27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 04:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Jardim haalt band met Colombia aan

Willemstad – Cifa, de Curaçaose belangenorganisatie van de internationale financiële sector, laat weten de afspraak tussen de Colombiaanse minister van Financiën, Mauricio Cárdenas, en minister van Financiën José Jardim om in overleg te gaan over het afsluiten van een Tax Information Exchange Agreement (TIEA) toe te juichen.

Zeker nu het aan de Curaçaose beurs DCSX genoteerde investeringsfonds van Interbolsa, Premium Capital Appreciation Fund, door de financiële problemen rond Interbolsa, de grootste beurshandelaar van Colombia, ook in Colombia negatief in de publiciteit is gekomen.

Cifa betreurt dit en wil benadrukken dat Curaçao een moderne en transparante jurisdictie is. De Curaçaose financiële instellingen, trustbedrijven en fundadministrateurs staan onder strikt toezicht en er is internationaal geaccepteerde wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan. Daarnaast is de jurisdictie OECD en (C)FATF compliant.

,,De tijden dat Curaçao kon worden gekwalificeerd als belastingparadijs liggen reeds ver in het verleden”

, aldus voorzitter Etienne Ys.
Goed nieuws dus dat minister Jardim de Colombiaanse banden aanhaalt.
Cifa is er een groot voorstander van het netwerk van belastingverdragen, middels TIEA- ’s, en vooral Double Taxation Agreements (DTA’s) uit te breiden.

- Advertentie -

DTA’s zijn belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belasting.
De Cifa dringt dan ook sterk aan om behalve een TIEA ook te komen tot een DTA.
Middels nieuwe belastingverdragen kunnen nieuwe klanten worden aangetrokken.
Ten aanzien van het aanvangen van de TIEA-onderhandelingen met Colombia wil Cifa verder aangeven dat dit een logisch vervolg is van besprekingen met Colombia om de handelsbetrekkingen tussen beide landen te verstevigen.

 Taken Cifa

De internationale financiële sector is een belangrijke economische pijler.
De sector is goed voor 8 à 10 procent van de Curaçaose economie en is een van de grootste bronnen van buitenlandse deviezen voor Curaçao.
Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert de Cifa (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en adviseert Cifa de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening.
Cifa zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land.
De visie van Cifa is om Curaçao uit te laten groeien tot dé toegangspoort voor investeringsstromen van en naar Latijns-Amerika.
Bovendien initieert en steunt Cifa de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state of the art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

 

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -