27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Inhouding bvz-premie in juli van start

logo-landsontvangerWILLEMSTAD — Eind juli gaat de Ontvanger 82 gulden inhouden op de salarissen van alle verzekerden van de basisverzekering ziektekosten (bvz) die hun nominale premie voor 2013 niet hebben betaald. Dit laat premier Ivar Asjes (PS) weten in een persbericht. Vóór deze inhouding zullen verzekerden die hun nominale premie niet hebben betaald, een brief krijgen, waarna een factuur voor inhouding naar de werkgevers van de bvz-verzekerden gestuurd wordt.

Volgens Asjes zal dezelfde weg worden bewandeld voor personen die hun nominale premie van 82 gulden voor 2014 niet betalen.
Op deze wijze zal volgens de premier iedereen de kans krijgen zijn premie te betalen.
Dit kan op een van de verschillende bankrekeningen van de Ontvanger of bij een van de loketten van de Ontvanger aan de Regentesselaan tot uiterlijk eind juni van dit jaar.
Het proces om achterstallige premie voor 2014 te innen wordt eind oktober opgestart.
Bvz-verzekerden die hun premie willen betalen dienen duidelijk naam en achternaam door te geven, en dat het hierbij om de bvz-premie gaat voor het betrokken jaar, evenals het sédula-nummer.
Het persbericht van Asjes volgt op het onderhoud dat hij gisteren had met onder anderen Hoofd Ontvanger Alfonso Trona en Philip Martis, directeur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
Dit overleg was nodig nadat Asjes afgelopen weekeinde fors naar de Ontvanger had uitgehaald na publicaties dat er beslag zou worden gelegd op de salarissen van 80.000 burgers voor het niet-betalen van de bvzpremie van 82 gulden.
Na de eerdergenoemde bijeenkomst bleek dat er sprake was geweest van een communicatiestoornis, waarbij in plaats van beslaglegging over inhouding had moet worden gesproken.
In het persbericht stelt de regering begrip op te kunnen brengen voor de onnodige angst die er bij velen werd gewekt doordat incorrecte informatie naar buiten is gebracht.

Maar feit is dat veel burgers die onder de bvz vallen nog steeds niet hun premie voor 2013 en 2014 hebben betaald.
Daarom brengt de regering alle verzekerden in herinnering dat hun bijdrage is vereist opdat het fonds kan blijven functioneren.”

De MAN is overigens niet te spreken over de handelwijze van Asjes.
MAN-Statenlid Charles Cooper stelt dat de premier in deze zaak politiek heeft willen spelen, hierbij vergetend dat hij vorig jaar als Statenlid voor de introductie van de bvz in het parlement heeft gestemd.
Cooper stelt te betreuren dat Asjes het Hoofd van de Ontvanger heeft aangevallen.

Als Asjes van het bewuste artikel afwil, dan moet hij naar de Staten met een voorstel.
Wij van de MAN zullen zeker voor stemmen om deze onrechtvaardige wet af te schaffen”, aldus Cooper.

Het MAN-lid is ook niet te spreken over het feit dat de toegezegde reparatiewetgeving die door de regering werd aangekondigd, nog steeds niet van kracht is.
Deze wet moest de gebreken, knelpunten en tekortkomingen in de basisverzekering ziektekosten verbeteren.
Cooper constateert dat nu al meer dan een jaar voorbij is gegaan, zonder dat de reparatiewetgeving van kracht is geworden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -