JM | Gilmar Pisas eist rectificatie van Volkskrant

Door Jericette Moniz

De MFK ontkent alle betrokkenheid bij de protestacties | Jeu Olimpio

MFK-leider Gilmar Pisas eist dat de Volkskrant het artikel ‘Curaçao staat in vuur en vlam bij protest tegen door Nederland opgelegde bezuinigingen dat op 25 juni jl. verscheen, rectificeert. Dit blijkt uit een brief die Pisas vandaag naar de redactie van de Nederlandse krant en journalist stuurde.

 

Volgens Pisas voldoet het artikel niet aan de journalistieke eisen zoals beschreven in de leidraad van de Raad voor de Journalistiek. Bovendien wordt volgens hem ten onrechte de suggestie gewekt dat hij betrokken is bij de protestacties op Curaçao. De MFK ontkent alle betrokkenheid bij de protestacties. In het bewuste artikel waar Pisas zijn beklag over doet, staat:

“Wie verwacht dat vakbonden en politieke oppositie constructief meezoeken naar oplossingen, is op Curaçao aan het verkeerde adres. De minister van Justitie, Quincy Girigorie, hekelt deze opstelling, zonder hardop namen te noemen. Toch zijn er namen te vinden. Ruim een week geleden begonnen in de avonden plots kleine, onaangekondigde protesten tegen de bezuinigingen.

Een groep jongeren, onder leiding van Lon Mutueel, riep daarbij steeds dat het ‘nu genoeg’ is. Diezelfde Mutueel stond woensdag bij het Waaigat de demonstranten van Selikor op te wachten. Achter hem liet iemand een Curaçaose vlag wapperen. Op zijn t-shirt stond in het Papiaments de slogan die sinds de dood van George Floyd in de VS wereldwijd klinkt: ‘I can’t breathe, ik krijg geen lucht.’

Lon Mutueel, inmiddels gearresteerd, geldt als een laaggeschoolde Curaçaoënaar. Maar het verhaal dat hij afsteekt, lijkt soms woordelijk op het verhaal van bekende oppositiepolitici als Amparo dos Santos, Menki Rojer en Gilmar Pisas, mannen die woensdag mogelijk niet geheel toevallig in de buurt waren bij het ‘spontane’ protest voor de deur van premier Rhuggenaath. Het echte onderzoek naar de krachten achter het protest moet nog zo goed als beginnen.”

Pisas schrijft dat de bovenstaande beweringen van de Volkskrant en de journalist onjuist, onzorgvuldig, misleidend en daarmee onrechtmatig jegens hem zijn. De aantijgingen vindt hij ernstig en stelt dat hij volkomen onterecht door de krant in een kwaad daglicht is geplaatst. De rectificatie verwacht de fractieleider binnen twee werkdagen.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

Naschrift KKC

15 Reacties op “JM | Gilmar Pisas eist rectificatie van Volkskrant

 1. Hoe kan de sukkel “rectificatie ” eisen als hij niet eens weet hoe dat woord geschreven wordt.

 2. Curacao revisited

  het mooie van politici zoals Pik is dat “what you see is what you get”. Totaal ongeschikt als leider en om Curacao te vertegenwoordigen, net zoals Rhuggenaath, Suzy en Steven Martina. Fijne van Pik is dat hij zijn incompetentie niet verbergt, terwijl de andere 3 druk bezig zijn met leidertje spelen terwijl zij buiten Curacao gewoon de toiletten zouden schoonmaken

 3. Waar rook is , is vaak vuur .

 4. Weinig mensen in Nederland lezen de volkskrant meer..

 5. Pik Pisas,alias de lolo van Soto, voormalig kopieerapparaatbediende van de politiepost te Barber voor 2,000 florin in de maand en nu Statenlid voor 14,000 florin in de maand, moet zijn smoel houden,

  Hij heeft nog geen seconde afstand genomen van de wandaden van Schotte en Constantia, en runt nu de Staten met dj – kleuterschool – Doran.

 6. A Mossel , maak er maar everzwijn van , tje erachteraan is cute.

 7. Hij is ooit zgn mp geweest en zgn parlementarier in ruil voor drank drugs en kippepoten.

 8. Pik, Eugene, Suzy etc, etc …

  Choosing the lesser of two evils. They all float in the same boat and at the end of the day …

  How come no one ever heard about concrete long-term plans from any of these clowns to propel the island to a better future ?

  Banter and drama, that’s as far as the crap show goes.

 9. Niemand kan pik pisas hebben zien krijsen, iedereen is stekeblind. Dat geld ook voor ‘t uitschot dos santos cordoba rojer, ze stonden te ginnegappen toen de eigendommen van hardwerkende mensen die zware tijden doormaken, geruineerd werden. Gangsters zijn het.

 10. Niet om ‘t één of ander maar het zijn wel harlequins in optima forma.

 11. Mwhaaahhha die ‘Pik P’ de postzegelplakker toch.

 12. Pik Pisas de waarheid is soms hard en kijk de tv beelden van jouw optreden in de demonstratie zelf nog eens terug zou ik zeggen. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. If you can’t stand the heat…..etc., en zo kunnen we nog een paar gezegdes bedenken.

  Rectificatie eisen? Inderdaad zeer waarschijnlijk een volkomen vruchteloze exertitie.

 13. Sate Batata

  @Pik Pisas

  Maak je niet druk; bij de Volkskrant is het elke dag 1 april

 14. Abraham Mossel

  Sinds wanneer heeft lange PIK Pisas verstand om zoiets te beweren, hij heeft zelfs de lagere school en de BLO ” bijzonder lager onderwijs niet kunnen afmaken ” dus laat staan goed lezen en schrijven dito als Amparo met de bijnaam het everzwijntje heeft in de staten als hij er Uberhoud aanwezig is?. IK bied voor iedereen 1000 gulden tegen 100 gulden dat dat Lange Pik nul op rekest krijgt van de Volks Krant. Zit morgen in een groen pak voor de staten, wie durft de gok aan.

 15. Knoek-koe

  [email protected], jullie hadden geen “intelligenter” ogende foto van Pisas kunnen vinden?

  Onvoorstelbaar dat deze man ooit zijn enveloppendichtlikkersfunctie heeft mogen inruilen voor Premier, en nu permanent Parlementarier is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *