JM | TUI biedt gratis PCR-test en resort credit

Door Jericette Moniz

De test mag maximaal drie dagen oud zijn op het moment dat men aankomt en de uitslag moet op een formeel erkend COVID-19 certificaat vermeld staan.

Vliegmaatschappij TUI biedt tot en met 31 augustus de PCR (polymerase chain reaction)-test gratis aan alle reizigers aan, inclusief degenen met alleen een vliegticket. De test moest vaststellen of iemand het nieuwe coronavirus op dat moment heeft en is verplicht voor iedereen die naar Curaçao wil reizen.

Alleen kinderen jonger dan één jaar oud zijn vrijgesteld. De test mag maximaal drie dagen oud zijn op het moment dat men aankomt en de uitslag moet op een formeel erkend COVID-19 certificaat vermeld staan. Dit certificaat dient de reiziger bij zich te hebben als hij/zij op Curaçao aankomt.

Bovendien ontvangen reizigers voor Curaçao, in samenwerking met de lokale hotelsector CHATA, een resort credit ter waarde van 40 euro per persoon. Deze ontvangen zij ter plaatse van de accommodatie waar zij verblijven. De resort credit is te besteden in het hotel aan bijvoorbeeld eten en drinken, een wellness behandeling of andere services.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

5 Reacties op “JM | TUI biedt gratis PCR-test en resort credit

  1. @Marcha Hoost: waarom vraag je dat op deze site en niet aaan TUI?

  2. Marcha Hoost

    geldt de gratis test van tui ook voor reiziger naar Aruba ?

  3. @ericlapas: U oordeelt dat Nederland wel heel slordig omgaat met het virus. In Nederland dragen de burgers de verantwoordelijkheid om zich te laten testen bij klachten. Nederland staat er in relatie tot de Europese landen er goed voor. De R0 staat op 0,56 en de IC’s kennelijk een laag aantal corona-patienten. Dat op Curacao de IC-capaciteit onvoldoende is voor een uitbraak, siert het de Curacaose overheid de toelating aan strikte regels te verbinden. Nederland gaat dus niet slordig om met het virus, zij beroept zich op het gezonde verstand van de Nederlander en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Dat gaat dus redelijk goed Eric! https://coronadashboard.rijksoverheid.nl

  4. Prachtige aanbieding, super! Een obstakel minder. Toeristen uit NL kunnen hier nu nog gemakkelijker heen komen. In een zo goed als corona-vrij mooi en zonovergoten eiland waar wij veel in de vrije veilige lucht (met hoge luchtvochtigheid!) kunnen genieten van alles wat ons land te bieden heeft. Mooi! Bij terugkomst testen in NL ( behalve bij klachten en voor ‘mietjes’) lijkt me dan ook niet nodig. Geweldig, goed nieuws!

  5. ericlapas

    Nederland gaat wel heel slordig om met het corona virus, nergens staat te lezen dat passagiers na terugkomst in Nederland opnieuw getest worden of dat ze in quarantaine moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *