27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 02:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Journalist start kort geding

Tegen ontzegging persconferentie ministerraad

yves cooperWILLEMSTAD — Journalist Yves Cooper begint een kort geding tegen premier Ivar Asjes (PS) om de ontzegging van twee weken om de persconferentie van de ministerraad bij te wonen, die hij van de premier kreeg opgelegd, teniet te doen. “Ik ga dit aanvechten. Dit kan natuurlijk niet.”

Asjes verzocht Cooper gistermiddag de conferentiezaal te verlaten en hij ontzegde hem tevens de toegang voor twee weken, nadat Cooper de zaal al verlaten had.
Reden voor dit ‘ingrijpen’ was dat premier Asjes niet gediend was van de manier waarop Cooper een vraag stelde.
Met ‘Is dit het nieuwe luchtkasteel van de minpres?’ refereerde de journalist aan de presentatie over Nation Building die gisteren door Asjes werd voorgezeten.

Video:

- Advertentie -

Cooper liet weten teleurgesteld te zijn over hetgeen in de persconferentie naar voren werd gebracht, aangezien er volgens de journalist belangrijker zaken spelen in het land, zoals de criminaliteit.
De premier, die ten overstaan van de hele delegatie belast met het project Nation Building met deze vraag werd geconfronteerd, liet weten dat hij later tijdens de persconferentie op Coopers vraag zou terugkomen.

Dit is een persoonlijke vraag aan mij en het gaat nu over Nation Building.
Die vragen komen nu eerst aan bod.”

Ruim anderhalf uur later kreeg de journalist zijn antwoord, waarin Asjes liet weten niet gediend te zijn van dergelijk commentaar en dat hij de vraag van Cooper niet zou beantwoorden.
Die reageerde daarop geïrriteerd en met stemverheffing, waarbij hij stelde dat hij als journalist het recht had te vragen wat hij te vragen had.
Asjes verzocht de journalist vervolgens de zaal te verlaten, waar Cooper ook gehoor aan gaf.
Even later liet de premier weten dat hij Cooper voor twee weken zou weren van de wekelijkse persconferentie.
Tegen deze laatste beslissing gaat Cooper nu een rechtszaak beginnen.
Amigoe-journaliste Marjo Nederlof bevond zich in een soortgelijke situatie in 2004, toen zij in conflict raakte met de toenmalige premier Mirna Godett.
De ontzegging tot de persconferentie werd middels een rechtszaak ongedaan gemaakt.
De rechter wees toen op internationale afspraken, waarmee de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid gewaarborgd zijn.

Persconferenties zijn geen gunsten. De informatie die daar wordt onthuld is niet het eigendom van de autoriteiten, maar van de burgers voor wie zij geacht worden te werken”, aldus de rechter in de zaak Godett- Nederlof.

Het vonnis is hier te lezen

- Advertisement -

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -