28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 10:01

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoJardim haalt band met Colombia aan

Jardim haalt band met Colombia aan

Willemstad – Cifa, de Curaçaose belangenorganisatie van de internationale financiële sector, laat weten de afspraak tussen de Colombiaanse minister van Financiën, Mauricio Cárdenas, en minister van Financiën José Jardim om in overleg te gaan over het afsluiten van een Tax Information Exchange Agreement (TIEA) toe te juichen.

Zeker nu het aan de Curaçaose beurs DCSX genoteerde investeringsfonds van Interbolsa, Premium Capital Appreciation Fund, door de financiële problemen rond Interbolsa, de grootste beurshandelaar van Colombia, ook in Colombia negatief in de publiciteit is gekomen.

Cifa betreurt dit en wil benadrukken dat Curaçao een moderne en transparante jurisdictie is. De Curaçaose financiële instellingen, trustbedrijven en fundadministrateurs staan onder strikt toezicht en er is internationaal geaccepteerde wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan. Daarnaast is de jurisdictie OECD en (C)FATF compliant.

,,De tijden dat Curaçao kon worden gekwalificeerd als belastingparadijs liggen reeds ver in het verleden”

, aldus voorzitter Etienne Ys.
Goed nieuws dus dat minister Jardim de Colombiaanse banden aanhaalt.
Cifa is er een groot voorstander van het netwerk van belastingverdragen, middels TIEA- ’s, en vooral Double Taxation Agreements (DTA’s) uit te breiden.

DTA’s zijn belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belasting.
De Cifa dringt dan ook sterk aan om behalve een TIEA ook te komen tot een DTA.
Middels nieuwe belastingverdragen kunnen nieuwe klanten worden aangetrokken.
Ten aanzien van het aanvangen van de TIEA-onderhandelingen met Colombia wil Cifa verder aangeven dat dit een logisch vervolg is van besprekingen met Colombia om de handelsbetrekkingen tussen beide landen te verstevigen.

 Taken Cifa

De internationale financiële sector is een belangrijke economische pijler.
De sector is goed voor 8 à 10 procent van de Curaçaose economie en is een van de grootste bronnen van buitenlandse deviezen voor Curaçao.
Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert de Cifa (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en adviseert Cifa de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening.
Cifa zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land.
De visie van Cifa is om Curaçao uit te laten groeien tot dé toegangspoort voor investeringsstromen van en naar Latijns-Amerika.
Bovendien initieert en steunt Cifa de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state of the art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties