Insel Air brengt DAE-passagiers naar huis

logo-inselairWILLEMSTAD — Luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft gisteren zo’n zeventig op Curaçao gestrande passagiers van DAE naar Venezuela vervoerd. Dat bevestigt Insel Air-directeur Edward Heerenveen.
De passagiers, die soms al twee of drie dagen hier waren, betaalden een zeer laag tarief aan Insel Air.
Heerenveen verwacht vandaag weer dezelfde problemen, maar ‘doet dit niet nog een keer zomaar’.

De passagiers waren op Hato gestrand omdat de Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac sinds 14 mei DAE weert van haar luchthavens, vanwege twee inspectierapporten waaruit bleek dat er enkele ‘non-conformiteiten’ geconstateerd waren.

Volgens Heerenveen was de situatie op Hato de afgelopen dagen in sommige gevallen erg schrijnend.

“Sommige mensen hadden geen of onvoldoende geld meer om hier te blijven, en ook waren er families met kleine kinderen die nu moeten terugkeren.”

In samenspraak met Ghatim Kabbara van het CTB (Curaçao Tourist Board) zette Insel Air op haar vlucht naar Valencia een MD in, in plaats van de Fokker 50 die standaard vliegt.
Zodoende had deze vlucht 100 extra stoelen waardoor de zeventig personen meekonden. Heerenveen is niet te spreken over de gang van zaken.

Hij legt uit dat DAE mensen tussen Venezuela en Miami vervoert met Curaçao als tussenstop, maar dat de luchtvaartmaatschappij nu de passagiers slechts tot Curaçao meeneemt en ‘ze het hier maar laat uitzoeken’.

In plaats daarvan zou DAE beter maatregelen vanaf Miami kunnen treffen, maar volgens Heerenveen gebeurt dat niet ‘omdat dat geld kost’.
Omdat de mensen aangevoerd blijven worden vanuit Miami verwacht hij dat er vandaag weer passagiers zullen stranden op Hato.

Maar als er nog een keer een beroep gedaan wordt op Insel Air zal dit niet zomaar meer kunnen voor de lage tarieven van gisteren.

“Het moet betaald worden. Het is niet Insel Air’s verantwoordelijkheid om dit op te lossen.”

DAE heeft gisteren per brief aan de Inac gevraagd of Falcon Air, de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij waarvan DAE een paar toestellen least, snel een vergunning kan krijgen om op de Venezolaanse luchthavens te vliegen.

Maar volgens Heerenveen heeft dat geen schijn van kans vanwege het verleden van Nelson Ramiz, eigenaar van Falcon Air en tevens consultant en investeerder in DAE.
Ramiz was vroeger eigenaar van de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Aeropostal, die op een gegeven moment ook aan de grond gehouden werd door de Inac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *