27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Ivar Asjes misbruikt zijn positie

HomeNieuwsIvar Asjes misbruikt zijn positie

Statenvoorzitter gaat eigenhandig tegen democratische regels in

Willemstad – Dennis Jackson, de vice-fractievoorzitter van de PAR, heeft in een schrijven aan Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) laten weten niet ‘amused’ te zijn met de manier waarop hij omgaat met het Reglement van Orde van de Staten. Jackson vindt dat Asjes te pas en te onpas de regels naar zijn hand zet en zo nu en dan zelfs overtreedt.

,,Elk verzoek voor een aangevraagde algemene vergadering moet binnen 14 dagen worden gehonoreerd. Groot was dan ook onze verbazing toen het verzoek van de PAR van 2 augustus voor een algemene vergadering door u eigenhandig werd bestempeld als ‘overbodig’ vanwege de val van het kabinet Schotte. Daarmee overtreedt u de regels van het Reglement van Orde.”

Jackson benadrukt in z’n brief dat de regels er zijn om een democratie te laten functioneren en niet om haar lam te leggen.
Verder ‘verdenkt’ de gele partij de Statenvoorzitter ervan dat hij bewust traineert zodat voorkomen wordt dat Statenleden debatteren over in het bijzonder de huidige ‘status’ van de regering.
Het bewijs daarvoor ziet Jackson gestaafd in het feit dat de Statenvoorzitter de oproep van de PAR uiteindelijk dan wel op de agenda plaatst maar dan veel later dan de voorgeschreven 14 dagen en tussen zoveel meer agendapunten dat het overduidelijk is dat die punten nooit allemaal afgewerkt kunnen worden. Te meer omdat deze algemene vergadering pas om 11.00 uur beginnen zal.

,,En alle Centrale Commissievergaderingen die door de partij van de Statenvoorzitter zijn aangevraagd en waarvan er sommigen later zijn ingediend dan ons verzoek krijgen alle ruimte. Die beginnen namelijk allemaal om 9.00 uur ’s morgens.”

Jackson laat in zijn schrijven aan Statenvoorzitter Asjes dan ook weten ervan uit te gaan dat het parlementsdebat van aanstaande vrijdag plaats zal vinden zonder dat er door Asjes wordt geschorst. Behalve wanneer dat op verzoek van de parlementsleden zelf is.

,,Zo kunnen de Statenleden tenminste hun werk doen zonder dat zij worden geboycot door een (inmiddels, red.) minderheid in het parlement.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties