27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nieuw kabinet op 2 januari

WILLEMSTAD — 2 januari wordt door diverse bronnen waarmee de Amigoe contact heeft, genoemd als mogelijke datum voor het aantreden van de transitieregering voor het land Curaçao. Een officiële datum waarop de nieuwe leden van het kabinet zullen worden ingezworen is echter nog niet bekendgemaakt.

Tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers (RvM) gaf demissionair premier Stanley Betrian tijdens de beantwoording van vragen aan dat de huidige interim-regering nog één tot anderhalve week aan zal blijven.
In de politieke wandelgangen wordt ervan uitgegaan dat deze regering tot uiterlijk 1 januari zal aanblijven, waarna het nieuwe takenkabinet – dat op steun kan rekenen van de partijen PS, Pais en PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran – op de 2e ingezworen zal worden.

- Advertentie -

Deze week moet het medisch gedeelte van de screening van de kandidaat-ministers worden afgerond.
Over de namen doet voorlopig niemand een uitspraak, omdat het screeningsproces nog niet is afgerond.
PS-leider Helmin Wiels zegt echter dat hij voornemens is om morgen tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst de namen van de ministers van zijn partij bekend te maken.
Eerder deze week werd de naam van Daniel Hodge, directeur van de PSB Bank, genoemd als de mogelijke kandidaat-premier van de PS. Wiels zou dit in Nederland hebben aangegeven, maar vanochtend sprak hij tegen dat hij dit zou hebben verklaard.

“Ik heb alleen gezegd dat ik het niet bevestig noch ontken.”

Overigens wenste Hodge, toen hij eerder deze week door de Amigoe werd benaderd, ook niet te reageren op de vraag of hij benaderd was voor de functie van premier in het te vormen takenkabinet.
In de afgelopen dagen zijn verschillende personen genoemd als potentiële kandidaat- ministers.
Zo klonk de naam van huidig demissionair Financiën-minister José Jardim als de kandidaat voor de post van Financiën van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.
De kandidaat van de PNP (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) zou Earl Balborda zijn. Pais is de enige partij die volmondig de namen van haar drie kandidaat-ministers heeft bevestigd, namelijk:

 • Steven Martina (vicepremier en minister van Economische Ontwikkeling),
 • Nelson Navarro (Justitie)
 • en Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening).

De resterende vier ministersposten:

 • premier,
 • Sociale Ontwikkeling,
 • Arbeid en Welzijn (Soaw),
 • Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en Onderwijs, Wetenschap,
 • Cultuur en Sport (OWCS),

vallen alle onder de verantwoordelijkheid van de grootste coalitiepartij, Pueblo Soberano. Namen die in de media circuleren zijn onder andere:

 • inspecteurgeneraal van de Inspectie voor de Volksgezondheid Ben Whiteman als minister van GMN,
 • sector-directeur Sociale Ontwikkeling Victor Monk op Soaw
 • en inspecteurgeneraal Onderwijsinspectie Rubia Bitorina voor OWCS.
- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -