Kerknet | Bisschop klaagt ‘dictatuur’ in Venezuela aan

Volgens de bisschop staat het land op instorten en is er geen vooruitzicht op beterschap. Straatprotest in Venezuela © Amnesty International

Bisschop Mario del Valle Moronta maakte tijdens een bezoek aan Duitsland een vernietigende balans op van de situatie in zijn land. Achter de democratische façade van president Maduro gaat een totalitair en dictatoriaal bewind schuil dat door militairen, Russen en Cubanen in het zadel wordt gehouden.

Het bewind van president Hugo Chavez was al corrupt. Maar vandaag is die corruptie de regeringsstijl. Politieke moorden, willekeurige arrestaties en foltering behoren tot de orde van de dag. Mensenrechten worden schaamteloos met voeten getreden.

Bisschop Moronta is pessimistisch over de toekomst: Venezuela zinkt steeds verder weg in de armoede, in corruptie en in misdaad.

Een op de drie kinderen gaat gebukt onder ondervoeding.

Een op de twee gezinnen heeft slechts twee maaltijden per dag. De stroomvoorziening loopt mank en het telefoonverkeer is ingestort. Dagelijks vluchten er tot 4.000 burgers naar Colombia. Sinds 2015 hebben al 4,6 miljoen mensen, onder wie vele artsen, vakmensen, leerkrachten en academici, het land verlaten. De werkloosheid is torenhoog en hele steden raken ontvolkt. Het is tijd dat Maduro opstapt. Wij hebben nood aan nieuwe, integere leiders die de democratie willen heropbouwen.

Bron: Kathpress.at

Bron: Kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *