26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 08:23

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoInsasse’ of ‘Resident’

Insasse’ of ‘Resident’

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we ROBERT WANSING aan het woord…………..


GISTEREN BEN ik getuige geweest hoe in een paar minuten de inzet van vele miljoenen guldens aan investering in tijd, infrastructuur en mensen om het toerisme op dit eiland naar een hoger plan te brengen, om zeep wordt geholpen.

Stel je voor: Airport Hato om half vier ‘s middags.
Door omstandigheden landen de vliegtuigen van de KLM, American Airlines en Air Berlin op hetzelfde moment. Chaos alom!
De hal is te klein om alle ruim 700 vermoeide reizigers onder te brengen.
De rijen (twee voor residents en zes voor non-residents) puilen uit.
Er is geen overzicht meer. Buitenlandse passagiers staan (natuurlijk) in de verkeerde rij.
De wachttijden bedragen ongeveer 35 minuten. In deze chaotische en vervelende situatie gaat de medewerker van de Immigratiedienst die de residents behandelt op een zeer beschamende manier tekeer tegen de voornamelijk Duitse toeristen die in de residentsrij staan.
Het eerste stel (van wat oudere leeftijd)
werd niet prettig behandeld, het tweede paar werd aan de balie weggestuurd maar die weigerden om in een andere rij te gaan staan.
De manager die de leiding had nam (gelukkig) hun paspoorten over.
Het derde stel (een leuk stel van middelbare leeftijd) moest het ontgelden: om hen duidelijk te maken ze in de verkeerde rij stonden en achteraan de andere rijen van non-residents moesten aansluiten, stond de medewerker van achter haar balie op en joeg de arme Duitse toeristen als ongewenste honden weg terwijl ze – met haar wijsvinger wijzend – uitviel:

“This is for residents! Can’t you read?”

Nee, misschien kunnen ze inderdaad niet lezen wat er op het bord staat!
Hoewel je zou kunnen aannemen dat alle toeristen wellicht de Engelse taal machtig zijn, mag je als medewerker daar niet per se van uitgaan.
Maar ook al zouden alle toeristen perfect Engels kunnen spreken en lezen: als eerste gezicht van het eiland moet je daar op een veel klantvriendelijker manier mee omgaan.
Handiger zou zijn om een hostess in de aankomsthal te plaatsen om non-resident passagiers zo vroeg mogelijk in de juiste rijen te zetten.
Of een veel simpeler en goedkopere oplossing: zet de woorden in meerdere talen op de borden. Dus naast het Engels ook in andere relevante talen. Want een resident in het Duits is nog altijd een ‘Insasse’ of ‘Einwohner’.
Hoe voor de hand liggend is dit als we de pretentie hebben om een toeristisch eiland te zijn?

‘Toerist mindfullness’ moet hoog in het vaandel staan bij deze medewerker, bij de hele afdeling Immigratie, bij de organisatie die de airport beheert en alle andere mensen en instanties op dit eiland die betrokken zijn in deze sector.

By the way: ik vraag me af in welke rij deze medewerker van de Immigratiedienst zou gaan staan als op de borden van het vliegveld van Berlijn alleen maar ‘Insasse’ en ‘Gebietsfremde’ staan.

Dios spaar tur e turistanan di e 5 barkunan ku a mara awa den nos haf….

ROBERT WANSING
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties