33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 14:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Is Jamaloodin wel of niet verdachte?

WILLEMSTAD — PARStatenlid Glenn Sulvaran wil dat premier Gerrit Schotte (MFK) aangeeft of zijn partijgenoot en Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin nu wel of niet verdachte is in het strafrechtelijk onderzoek tegen zijn broer loterijbaas Robbie dos Santos, dat de naam Bientu heeft gekregen.

Aanleiding voor de vraag van Sulvaran aan de premier zijn berichten in de media, dat de minister in het kader van het onderzoek door de landsrecherche zou zijn verhoord. Dos Santos wordt beschuldigd van onder meer het witwassen van geld en belastingontduiking.

Recent heeft Justitieminister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS) procureur-generaal Dick Piar een aanwijzing gegeven om het onderzoek naar Dos Santos stop te zetten. Als reden hiervoor geeft de minister dat het onderzoek naar Dos Santos tegen de inkeerregeling zou indruisen.

Deze regeling maakt het mogelijk dat verzwegen inkomsten en winsten alsnog bij de Belastingdienst worden aangegeven. In de media heeft de Bientuzaak veel aandacht gekregen. In zijn brief aan Schotte maakt Sulvaran melding van onder meer invallen van het Openbaar Ministerie in zowel de woning als een zaak van Jamaloodin.

- Advertentie -

In de pers wordt ook gesteld dat Jamaloodin een verdachte is in deze zaak. Iets wat Jamaloodin later heeft ontkend. Het bevreemdt Sulvaran dat de regering zich in deze zaak opvallend stil heeft gehouden en de berichtgeving niet heeft tegengesproken.

Het PAR-lid stelt wel dat Jamaloodin een verklaring heeft afgegeven, maar wat hij heeft gezegd heeft volgens Sulvaran alleen maar voor meer vraagtekens gezorgd.

Hij geeft toe te zijn verhoord. Maar een verhoring is iets totaal anders dan gehoord worden. Je wordt gehoord als getuige, maar je verhoort een verdachte. Dus hij geeft praktisch aan dat hij een verdachte is in de zaak Bientu”, aldus Sulvaran.

Hij wijst er verder op dat in een democratische rechtsstaat een minister, zodra hij verdachte is een strafzaak, afstand doet van zijn functie, tot het onderzoek is afgerond en hij is vrijgepleit.

- Advertisement -

Zowel de premier als de Justitie-minister heeft onlangs verklaard dat zij achter onze rechtsstaat staan. Dus premier Gerrit Schotte (MFK) heeft geen ander alternatief dan de Financiënminister te vragen om zijn functie beschikbaar te stellen, in afwachting van verder onderzoek in de Bientu-zaak.”

Als Jamaloodin geen verdachte is, dient de regering volgens Sulvaran zo snel mogelijk met een verklaring te komen waarin zij dit publiekelijk bekendmaken. Volgens het PAR-Statenlid is het van belang dat de premier zo snel mogelijk duidelijkheid geeft in deze zaak.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -