Nederlanders

Persbureau Curacao Nederlanders kunnen weer op vakantie naar het buitenland, maar het Caribisch deel van het Koninkrijk blijft code oranje. De Jonge verwacht wel dat Nederlandse toeristen deze zomer...

PBC | Bonaire versoepelt maatregelen verder en gaat naar risiconiveau 3

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire versoepelt de coronamaatregelen verder. Er wordt teruggeschakeld naar een risiconiveau 3. Deze fase geldt voor twee weken en gaat morgen in. Dat zegt...

NTR | Knops stopt lening aan Sint Maarten omdat hij eerst orde op zaken wil op luchthaven

Oscar van Dam PHILIPSBURG – De toch al stroeve relatie tussen staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties en de regering van Sint Maarten lijkt in een nieuwe crisis te...

DH | Mingo reinstated as Airport’s CEO

PHILIPSBURG--Princess Juliana International Airport (PJIA) holding company PJIAH and operating company PJIAO must allow Chief Executive Officer (CEO) Brian Mingo to resume and continue management duties as...

DH | Knops: No fifth tranche until situation at airport is restored

THE HAGUE--Dutch caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops on Wednesday informed St. Maarten Prime Minister Silveria Jacobs that he has deferred the...
- Advertisement -spot_img

KKC | Ex-directeur SSC verliest rechtszaak

HomeMediaKKC | Ex-directeur SSC verliest rechtszaak

Met vonnis

Ex SSC directeur Margit de Freitas dreigt miljoenen terug te moeten betalen aan Stichting Studiefinanciering Curacao (SSC) | Extra

WILLEMSTAD – SSC directeur Margit de Freitas dreigt miljoenen terug te moeten betalen aan Stichting Studiefinanciering Curacao, omdat ze vlak voor aantreden van het vorige kabinet kabinet een contract is aangegaan met “Experientia”, die SSC ongeveer een miljoen per jaar kost.

Daarnaast heeft De Freitas ook vorig jaar een werkneemster ontslagen, die tot twee keer toe haar zaak had gewonnen tegen SSC (tegen de Freitas) en waarbij de rechter de Stichting had bevolen om de werkneemster weer tot het werk toe te laten.

Op de dag van de tweede uitspraak ging de Freitas toch over tot ontslag van de werkneemster, hetgeen voor een kostenpost van Nafl. 773.879,08 heeft gezorgd. Mede naar aanleiding daarvan heeft de overheid bij moeten springen met extra subsidie om de continuïteit van SSC te garanderen.

Verder zou de ex-directeur de creditcard van SSC gebruikt en voor diverse posten geen verantwoording afgelegd, ondanks daartoe veelvuldig in de gelegenheid te zijn gesteld. Aan de rechter is verzocht om de Freitas te bevelen om verantwoording af te leggen.

In de rechtszaak beweerde de Freitas een arbeidsovereenkomst te hebben en probeerde zij op die manier arbeidsrechtelijke bescherming te krijgen, zoals die geldt voor werknemers. Sedert 2003 geldt op Curacao echter dat een directeur geen arbeidsovereenkomst kan hebben met de entiteit waar hij bestuurder van is.

De rechter beaamt dit in de beschikking en geeft aan dat de (de meeste van de vorderingen) van de Freitas, voor zover zij betrekking hebben op het bestaan van een arbeidsovereenkomst, afgewezen worden. De Freitas is ook veroordeeld in de kosten van het geding ad Nafl. 1500,00, die aan SSC betaald moet worden.

De tegenvorderingen van SSC worden voortgezet in een normale rechtsprocedure en de zaak is naar de normale rol verwezen voor verdere behandeling, omdat dit geen arbeidszaak meer betreft.

2018 07 05 – Beschikking Margit de Freitas vs SSC Stichting Studiefinanciering Curacao by Black Lion on Scribd

Bron: Knipselkrant Curacao

16 reacties

 1. Het zijn de RvC / RvB lui die hun “brothers” de externe accountants naar binnenloodsen.

  De accountant helemaal happy, kan weer een mega declaratie “lossen” bij een overheids NV.
  Uiteraard niet geheel onvoorwaardelijk…

  Zie CBCS, Giro, ENNIA, BZV, UTS SVB waar allemaal bevriende/ ex collega accountants binnen zijn geloodst.
  En waar het gigantisch misging….

 2. Esther, bij CPA heeft de partner van grote Girograaier Stephen Capella een managers functie.

  Gezien haar partnerkeuze heeft deze ‘dame’ geen greintje integriteit. En dan wordt ze ook nog gecontroleerd door de blinde laffe bejaarde slappeling Remigio Booi. Met ook een weinig verheffend Girobankverleden, dus de cirkel is daarmee rond.

 3. Er is niets zuivers aan de zoenaamde PS politici en aanhangers.
  Margit de Freitas was het schone slaapstertje , (voor degenen die het niet wisten) van Helmien Wiels.

  Wiels had ook over de miljoen op zijn rekening staan toen hij overleed.
  Zijn zus heeft ook een studietoelage gekregen, en een andere broer heeft voor miljoenen goed huisgehouden bij MDPT van de RdK.

  Wat zijn dit voor primitieve 3e wereldland manieren? Een politicus en zijn naasten mogen hier en laten wat hen goeddunkt omdat de meerderheid van het stemvee op hen stemt,,?

  Pueblo boberano

 4. @merdidith, Dat klopt ga maar goed na wat de PS al die jaren heeft geroofd. Met stille toestemming van MAN, MFK, PAIS.PNP en PAR!

 5. De bejaarde dementerende nietsnut Remigio Booi, die iedere dag in Pampers moet worden gehesen, staat ook op de payroll van CPA! Benieuwd wat daar allemaal gebeurt wat niemand mag zien, want daarvoor is Booi natuurlijk aangesteld.

  Raad van Comissarissen CPA
  De Raad van Commissarissen van Curaçao Ports Authority (CPA) bestaat uit de volgende personen:
  1- Salomon ‘Percy’ Pinedo (president-commissaris),
  2- Abigail Paula,
  3- Fitzgerald ‘Jerry’ Semper,
  4- Remigio Booi,
  5- Kenneth Brooks,
  6- David Dick
  7- en Anibel Maduro.

 6. Walgelijk dat de afestudeerde antillianen denken dat wij die hier leven zo stom of blind zijn dat zij hier terug komen en net zo gaan handelen als de makambas waar iedereen op tegen is .
  Kijk in de spiegel wie onze mooie eiland verder de afgrond in helpt

 7. En het verhaal is nog veel en veel erger. Dit is nog maar een tipje van de ijsberg. De stinkende bron is nog veel dieper.

 8. Wat een crimineel *** wijf is dit zeg!

  Inderdaad, waar was toezichthouder Booi?

  Ongetwijfeld heeft de Freitas onder de tafel een flink bedrag gekregen voor de miljoenen die Studiefinaniering betaalde aan Xperensia van Carla Hueck, die volgens mij een groot drankprobleem heeft.

  Maar daar kan je zelfs minister mee worden, of niet, Carlos Monk?

 9. Het grote graaien van de Freitas gebeurde onder het ‘toeziend’ oog van de bejaarde dementerende commissaris Remigio Booi, die het toezichthouden blijkbaar van Karel Frielink bij Insel Air geleerd had.

 10. Het zou mooi zijn als die miljoenen teruggevorderd worden maar laten we eerlijk zijn, het blijft altijd bij dreigementen. Er schijnt tijdens het kabinet Schotte ook miljoenen bij RDK te zijn verdwenen net zoals bij Fundashon Wega di number en dit allemaal terwijl een groot deel van de bevolking in armoede leeft. Langzamerhand begin ik mij af te vragen, “Ta ki falta e hende pretu pendew nan aki ku nan ta sigi vota pa e porkeria nan aki?”

 11. Het is een stichting dus het bestuur van de stichting kan aansprakelijk gesteld worden. Case-study voor Kunneman en Frielink.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties