27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Insel Air brengt DAE-passagiers naar huis

logo-inselairWILLEMSTAD — Luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft gisteren zo’n zeventig op Curaçao gestrande passagiers van DAE naar Venezuela vervoerd. Dat bevestigt Insel Air-directeur Edward Heerenveen.
De passagiers, die soms al twee of drie dagen hier waren, betaalden een zeer laag tarief aan Insel Air.
Heerenveen verwacht vandaag weer dezelfde problemen, maar ‘doet dit niet nog een keer zomaar’.

De passagiers waren op Hato gestrand omdat de Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac sinds 14 mei DAE weert van haar luchthavens, vanwege twee inspectierapporten waaruit bleek dat er enkele ‘non-conformiteiten’ geconstateerd waren.

- Advertentie -

Volgens Heerenveen was de situatie op Hato de afgelopen dagen in sommige gevallen erg schrijnend.

“Sommige mensen hadden geen of onvoldoende geld meer om hier te blijven, en ook waren er families met kleine kinderen die nu moeten terugkeren.”

In samenspraak met Ghatim Kabbara van het CTB (Curaçao Tourist Board) zette Insel Air op haar vlucht naar Valencia een MD in, in plaats van de Fokker 50 die standaard vliegt.
Zodoende had deze vlucht 100 extra stoelen waardoor de zeventig personen meekonden. Heerenveen is niet te spreken over de gang van zaken.

Hij legt uit dat DAE mensen tussen Venezuela en Miami vervoert met Curaçao als tussenstop, maar dat de luchtvaartmaatschappij nu de passagiers slechts tot Curaçao meeneemt en ‘ze het hier maar laat uitzoeken’.

In plaats daarvan zou DAE beter maatregelen vanaf Miami kunnen treffen, maar volgens Heerenveen gebeurt dat niet ‘omdat dat geld kost’.
Omdat de mensen aangevoerd blijven worden vanuit Miami verwacht hij dat er vandaag weer passagiers zullen stranden op Hato.

Maar als er nog een keer een beroep gedaan wordt op Insel Air zal dit niet zomaar meer kunnen voor de lage tarieven van gisteren.

“Het moet betaald worden. Het is niet Insel Air’s verantwoordelijkheid om dit op te lossen.”

DAE heeft gisteren per brief aan de Inac gevraagd of Falcon Air, de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij waarvan DAE een paar toestellen least, snel een vergunning kan krijgen om op de Venezolaanse luchthavens te vliegen.

Maar volgens Heerenveen heeft dat geen schijn van kans vanwege het verleden van Nelson Ramiz, eigenaar van Falcon Air en tevens consultant en investeerder in DAE.
Ramiz was vroeger eigenaar van de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Aeropostal, die op een gegeven moment ook aan de grond gehouden werd door de Inac

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | KLM vraagt klanten die maandag vliegen om niet met de auto naar Schiphol te komen

Persbureau Curacao SCHIPHOL – Reizigers die morgen, maandag 4 juli met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te...

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...
- Advertentie -
- Advertentie -