PBC | Actieve coronabesmettingen Curaçao blijven gelijk

Persbureau Curacao Het aantal mensen dat op dit moment besmet is, is 65, net als gisteren. Er kwamen weliswaar vijf nieuwe positieve gevallen bij, maar vier mochten hun...

NOS | Formatie op Curaçao – net even anders dan in NL

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over de formatie nav de installatie van de nieuwe Staten. Rond...

NOS | Kruisgesprek NOS over vliegveld Sint Maarten

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over het stopzetten van coronasteun door Knops op Sint-Maarten. Nederland en...

Column Youp | Popster op Urk

Is die Haga nog bij elkaar? Of is zijn kompaan Smolders inmiddels ook al voor zichzelf begonnen? En had Thierry nou wel of geen corona? En was...

Column Kunneman | Bijl

Juridische column mr. Frank Kunneman Een boete van meer dan een half miljard euro is niet meer extreem hoog als een bank zijn compliance onvoldoende op orde heeft....

Column Hessels | Van red tape naar red carpet

Door Armand Hessels Ruim 25 jaar geleden uitte de directeur van een belangrijke overheidsentiteit tegen mij zijn frustratie over de enorme bureaucratie die investeerders moesten ondergaan om nieuwe...
- Advertisement -spot_img

KKC | Uitbreiding blogs op Knipselkrant Curacao

HomeMediaKKC | Uitbreiding blogs op Knipselkrant Curacao

Aantal blogs op de Knipselkrant breidt uit

kkc-logo
Toename van kwaliteitsblogs door mensen met een uitgesproken mening

De Knipselkrant, ooit als een hobby op Curaçao begonnen, is uitgegroeid van een digitale Knip & Plak tot een volwaardige uitgave die meetelt in de Curaçaosche samenleving door hun eigen kritische, onpartijdige en goed onderbouwde blog die ondertussen meer dan 140.000 lezers kent wat meer is dan alle geschreven kranten op Curaçao samen.

De reden dat de Knipselkrant onpartijdig kan blijven is omdat ze niet afhankelijk zijn van adverteerders of grote sponsors die de opinie van de krant bepalen door financiële druk uit te oefenen op de redactie.

Dat de Knipselkrant wel degelijk een verschil uitmaakt en de ongezouten waarheid naar voren weet te brengen en daardoor bepaalde situaties wél durft aan te kaarten die anders het daglicht niet zouden zien, blijkt wel uit de cyber en fysieke bedreigingen en dreigingen met rechtszaken, eisen van rectificaties die trouwens nooit gehonoreerd zijn omdat het altijd mening over de waarheid betreft.

En nu is zelfs een strafklacht bij de O.M. gedeponeerd om de bloggers te “ontmaskeren” omdat bepaalde personen zich beledigd zouden voelen die juist iedereen en alles door de modder slepen maar nu dat ze aangevallen worden, zij opeens zwaar beledigd zijn en zelfs een demonstratie in de stad willen organiseren om te proberen de bloggers te stoppen.

Dat maakt de krant juist sterker want dat bevestigt dat ze goed bezig zijn en doen wat anderen niet durven of kunnen of de middelen of contacten niet hebben om gedegen achtergrond onderzoek te doen naar de feiten en niet de roddels.

Nu gaat het aantal blogs uitbreiden en nog groter worden want er zijn nog steeds mensen die in onze Dushi Korsow geloven en willen dat onze klip vooruitkomt en het beste voor Korsow voor ogen hebben.

* 1. Andres Casimiri, ons aller bekend van zijn niet aflatende pogingen poging om van de raffinaderij een Green Town te maken, die gaat onze volk inlichten over de vooruitgang van Green Town en vragen te beantwoorden, want nog steeds zijn er mensen, vooral politici,  die niet de details weten en daardoor een verdraaid beeld krijgen van wat Green Town moet gaan worden.

* 2. Verele Engels iemand die zich in de lokale kunst en cultuur wereld haar sporen heeft verdiend die elke week de Kunst & Cultuur agenda gaat bijhouden en wekelijks een van onze lokale artiesten en hun werken gaat belichten.

Met deze twee bloggers  hoopt de Knipselkrant in te spelen op de vragen van het publiek die meer wilde hebben en hopelijk voldoen ze hier aan.

Zo bewijst de Knipselkrant dat het een krant is geworden waar men rekening mee moet houden.

Welkom Verele, en Andres!

Bron: De Knipselkrant Curaçao Team

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Sander, ook wij hopen dat de berichten hierover bij ons op tijd binnen zijn en wij die direct kunnen publiceren. Er gaat een extra Menu komen “Agenda” Zodra wij even de tijd krijgen.

 2. Ga zo door Knipselkrant Curaçao. Er komen steeds meer mensen met hun mening op het KKC-Blog, ondanks de angstcultuur en bang makerij van de MFK/MAN/PS met als hoofd adviseurs de drie Daltons en Gerrit de Raaf.

 3. @Sony, helemaal mee eens……

  En ik ga de nieuwe blogs zeker volgen.
  zelf een groot voorstander van vooruigang en Greentown is wat dat betreft een zeer goed initiatief.
  Kunst heeft ook mijn belangstelling, maar lees altijd later in de krant dat er ergens iets gaande was en leuk geweest is.
  ik zou het graag eerder willen weten, zodat ik de kans krijg er ook eens bij te zijn.
  Dus ik hoop dat onder kunst en cultuur ook uitvoeringen en optredens vallen.

 4. “(WILLEMSTAD – Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en zijn kantoorcollega’s hebben dinsdag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie tegen de Knipselkrant Curaçao.

  Volgens de advocaten beschadigen de publicaties van deze internetkrant de goede naam en eer van hun kantoor. Sulvaran en zijn collega’s komen regelmatig in het nieuws door hun optreden in en buiten de rechtszaal.)”

  [Eerder heb in een reactie op een artikel van “de heren” het volgende geschreven:
  …”De “heren” plegen met woord en daad een fundamentele schending van de eer en de waardigheid van de advocatuur.”]

  De “heren hebben geen eer, noch een goede naam. Er valt bij hun niets te schenden. Ze zijn het verlengstuk van corrupte bestuurders en hun aanhang.

  Het OM verzoeken om namen van bloggers te achterhalen die hun – door eigen toedoen – besmeurde naam nog eens extra door de modder halen, een gotspe.
  Het zou wereldnieuws zijn als het OM op hun verzoek ingaat en Stalin zou een grote grijns op zijn gebalsemde gelaat krijgen.

  Dreigen en bedreigen, daar zijn ze goed in. Het wordt tijd dat ze van het tableau geschrapt worden.

 5. Onderbouwde berichtgeving is hard nodig. De bestaande dagbladen moeten omgaan met politieke druk en dat is niet eenvoudig. Aan de reacties is vaak te zien hoe moeilijk het voor de politiek is om zich niet feitenvrij/factfree op te stellen. Dus hoe meer onderbouwde artikelen hoe beter. Masha pabien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties