JM | Statenleden akkoord met inleveren 25 procent salaris

Door Jericette Moniz

Dit voor de duur van één jaar | Caribisch Netwerk

Vanaf 1 juli gaan Parlementariërs één vierde deel van hun salaris inleveren. Hiertoe heeft de meerderheid besloten tijdens de Openbare Vergadering vanmorgen. Menki Rojer stemde tegen en Amparo dos Santos (beiden KdNT) wilde alleen voor de motie stemmen als de inhouding minimaal 50 procent zou bedragen. Zijn stem werd ongeldig verklaard.

 

Op de vraag van deze verslaggeefster hoe de 25 procent inhouding is opgebouwd, antwoordt de Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta (PAR), dat het nog niet definitief op papier staat, maar dat het neerkomt op het korten op de auto-toelage (4%), vakantiegeld (4-6%), representatiekosten (5%) en het overige deel van 10 a 12 procent zal van het basisloon worden ingehouden. Dit voor de duur van één jaar.

Parlementariër Giselle McWilliam (MAN) stelde tijdens de vergadering voor dat het geld ten goede zou komen aan het onderwijs, waarop de voorzitter aangaf dat dit niet tot de moeilijkheden behoort.

Zo zou het vanaf het begin al duidelijk zijn dat de pot van ‘algemene middelen’ ermee aangevuld wordt. Het is vervolgens aan de minister van Financiën deze gelden te beheren.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

2 Reacties op “JM | Statenleden akkoord met inleveren 25 procent salaris

  1. Als dit voor de duur van max een jaar is, is uiteraard geen sprake van structurele hervormingen. Dan is het niet meer dan een farce. Zoals te doen gebruikelijk voor onze parlementariers. The greedy bunch.

  2. Hulde aan de MFK: Constantia levert 100% in.

    Wanneer ze binnenkort voor een paar jaar de gevangenis in gaat.

    Samen met mafiameid Cicely van der Dijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *