30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Josepha schuift schuld af

JosephaWILLEMSTAD — Volgens demissionair minister Sherwin Josepha van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW, PS), moet het managementteam van zijn ministerie zijn eigen verantwoordelijkheid nemen voor het slechte beleid dat over de jaren heen is gevoerd, in plaats van ‘politiek spel’ te voeren door verkeerde informatie in de media te verspreiden.

Dat stelt de minister in reactie op de uitgelekte ‘brandbrief’ van de topambtenaren die deze week in de media verscheen.
Zo zou de afdeling werkvergunning kampen met een tekort aan mankracht waardoor de werkachterstand oploopt.
Dit kost de gemeenschap geld, zeker met het oog op de grote werkzaamheden die bij de Isla plaatsvinden.
De aannemers maar ook de olieraffinaderij klagen over het tekort aan mensen doordat zij niet op tijd een werkvergunning krijgen.

- Advertentie -

Oplossing
Op de eerste plaats stelt Josepha dat hij geen voorstander is van kunstmatige oplossingen die de gemeenschap veel geld kosten.
Volgens hem probeerde sector-directeur Arbeid, Donna Philbert, de problemen sinds juli 2011 zo op te lossen en zit ze duurzame oplossingen in de weg.

“In plaats van dat ze professionals aantrekt die weten hoe ze het werk moeten uitvoeren, prefereert de sector-directeur om oude collega’s die vroeger bij Arbeidszorg werkten in dienst te nemen. Daardoor heeft de afdeling problemen”

, aldus Josepha.

Volgens de minister heeft het managementteam de structuur en het functioneren van het ministerie in de war gebracht door het oorspronkelijke businessplan op zij te schuiven.
Het originele businessplan sprak over twee sectoren terwijl het ‘illegale’ businessplan spreekt over drie sectoren, met alle problemen van dien.
Er zou geen rekening zijn gehouden met de consequenties die deze wijzigingen met zich meebrengen. De minister stelt in het persbericht dan ook dat hij deze problemen die in 2012 zijn begonnen heeft geërfd.
Daarom stelt hij dat het managementteam zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -