Kabinet-Schotte kondigt reuzenproject van 1,3 miljard gulden aan

Vlnr: Minister Abdul Nasser El Hakim, de initiator van het project Christiaan van Assendelft van Wijck, premier Gerrit Schotte, minister Charles Cooper en de dochter van de projectontwikkelaar.

Vlnr: Minister Abdul Nasser El Hakim, de initiator van het project Christiaan van Assendelft van Wijck, premier Gerrit Schotte, minister Charles Cooper en de dochter van de projectontwikkelaar. Foto | Ramsay Soemanta

WILLEMSTAD — De Nederlandse projectontwikkelaar Christiaan van Assendelft van Wijnck, bekend van bouwprojecten zoals Saint Tropez te Pietermaai, zal op korte termijn een bedrag van 1,3 miljard gulden investeren in een reuzenproject in het zuidoostelijke kustgedeelte van Willemstad.

Het betreft de ontwikkeling van het kustgedeelte lopend vanaf Marichi tot en met de plek waar thans het complex Ocean Beach Club Saint Tropez staat.

Dit maakt het kabinet van minister-president Gerrit Schotte middels een persbericht bekend. Curieus detail is het veelvuldige verwijt aan het adres van voormalige gezagdragers in het persbericht, die volgens het kabinet-Schotte dit project al sinds 2008 getraineerd hebben.

Het project, genaamd Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach, behelst in de eerste fase de aanleg van een zogenaamde ‘beach boulevard’ met een lengte van 1100 meter en twee eilandjes van elk 5000 vierkante mester.

De tweede fase omvat weer de aanleg van een ‘beach boulevard’, deze keer met een lengte van 4,5 kilometer en de aanleg van tien eilandjes voor de zuidelijke kust.

De studies over de impact van het onderhavige project op het milieu en de natuur in het gebied waar gebouwd zal gaan worden zijn reeds afgerond, aldus het persbericht. Ook is in het ontwerp rekening gehouden met de bestaande bebouwing in het gebied, vooral voor wat het uitzicht op zee betreft, dat behouden zal blijven.

Curaçao zal er met dit project in totaal 2000 nieuwe hotelkamers bij krijgen, een forse boost van 40 procent. Het project zal ook aan 1500 mensen een permanente arbeidsplaats bieden. Het persbericht maakt ook melding van het feit dat in de uitvoerfase uitsluitend lokale aannemers gecontracteerd zullen worden.

Volgens het persbericht garandeert de ontwikkelaar, Christiaan van Assendelft van Wijck, dat het 1100 kilometer lange strandgeheel toegankelijk zal zijn voor het publiek. Voor het kabinet-Schotte was dit een belangrijk punt tijdens de onderhandelingen met de projectontwikkelaar.

Naast de premier houden de minister van Economische Ontwikkeling, Abdul Nasser El Hakim, en de minister belast met onder meer de infrastructuur, Charles Cooper, zich ook bezig met dit project.

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Chris van Assendelft van Wijck – projectontwikkelaar op Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *