KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Huiszoeking Gerrit Schotte

  • 9 december 2013: Justitie op Curaçao heeft maandagochtend vroeg een inval gedaan in de woning van de voormalige premier Gerrit Schotte. Tegelijkertijd viel Justitie ook
    Thodé zegt niet te weten op grond waarvan er een onderzoek is ingesteld. Advocaat Chester Peterson, één van de advocaten die aanwezig was bij de huiszoeking, vraagt zich af of dit met opzet is gedaan. Thodé laat weten dat Schotte hierdoor niet aan het woord is gekomen gaande de begroting. “Is Schotte op deze manier monddood gemaakt”, vraagt Peterson zich af.

    Advocaat Chester Peterson, (rechts) vraagt zich af of de huiszoekingen met opzet zijn gedaan. In het midden ex-GevMin Sheldry Osepa, beste vriend van Schotte. Thodé (links) laat weten dat Schotte hierdoor niet aan het woord is gekomen gaande de begroting. “Is Schotte op deze manier monddood gemaakt?”, vraagt advocaat Peterson zich af.

    binnen in het partijkantoor van de MFK, de partij Gerrit Schotte. Aanleiding van deze huiszoekingen is een strafrechtelijk onderzoek naar een verdenking van witwassen van geld en valsheid in geschrifte.

    Ook in andere delen van Willemstad zijn huiszoekingen verricht, zo meldt Serphos, woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Dit onderzoek is gestart in opdracht van de Procureur-generaal na een tweetal aangiften die vorig jaar werden gedaan. Daarbij is het vermoeden geuit dat ex-premier Gerrit Schotte zich had schuldig gemaakt aan deze overtredingen. Ook zou de ex-premier geld hebben ontvangen van Francesco Corallo, die betrokken is bij de Siciliaanse maffia. Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *