27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Is Jamaloodin wel of niet verdachte?

HomeNieuwsIs Jamaloodin wel of niet verdachte?

WILLEMSTAD — PARStatenlid Glenn Sulvaran wil dat premier Gerrit Schotte (MFK) aangeeft of zijn partijgenoot en Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin nu wel of niet verdachte is in het strafrechtelijk onderzoek tegen zijn broer loterijbaas Robbie dos Santos, dat de naam Bientu heeft gekregen.

Aanleiding voor de vraag van Sulvaran aan de premier zijn berichten in de media, dat de minister in het kader van het onderzoek door de landsrecherche zou zijn verhoord. Dos Santos wordt beschuldigd van onder meer het witwassen van geld en belastingontduiking.

Recent heeft Justitieminister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS) procureur-generaal Dick Piar een aanwijzing gegeven om het onderzoek naar Dos Santos stop te zetten. Als reden hiervoor geeft de minister dat het onderzoek naar Dos Santos tegen de inkeerregeling zou indruisen.

Deze regeling maakt het mogelijk dat verzwegen inkomsten en winsten alsnog bij de Belastingdienst worden aangegeven. In de media heeft de Bientuzaak veel aandacht gekregen. In zijn brief aan Schotte maakt Sulvaran melding van onder meer invallen van het Openbaar Ministerie in zowel de woning als een zaak van Jamaloodin.

In de pers wordt ook gesteld dat Jamaloodin een verdachte is in deze zaak. Iets wat Jamaloodin later heeft ontkend. Het bevreemdt Sulvaran dat de regering zich in deze zaak opvallend stil heeft gehouden en de berichtgeving niet heeft tegengesproken.

Het PAR-lid stelt wel dat Jamaloodin een verklaring heeft afgegeven, maar wat hij heeft gezegd heeft volgens Sulvaran alleen maar voor meer vraagtekens gezorgd.

Hij geeft toe te zijn verhoord. Maar een verhoring is iets totaal anders dan gehoord worden. Je wordt gehoord als getuige, maar je verhoort een verdachte. Dus hij geeft praktisch aan dat hij een verdachte is in de zaak Bientu”, aldus Sulvaran.

Hij wijst er verder op dat in een democratische rechtsstaat een minister, zodra hij verdachte is een strafzaak, afstand doet van zijn functie, tot het onderzoek is afgerond en hij is vrijgepleit.

Zowel de premier als de Justitie-minister heeft onlangs verklaard dat zij achter onze rechtsstaat staan. Dus premier Gerrit Schotte (MFK) heeft geen ander alternatief dan de Financiënminister te vragen om zijn functie beschikbaar te stellen, in afwachting van verder onderzoek in de Bientu-zaak.”

Als Jamaloodin geen verdachte is, dient de regering volgens Sulvaran zo snel mogelijk met een verklaring te komen waarin zij dit publiekelijk bekendmaken. Volgens het PAR-Statenlid is het van belang dat de premier zo snel mogelijk duidelijkheid geeft in deze zaak.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties