30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Wat zijn wij toch ondankbaar!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Wat zijn wij toch ondankbaar!
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Mensen hebben totáál geen idee hoe belangrijk dit is voor onze klip en hoeveel marketing waarde zo’n benoeming heeft voor de toeristische sector. Toen wij op de Unesco World Heritage lijst kwamen te staan sprong iedereen een gat in de lucht en liepen ze allemaal trots overal te verkondigen dat wij op die lijst stonden alleen maar om de benoeming bijna weer te verliezen door falend onderhoud van diezelfde historische gebouwen zoals de oude politiepost op Molenplein die nou bijna een chollhouse is geworden.

Vandaag staat Kura Hulanda als een van de 10 meest historische hotels in de wereld en we horen geen piep van NIEMAND, niet minister Palm die god weet waar die vandaag zal zijn want die reist ook wat af tegenwoordig, meneer heeft de smaak te pakken, geen piep van CTB, geen kik van DMO, geen kik van de VBC of de vereniging van winkeliers in Otrobanda nada nada!

Waarom omdat men geen besef heeft van de waarde van zo’n benoeming omdat wij zonder visie werken en altijd achter de feiten aanlopen en altijd te laat reageren.

Maar ja zolang je met amateurs werkt kan je niet verwachten dat je eindproduct op een professioneel niveau zal zijn.

Mijn vader, Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker
Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker

Jacob Gelt Dekker heeft hier een groot stuk vervallen Otrobanda weten te restaureren en daar een product weten neer te zetten wat wereldwijd, en jammer genoeg niet hier, erkend wordt en geen hond die daar warm of koud van wordt en we noemen ons Dushi Hende!

Ondanks alle tegenwerking en alle strubbelingen in het begin, wist Jacob door te zetten en een pracht hotel daar neer te zetten wat werk verschaft aan tientallen mensen die anders onder de boom zouden zitten niksen.

Ik blijf lachen op deze klip want we denken nog steeds dat Sea, Sand, Sun verkoopt en dat de toeristen vanzelf hier naar toe zullen blijven komen want we zijn net renpaarden met oogkleppen voor die alleen maar vooruit kunnen kijken terwijl we door een bus van de zijkant worden aangereden omdat wij die niet zien aankomen.

Jacob bedankt voor jouw inzet, jouw doorzettingsvermogen, jouw visie en écht van harte gefeliciteerd met je benoeming je mag er trots op zijn!

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Niet te vergeten het Slavernijmuseum. Ook dat verdient veel meer aandacht dan het krijgt.
    Curacao heeft geen idee welk een onvervangbare culturele Schatkamer binnen Kura Hulanda te vinden is.
    Bijvoorbeeld voor de schitterende bronzen maskers en plaquettes uit Benin is in Parijs een apart museum gebouwd. Cultureel onbenul ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties