Insel Air belooft minder vertragingen

insel-air-1

Insel Air belooft minder vertragingen

WILLEMSTAD — Insel Air heeft recentelijk te kampen gehad met een aantal vertragingen en momenteel wordt alles in werking gesteld om deze te minimaliseren. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten in een persbericht.

“De vertragingen zijn ontstaan als gevolg van het uitlopen van groot onderhoud aan een deel van de vloot. Dit onderhoud stond gepland om voor het begin van het hoogseizoen afgerond te zijn, maar dit is uitgelopen vanwege verlate ontvangsten van gelden uit Venezuela”, aldus het bericht.

De vliegmaatschappij laat weten dat deze week drie vliegtuigen weer inzetbaar zijn en dat dit voor passagiers direct merkbaar zal zijn, vooral op de verbindingen tussen de eilanden.

De luchtvaartmaatschappij meldt dat zij ‘de financieel gedreven problematiek zelf heeft moeten dragen en oplossen. Hulp van lokale instanties en vanuit de Koninkrijksregering om op buitenlands politiek niveau te interveniëren bleef uit, waardoor een andere oplossing niet mogelijk was’.

“De achterstallige betalingen zijn door Cadivi inmiddels voldaan en deze middelen hebben we direct beschikbaar gesteld om het benodigde en vereiste onderhoud aan een aantal vliegtuigen versneld af te ronden”, legt Edward Heerenveen, chief General and International Affairs, uit. “Dit onderhoud is voor wat betreft twee vliegtuigen inmiddels afgerond en volgende week verwachten we het onderhoud aan de MD klaar te hebben. Met deze drie vliegtuigen weer in gebruik, plus de twee extra Fokker 50’s, die in september aan de vloot worden toegevoegd, verwachten we alle vluchten weer zoals gepland te kunnen uitvoeren en vertragingen te minimaliseren”, belooft Heerenveen. “Het Customer Service team van Insel Air heeft de afgelopen maanden contact opgenomen met passagiers van vertraagde vluchten om deze op tijd op de hoogte te stellen en een alternatieve vlucht aan te bieden. Insel Air betreurt de ontstane situatie enorm en biedt haar excuses aan aan alle passagiers die hebben geleden onder de ontstane situatie. Insel Air belooft dat passagiers vanaf heden de positieve verbeteringen tegemoet kunnen zien.”


Uitbreidin
g

In september worden twee extra vliegtuigen van het type Fokker 50, die zijn overgenomen van Avianca, toegevoegd aan de vloot van Insel Air. Deze zullen direct worden ingezet, waarvan 1 specifiek op de route Curaçao – Bonaire, waardoor deze route weer optimaal zal gaan functioneren. Tevens zullen deze toestellen als back-up dienen. “Bonaire wordt als bestemming steeds belangrijker voor Insel Air vanwege het toenemende aantal passagiers dat via Insel Air en haar partners van en naar Bonaire reist. Een optimale ‘on time performance’ is dan ook cruciaal”, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Ook zullen er binnenkort nog twee Fokker 70’s arriveren, die worden ingezet op nieuwe routes. Daarnaast kan er worden uitgekeken naar directe vluchten tussen Aruba en Bonaire, waarvan de datum binnenkort bekend wordt gemaakt. Naast de bovengenoemde uitbreiding voegt Insel Air in oktober ook een MD-80 aan de vloot toe, die zal worden ingezet ter ondersteuning van de huidige routes. “Bestaande verbindingen, zoals tussen Curaçao, Aruba, Bonaire, en St. Maarten, zullen overigens nooit te lijden hebben onder de uitbreidingen van ons routenetwerk”, vult Heerenveen tot slot aan.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *