31 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 16:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Ivar Asjes misbruikt zijn positie

Statenvoorzitter gaat eigenhandig tegen democratische regels in

Willemstad – Dennis Jackson, de vice-fractievoorzitter van de PAR, heeft in een schrijven aan Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) laten weten niet ‘amused’ te zijn met de manier waarop hij omgaat met het Reglement van Orde van de Staten. Jackson vindt dat Asjes te pas en te onpas de regels naar zijn hand zet en zo nu en dan zelfs overtreedt.

,,Elk verzoek voor een aangevraagde algemene vergadering moet binnen 14 dagen worden gehonoreerd. Groot was dan ook onze verbazing toen het verzoek van de PAR van 2 augustus voor een algemene vergadering door u eigenhandig werd bestempeld als ‘overbodig’ vanwege de val van het kabinet Schotte. Daarmee overtreedt u de regels van het Reglement van Orde.”

Jackson benadrukt in z’n brief dat de regels er zijn om een democratie te laten functioneren en niet om haar lam te leggen.
Verder ‘verdenkt’ de gele partij de Statenvoorzitter ervan dat hij bewust traineert zodat voorkomen wordt dat Statenleden debatteren over in het bijzonder de huidige ‘status’ van de regering.
Het bewijs daarvoor ziet Jackson gestaafd in het feit dat de Statenvoorzitter de oproep van de PAR uiteindelijk dan wel op de agenda plaatst maar dan veel later dan de voorgeschreven 14 dagen en tussen zoveel meer agendapunten dat het overduidelijk is dat die punten nooit allemaal afgewerkt kunnen worden. Te meer omdat deze algemene vergadering pas om 11.00 uur beginnen zal.

- Advertentie -

,,En alle Centrale Commissievergaderingen die door de partij van de Statenvoorzitter zijn aangevraagd en waarvan er sommigen later zijn ingediend dan ons verzoek krijgen alle ruimte. Die beginnen namelijk allemaal om 9.00 uur ’s morgens.”

Jackson laat in zijn schrijven aan Statenvoorzitter Asjes dan ook weten ervan uit te gaan dat het parlementsdebat van aanstaande vrijdag plaats zal vinden zonder dat er door Asjes wordt geschorst. Behalve wanneer dat op verzoek van de parlementsleden zelf is.

,,Zo kunnen de Statenleden tenminste hun werk doen zonder dat zij worden geboycot door een (inmiddels, red.) minderheid in het parlement.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -