30 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 21:18

Kabinet dreigt aannemer Pablo met rechtszaak

FOTO ©RENÉ ZWART
FOTO ©RENÉ ZWART


CURAÇAO – Het kabinet van de gevolmachtigde minister heeft afstand genomen van het artikel in het Antilliaans Dagblad van 29 april.
Daarin beklaagt de aannemer van de verbouwing van de ambtswoning van de minister, Giovanni Pablo, zich over de handelwijze van Marvelyne Wiels.
Het kabinet dreigt nu met een rechtszaak.

Wiels zou volgens Pablo onmogelijke eisen hebben gesteld, familie hebben voorgetrokken en hem kapot hebben gemaakt.

Familiebanden
Het kabinet wilde in eerste instantie niet reageren toen de genoemde krant vroeg om wederhoor.
In een persverklaring doen ze dat alsnog:

In het huidig economisch klimaat schakelt opdrachtgever (het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister) voor werkzaamheden die verband houden met de publieke taak – zoals het onderhoud van de ambtswoning – bij voorkeur Curaçaoënaars in.
Nauwe familiebanden met de gevolmachtigde minister maken in het algemeen – en zo ook bij dit werk– geen deel uit van het selectiecriterium.”

Geschil
Volgens het kabinet waren in eerste instantie de in het artikel van de krant genoemde Leverock (volgens Pablo een aangetrouwde neef van Wiels, red.) en ‘Kleine’ McLane (volgens Pablo een neef van Leverock) gevraagd om de klus te doen.
Pas toen de opdracht te groot bleek, werd Pablo erbij betrokken.
Daarbij ontstond ruzie over de kosten.

Het kabinet: “Het is juist dat er bij de afrekening van het werk een geschil met de heer Pablo is ontstaan over vermeende ‘extra’ kosten.
Door opdrachtgever zijn alle reguliere termijnen en al het meer- en minderwerk ruimschoots afgerekend.
Of een aannemer ‘uitkomt’ met de aanneemsom is zijn eigen verantwoordelijkheid…
Het stond de aannemer natuurlijk vrij om geen overeenkomst aan te gaan als prijs, betalingstermijnen of andere gerechtvaardigde wensen van de opdrachtgever ten aanzien van eerder bij het werk betrokken personen, hem niet zouden hebben aangestaan.”

Rechtszaak
Wiels dreigt Pablo voor de rechter te slepen.

Voor een weerlegging van deze details biedt een eventuele gerechtelijke procedure een geschikter forum dan de media. Mocht de heer Pablo volharden in zijn vordering, dan zal uitgebreid verweer gevoerd worden. Het kabinet heeft er het volste vertrouwen in dat de Nederlandse rechter vervolgens in goede justitie in staat zal zijn een gerechtvaardigd oordeel over de eindafrekening te vellen.”

Bron: Versgeperst  

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties