31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:23

Laatste reacties

- Advertentie -

JM | Rhuggenaath en Girigorie onder vuur

Door Jericette Moniz

Veel vragen voor Rhuggenaath en Girigorie | Extra

Premier Eugene Rhuggenaath en de minister van Justitie, Quincy Girigorie (beiden PAR), stonden vanavond tijdens de Openbare Statenvergadering onder vuur. De vragen van het Parlement zijn zodanig specifiek dat de beantwoording minimaal één week duurt, zo schatte Girigorie in.

Daarnaast zou volgens de Justitieminister crisismanagement op dit moment voorrang hebben op de beantwoording van vragen vanuit de Staten. Rhuggenaath deelde deze opvatting en de voorzitter schortte de vergadering een week op.

- Advertentie -

Statenlid Rennox Calmes (PIN) was een van de leden die de minister van Justitie onderwierp aan een heus vragenvuur:

Waarom werden de manifestanten in Punda toegelaten? Waarom werd de deur van Forti dicht gedaan? Waarom werden er militairen ingezet? Bestaat er een veiligheidsprotocol dat ertoe dient om de bewoners van de stad te beschermen bij uit de hand gelopen manifestaties? Wanneer zijn deze protocollen voor het laatst geüpdatet?

Onderzoek
Calmes wil ook weten of de minister onderzoek gaat doen naar de gebeurtenissen in Forti en of het optreden van de Mobiele Eenheid wel volgens regels is verlopen. Ook vraagt hij waarom de Korpschef ontslag heeft genomen en of dat alleen met de recente gebeurtenissen te maken had, of dat er misschien ook al wel eerder sprake was van beëindiging van de dienstbetrekking van de Korpschef.

Stephen Walroud (PAR) stelde de hypothetische vraag waar elders in de wereld het mogelijk is om overheidsgebouwen te bestormen en er vervolgens zonder kleerscheuren vanaf te komen. Statenlid van de partij MAN, Giselle McWilliam, wilde enkel weten of de minister met de manifestanten heeft gesproken of wanneer hij dat eventueel gaat doen.

- Advertisement -

Lon Mutueel
Gilbert Doran (MFK) richtte zijn pijlen voornamelijk op Rhuggenaath in de hoedanigheid van Onderwijsminister: Kunt u zich nog herinneren dat de regering Feffik liet sluiten en hoe diezelfde regering toen nog vol lof sprak over Lon Mutueel, vanwege zijn strijdlustig optreden bij het voorkomen van de sluiting van de school? U had de jongeren een andere school beloofd. Wat is daarvan terecht gekomen?

Verder vroeg het MFK-Statenlid hoeveel dropouts er zijn, hoe de jeugdige bezetting is in de gevangenis en hoe deze worden begeleid op een terugkeer in de samenleving. Hij vroeg ook of er opleidingen in de gevangenissen worden aangeboden. Ook zette hij de nodige vraagtekens bij het uit de hand gelopen protest in Forti en met name over het gebruik van traangas. Doran wil weten wie daartoe opdracht gegeven heeft.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Het land met lege staatskas, armoede, onrechtvaardigheid door de Parlement.
  Een man zit vast op verdenking van….??, Zijn vrijheid beroofd, emoties bij de familie, vechtend tegen onrecht.
  Wie zal de onrecht bekostigen, mocht er verkeerde analyse zijn gedaan. Gaan we weer naar de Nederlandse staatskas.
  Minister van Justitie Quincy Girigorie reisde naar Nederland om geld te halen voor moderne en grotere gevangenis.
  Er werd hem gevraagd of hij betere plan en structuur heeft om geweld en criminaliteit tegen te houden of dat het moderne gevangenis voor eigen collegas politici zal zijn.

 2. Het lijkt steeds duidelijker te worden dat het weer MFK was die de onlusten aanwakkerde, mogelijk door de prijzen van hun loterij op een andere wijze uit te keren.

 3. “Stephen Walroud (PAR) stelde de hypothetische vraag waar elders in de wereld het mogelijk is om overheidsgebouwen te bestormen en er vervolgens zonder kleerscheuren vanaf te komen.” Wat wil gefailleerde danspasjes instudeerder hiermee zeggen? Dat het niet correct is dat de bestormers er zonder kleerscholen vanaf komen? De vraag van Griezel Mac Donalds toont haar intelligentie niveau weer. Het is algemeen bekend dat Billenaath gelijk Hare Majesteit W.A. als een laffe hond zich onder de tafel had verscholen in forti, dus neen er is geen gesprek geweest en die zal ook niet komen. Girigorie is een typische arrogante nitwit met zijn opmerking dat hij wel wat belangrijkers heeft te doen dan vragen te beantwoorden. Nee sukkel jij als minister dient de vragen van je werkgever te beantwoorden. Je team van ambtenaren kunnen intussen crisis management doen. Kabinet Billenaath treed af alvorens jullie met pek en veren op geimporteerde spoorbielzen worden weggedragen naar de Noordkant voor een lesje zwemmen voor gevorderden.

 4. Inderdaad CR, waar elders in de wereld worden dansleraren en huisartsen (‘omdat er budget voor is’) naar hitech verkeersbeurzen gestuurd?

  Waar elders wordt je met alleen kleuterschool (dj Doran) parlementslid en kun je met een strafblad van 1o meter (Constantia) al tien jaar in het parlement zitten terwijl je binnenkort weer jaren de gevangenis in moet?

 5. “Stephen Walroud (PAR) stelde de hypothetische vraag waar elders in de wereld het mogelijk is om overheidsgebouwen te bestormen en er vervolgens zonder kleerscheuren vanaf te komen.”
  waar elders ter wereld is het mogelijk om een dure verkeersbeurs te bezoeken terwijl de toestand van het wegennetwerk zo erbarmelijk is?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...
- Advertentie -