Josepha schuift schuld af

JosephaWILLEMSTAD — Volgens demissionair minister Sherwin Josepha van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW, PS), moet het managementteam van zijn ministerie zijn eigen verantwoordelijkheid nemen voor het slechte beleid dat over de jaren heen is gevoerd, in plaats van ‘politiek spel’ te voeren door verkeerde informatie in de media te verspreiden.

Dat stelt de minister in reactie op de uitgelekte ‘brandbrief’ van de topambtenaren die deze week in de media verscheen.
Zo zou de afdeling werkvergunning kampen met een tekort aan mankracht waardoor de werkachterstand oploopt.
Dit kost de gemeenschap geld, zeker met het oog op de grote werkzaamheden die bij de Isla plaatsvinden.
De aannemers maar ook de olieraffinaderij klagen over het tekort aan mensen doordat zij niet op tijd een werkvergunning krijgen.

Oplossing
Op de eerste plaats stelt Josepha dat hij geen voorstander is van kunstmatige oplossingen die de gemeenschap veel geld kosten.
Volgens hem probeerde sector-directeur Arbeid, Donna Philbert, de problemen sinds juli 2011 zo op te lossen en zit ze duurzame oplossingen in de weg.

“In plaats van dat ze professionals aantrekt die weten hoe ze het werk moeten uitvoeren, prefereert de sector-directeur om oude collega’s die vroeger bij Arbeidszorg werkten in dienst te nemen. Daardoor heeft de afdeling problemen”

, aldus Josepha.

Volgens de minister heeft het managementteam de structuur en het functioneren van het ministerie in de war gebracht door het oorspronkelijke businessplan op zij te schuiven.
Het originele businessplan sprak over twee sectoren terwijl het ‘illegale’ businessplan spreekt over drie sectoren, met alle problemen van dien.
Er zou geen rekening zijn gehouden met de consequenties die deze wijzigingen met zich meebrengen. De minister stelt in het persbericht dan ook dat hij deze problemen die in 2012 zijn begonnen heeft geërfd.
Daarom stelt hij dat het managementteam zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *