26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:38

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieToerismesectorIngezonden | Weer een schok..

Ingezonden | Weer een schok..

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bekend bij redactie aan het woord.

We hebben Wimco falliet zien gaan. We hebben de bedrijvigheid van Santa Barbara Resort zien opschorten voor anderhalf jaar. En nu heeft Little Switzerland op Curaçao de deuren gesloten.

Er zijn vele andere bedrijven die dicht zijn gegaan of veel personeel naar huis hebben gestuurd. De NOW-regeling is een steuntje in de rug (juli er nog niet betaald). Deze regeling hebben wij vanuit Nederland gekregen en zal ook moeten worden terugbetaald.

De regeling zal vrijwel zeker doorgaan voor de van toeristen afhankelijke branche tot en met SO juni 2021. Eerder valt er niet veel te verwachten van gouvernement en haar beleid van het toelaten uit Nederland van 10.000 mensen, waarvan ongeveer 6000 studerende kinderen, 3000 toeristen en 1000 tweedehuis eigenaren (zowel juli als augustus).

Om het toerisme Curaçao te draaien heb je maandelijks de 50-60.000 toeristen nodig. Het cruisetoerisme komt misschien in december op gang. Ze zullen eerst varen op de topbestemmingen Puerto Rico, Santo Domingo, The Bahamas, Sint Thomas, Sint Maarten, Aruba (ook qua ligging). Daar valt Curaçao niet echt onder.

Tel de hoge huren en het belabberde parkeerbeleid en de hoge stroomtarieven en hierbij op, en dan begrijp je het Punda-ghosttown resultaat beter.

Onze overheid houdt zich bezig met parlement-stoelendans, en het volk vernaggelen over autonomie en chantage vanuit Nederland. Als er niet snel iets positiefs gebeurt, gaat het beetje economische structuur wat er nog is, er ook aan.

De bevolking krijgt steeds vaker berichten van de politie over gewapende overvallen, met en zonder in huis. Dus het wordt er ook niet veiliger op.

Naam bekend bij de redactie,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. In ieder geval is er een tekort aan polis en gaan er in december weer een kleine 100 uit naar ik heb begrepen.
  Verder loopt de kriminalidat de spuigaten uit, + 118 verleden maand.
  Waarom horen we daar niks over en waarop maakt de leiding Kees Girigorie zich niet ernstig zorgen!!!
  Wordt het geen tijd voor een referendum?

 2. Brian S, mafiameid Cicely van der Dijs was waarschijnlijk op zoek naar een nieuw neukertje, nu ze Schotte eindelijk gedumpt heeft.

  Ze heeft even gedacht aan ranzige Ramsay Soemanta, maar de gedachte onder 150 kilo te liggen krikken schrok haar toch af.

  Misschien moet ze het eens proberen met Stephen Capella, die is zeer ervaren want heeft al duizenden rekeninghouders bij Girobank verneukt.

 3. Wat voor mij een schok was dat ik op een feestje was en veroordeelde crimineel (tot aan de hoge raad) Cicely van der Dijs daar zag rondlopen.

  Waarom zit ze niet in de gevangenis?

 4. Het cruisetoerisme komt misschien in december op gang. Nou we hebben in februari en maart gezien sommige van die schepen waren doodschepen die nergens mochten aanmeren. Om op een cruiseschip zonder een vaccin te stapen moet iemand echt een doodwens hebben.

 5. En wat stelt “Naam bekend ” voor als hij/zij het over iets positiefs heeft wat er zou moeten gebeuren? Dan maar geen bemoeienis meer met Nederland die ons alleen maar `chanteert` ? Menig land zou blij zijn met dit soort `chantage`.
  Of zit `Naam bekend` er mee dat we alweer onze hand moeten ophouden?

 6. Wat een onsamenhangend stuk. Geen touw aan vast te knopen. Ik hoop dat jullie in de regel hogere eisen stellen aan ingezonden brieven, zeker als ze anoniem worsen geplaatst. Waarom dat in dit geval nodig zou zijn geweest, ontgaat me.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties