Kerknet | Vaticaan pleit voor nieuwe verkiezingen in Venezuela

Vaticaan pleit voor nieuwe verkiezingen in Venezuela

Volgens de Staatssecretaris van het Vaticaan kunnen enkel nog verkiezingen een uitweg bieden voor de crisis.

Volgens kardinaal Pietro Parolin, staatssecretaris van de Heilige Stoel, kunnen enkel nog nieuwe verkiezingen een uitweg bieden voor de al maanden aanhoudende crisis en krachtmeting tussen president Maduro en de oppositie. Volgens de kerkleider heeft het Latijns-Amerikaanse land nood aan goede wil.

De Staatssecretaris hoopt dat de regering de eerste stappen durft te zetten om de crisis op te lossen en gehoor te geven aan de wil van het volk. Sinds het afspringen van de dialoog tussen de regering en de oppositie is de confrontatie en het daarmee gepaard gaande geweld van het bewind van Maduro fel toegenomen. Sinds 1 april kwamen al 38 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond.

Bron: I.Media/Kerknet

11 Reacties op “Kerknet | Vaticaan pleit voor nieuwe verkiezingen in Venezuela

 1. @Enri: dus als men iets doet wat hij niet wil is het hel, moord verdoemenis, kindermoord, volkenmoord en ander fraais?
  Lekker ventje is dat godje van jou.

 2. LaStiwz je berijpt niet wat je leest of je probeert de boel te misleiden door alleen het gevolg te plaatsen en de oorzaak te verdoezelen b.v.
  Je schreef (Jeremia 13:14) maar leest eerst daarvoor (Jeremia 13:10)

  Ditzelve boze volk, dat Mijn woorden weigert te horen, dat in het goeddunken zijns harten wandelt, en andere goden navolgt, om die te dienen, en voor die zich neder te buigen; dat zal worden gelijk deze gordel, die nergens toe deugt.

  Je schreeft (Ezechiel 9:5-6) maar leest eerst daarvoor
  Ezechiël 8:18

  Daarom zal Ik ook handelen in grimmigheid, Mijn oog zal niet verschonen, en Ik zal niet sparen; hoewel zij voor Mijn oren met luider stem roepen, nochtans zal Ik hen niet horen.

  Zorg dat deze situatie niet op jouw toeslaat er is nog hulp voor jou.

 3. @Enri: wat heeft dat met mijn verhaal te maken?

  Overigens: als er eentje veel moorden op zijn geweten heeft is het dat godje van jou wel.
  Lees deel 1 van je grote sprookjesboek er maar op na.

  Voorbeeldje m.b.t. jouw epistel:
  (Jeremia 13:14) En Ik zal hen in stukken slaan, den een tegen den ander, zo de vaders als de kinderen te zamen, spreekt de HEERE; Ik zal niet verschonen noch sparen, noch Mij ontfermen, dat Ik hen niet zou verderven.

  of deze:
  (Ezechiel 9:5-6) Maar tot die anderen zeide Hij voor mijn oren: Gaat door, door de stad achter hem, en slaat, ulieder oog verschone niet, en spaart niet! Doodt ouden, jongelingen en maagden, en kinderkens en vrouwen, tot verdervens toe;

  en deze:
  (1 Samuel 15:3) Ga nu heen, en sla Amalek, en verban alles, wat hij heeft, en verschoon hem niet; maar dood van den man af tot de vrouw toe, van de kinderen tot de zuigelingen, van de ossen tot de schapen, van de kemelen tot de ezelen toe.

  Nuff said.

 4. @ LaStiwz een vader die zijn kinderen vermoord is geen goede vader, jij en niemand is een betere vader dan God, dit kan je ook niet begrijpen. Maar spoedig zal je smeken naar Gods hulp.

  De mensheid rent het geld (niet door God geschapen) achterna en zijn vergeten wie ze zijn. Hiervoor zijn ze zelf bereid om hun eigen broeders, moeder, vader en zusters te vermoorden laat staan een buitenstaander (s).

 5. @Enri: waarom moet die god van jou toch alles met een omweg doen. Als hij zo omnipotent is kan hij toch gewoon een paar bliksempjes op onwelgevalligen doen neerkomen en de juiste mannetjes op de juiste plaats zetten.

  Veel makkelijker dan wat rommelen met de olieprijs.

  (ps: niet verschuilen achter het adagium “gods wegen zijn ondoorgerondelijk”.)

 6. Blijf maar jullie criminele maatjes maar verdedigen. God had persoonlijk ervoor gezorgd dat die olieprijs was gekelderd, zodat de Chavistas brujeros y paleros minder kunnen verduisteren.

  Natuurlijk zal de olieprijs zich herstellen maar dan hebben de Venezolanen, Maduro en zijn maatjes al verslagen.

  Alle YdK zijn allemaal vrienden van die Venezolanen maar geen vrienden van chavistas y maduristes.

  De vrienden van bovengenoemde rovers zijn jij en jouw maatjes.

 7. ericlapas

  Señor @Enri, el precio del petroleo va a subir un dia i vamos a recordar nuestros verdadero amigos.

 8. Maduro Burro tu vas a caer, Ustedes eran perros de los Castros y ahora ellos no te quieren mas. Ustedes Chavistas y Muduristas no tienen por donde ir.

 9. ericlapas

  Beste Mossel, ik zal even op je reactie reageren dan hoef je niet op je eigen reactie te reageren. Waar bemoeit deze man zich mee? Maduro bemoeit zich ook niet met wat in het Vaticaan gebeurt.

 10. Abraham Mossel

  Sory Jacobus de boer, is een fiktie naam, mijn ontsludigeging. namaio sengonie, fin satieon diegtr bhwp

 11. Abraham Mossel

  Ik lees het nog niet eens, maar voor hoeveel de st’keer doet hij de heiligman dit verzoek al.? ik kan mij nog herrinner als kleine jonge dat mijn vader Jacobus de Boer. zij dat het geen ene moer hielp, van zijn elf broers en zusters zijn er 4 over gebleven, waar onder hij zelf. pleur OP Gerrit de Raaf met je kut verhalen. jhcznjv myubhve7rgi7vgtkmlkln;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *