28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 08:54

Laatste reacties

- Advertentie -

KKC | Ex-directeur SSC verliest rechtszaak

Met vonnis

Ex SSC directeur Margit de Freitas dreigt miljoenen terug te moeten betalen aan Stichting Studiefinanciering Curacao (SSC) | Extra

WILLEMSTAD – SSC directeur Margit de Freitas dreigt miljoenen terug te moeten betalen aan Stichting Studiefinanciering Curacao, omdat ze vlak voor aantreden van het vorige kabinet kabinet een contract is aangegaan met “Experientia”, die SSC ongeveer een miljoen per jaar kost.

Daarnaast heeft De Freitas ook vorig jaar een werkneemster ontslagen, die tot twee keer toe haar zaak had gewonnen tegen SSC (tegen de Freitas) en waarbij de rechter de Stichting had bevolen om de werkneemster weer tot het werk toe te laten.

- Advertentie -

Op de dag van de tweede uitspraak ging de Freitas toch over tot ontslag van de werkneemster, hetgeen voor een kostenpost van Nafl. 773.879,08 heeft gezorgd. Mede naar aanleiding daarvan heeft de overheid bij moeten springen met extra subsidie om de continuïteit van SSC te garanderen.

Verder zou de ex-directeur de creditcard van SSC gebruikt en voor diverse posten geen verantwoording afgelegd, ondanks daartoe veelvuldig in de gelegenheid te zijn gesteld. Aan de rechter is verzocht om de Freitas te bevelen om verantwoording af te leggen.

In de rechtszaak beweerde de Freitas een arbeidsovereenkomst te hebben en probeerde zij op die manier arbeidsrechtelijke bescherming te krijgen, zoals die geldt voor werknemers. Sedert 2003 geldt op Curacao echter dat een directeur geen arbeidsovereenkomst kan hebben met de entiteit waar hij bestuurder van is.

De rechter beaamt dit in de beschikking en geeft aan dat de (de meeste van de vorderingen) van de Freitas, voor zover zij betrekking hebben op het bestaan van een arbeidsovereenkomst, afgewezen worden. De Freitas is ook veroordeeld in de kosten van het geding ad Nafl. 1500,00, die aan SSC betaald moet worden.

- Advertisement -

De tegenvorderingen van SSC worden voortgezet in een normale rechtsprocedure en de zaak is naar de normale rol verwezen voor verdere behandeling, omdat dit geen arbeidszaak meer betreft.

2018 07 05 – Beschikking Margit de Freitas vs SSC Stichting Studiefinanciering Curacao by Black Lion on Scribd

Bron: Knipselkrant Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. Het zijn de RvC / RvB lui die hun “brothers” de externe accountants naar binnenloodsen.

  De accountant helemaal happy, kan weer een mega declaratie “lossen” bij een overheids NV.
  Uiteraard niet geheel onvoorwaardelijk…

  Zie CBCS, Giro, ENNIA, BZV, UTS SVB waar allemaal bevriende/ ex collega accountants binnen zijn geloodst.
  En waar het gigantisch misging….

 2. Esther, bij CPA heeft de partner van grote Girograaier Stephen Capella een managers functie.

  Gezien haar partnerkeuze heeft deze ‘dame’ geen greintje integriteit. En dan wordt ze ook nog gecontroleerd door de blinde laffe bejaarde slappeling Remigio Booi. Met ook een weinig verheffend Girobankverleden, dus de cirkel is daarmee rond.

 3. Er is niets zuivers aan de zoenaamde PS politici en aanhangers.
  Margit de Freitas was het schone slaapstertje , (voor degenen die het niet wisten) van Helmien Wiels.

  Wiels had ook over de miljoen op zijn rekening staan toen hij overleed.
  Zijn zus heeft ook een studietoelage gekregen, en een andere broer heeft voor miljoenen goed huisgehouden bij MDPT van de RdK.

  Wat zijn dit voor primitieve 3e wereldland manieren? Een politicus en zijn naasten mogen hier en laten wat hen goeddunkt omdat de meerderheid van het stemvee op hen stemt,,?

  Pueblo boberano

 4. @merdidith, Dat klopt ga maar goed na wat de PS al die jaren heeft geroofd. Met stille toestemming van MAN, MFK, PAIS.PNP en PAR!

 5. De bejaarde dementerende nietsnut Remigio Booi, die iedere dag in Pampers moet worden gehesen, staat ook op de payroll van CPA! Benieuwd wat daar allemaal gebeurt wat niemand mag zien, want daarvoor is Booi natuurlijk aangesteld.

  Raad van Comissarissen CPA
  De Raad van Commissarissen van Curaçao Ports Authority (CPA) bestaat uit de volgende personen:
  1- Salomon ‘Percy’ Pinedo (president-commissaris),
  2- Abigail Paula,
  3- Fitzgerald ‘Jerry’ Semper,
  4- Remigio Booi,
  5- Kenneth Brooks,
  6- David Dick
  7- en Anibel Maduro.

 6. Walgelijk dat de afestudeerde antillianen denken dat wij die hier leven zo stom of blind zijn dat zij hier terug komen en net zo gaan handelen als de makambas waar iedereen op tegen is .
  Kijk in de spiegel wie onze mooie eiland verder de afgrond in helpt

 7. En het verhaal is nog veel en veel erger. Dit is nog maar een tipje van de ijsberg. De stinkende bron is nog veel dieper.

 8. Wat een crimineel *** wijf is dit zeg!

  Inderdaad, waar was toezichthouder Booi?

  Ongetwijfeld heeft de Freitas onder de tafel een flink bedrag gekregen voor de miljoenen die Studiefinaniering betaalde aan Xperensia van Carla Hueck, die volgens mij een groot drankprobleem heeft.

  Maar daar kan je zelfs minister mee worden, of niet, Carlos Monk?

 9. Het grote graaien van de Freitas gebeurde onder het ‘toeziend’ oog van de bejaarde dementerende commissaris Remigio Booi, die het toezichthouden blijkbaar van Karel Frielink bij Insel Air geleerd had.

 10. Het zou mooi zijn als die miljoenen teruggevorderd worden maar laten we eerlijk zijn, het blijft altijd bij dreigementen. Er schijnt tijdens het kabinet Schotte ook miljoenen bij RDK te zijn verdwenen net zoals bij Fundashon Wega di number en dit allemaal terwijl een groot deel van de bevolking in armoede leeft. Langzamerhand begin ik mij af te vragen, “Ta ki falta e hende pretu pendew nan aki ku nan ta sigi vota pa e porkeria nan aki?”

 11. Het is een stichting dus het bestuur van de stichting kan aansprakelijk gesteld worden. Case-study voor Kunneman en Frielink.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -