DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | #VVD en #SP: Nederland moet van #Aruba #Curacao #SintMaarten af!

HomeAuteursIngezondenIngezonden | #VVD en #SP: Nederland moet van #Aruba #Curacao #SintMaarten af!

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we André van Wanrooij aan het woord

Reactie op artikel “Gemenebest versus Statuut

Met de verhitte gemoederen op de eilanden (vanwege de Nederlandse bemoeienissen) proberen SP en VVD hier het einde van het Koninkrijk van 4 Landen te verkopen met pakkende teksten als “Wij willen recht doen aan de autonomie van de andere landen.”.

Maar in concreto is het niet meer dan afscheid nemen.

Aruba, Kursou en Sint Maarten als onafhankelijke landen, waarbij samenwerking “mogelijk is en blijft”.

Eenieder met gezond verstand voelt al op zijn klompen aan dat er van die samenwerking niets terecht gaat komen.

Er is immers géén verplichting meer.

We zijn allemaal volledig onafhankelijk van elkaar, de overkoepelende schaamlap van een Gemenebest ten spijt.

Vooral de elementen die nu telkens kopbrekens kosten aan de Nederlandse politici zullen vrij baan hebben.

Criminele organisaties, goksyndicaten, likken hun vingers af als zij een ‘eigen staat’ kunnen bestieren.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat politieke partijen als de AVP van Mike Eman (Aruba), de MFK van Gerrit Schotte (Kursou) en de UP van Theo Heyliger (SXM) zich in deze plannen wel kunnen vinden.

Voor hen is de Nederlandse bemoeizucht een doorn in het oog.

De garantie op rechtsstatelijkheid en goed bestuur die het Statuut aan de burgers van deze Landen biedt, is voor hen het laatste obstakel in het verkrijgen van een lucratieve ‘safe-haven’ voor hun discutabele vrienden uit de onderwereld.

De bevolking zal uiteindelijk dan ook de dupe zijn.

Geen enkele kans op rechtszekerheid en met alle ‘twijfelachtige’ connecties die de huidige politieke elite op menig eiland heeft, is de kans groot dat men eerder vroeger dan later geïsoleerd raakt van de internationale gemeenschap.

De Nederlandse wens om van de eilanden af te geraken, begrijp ik wel.

Maar voor de bewoners van de Landen in de Cariben zou het een regelrechte ramp zijn.

Vooral de inwoners van Kursou en Sint Maarten hebben veel te vrezen, daar is de verwevenheid van politiek met maffia prominenter aanwezig dan op Aruba.

Caribische Rijksgenoten:

Hier worden knollen voor citroenen verkocht!

Ieder Land (behalve Nederland) dat hier mee instemt koopt de kat in de zak en komt uiteindelijk van een zeer koude kermis thuis!

Door: André van Wanrooij
te, Nederland

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Aruba zal geen “zelfstandigheid” opeisen. De “koninklijke familie” Eman begrijpt dondersgoed dat ingevallen van nood, Nederland hun steun en toeverlaat is. Als de AVP het einde van haar regeerperiode haalt, in 2017, zal een nieuwe regering aantreden. Die nieuwe regering zal dan vermoedelijk uit de oppositie bestaan. Koning Mike, dan gedegradeerd tot kroonprins, kan weer met hulp uit Nederland het gevecht aangaan met de dan zittende regering.

  Als Aruba in zijn regeerperiode uit het Koningkrijk treed, is hij in 2017 reddeloos verloren. De hoge schuldenlast en bezuinigingen zullen voor eeuwig op zijn conto bijgeschreven worden. Eventuele successen zullen rond 2020 op naam geschreven worden van de dan zittende regering en de basis zijn voor hun – de zittende regering – herverkiezing in 2021.

  Ik denk dat Koning Mike het spelletje wel snapt. Als St. Maarten en Curaçao zich afscheiden, dan verstevigd dat de positie van Aruba in het Koningkrijk. Aruba stookt – voor en achter de gordijnen – het vuurtje op. Als het er op aankomt, denk aan 1987, dat trekt Aruba gewoon zijn keutel weer in. Echte stoelgang, daar denkt Eman niet aan, en echte steun aan St. Maarten en – specifiek – aan Curaçao, vergeet het maar. Ze kunnen diep in hun hart elkander niet luchten of zien. En samenwerken: denk aan Papiamento en Papiamentu.

 2. Onafhankelijkheid, tja eens zal het ervan moeten komen, maar ben wel heel erg nieuwsgierig hoeveel mensen de eilanden zullen ontvluchten. Daar kunnen ze in GB natuurlijk over meepraten. Misschien moeten we even denken aan de problemen destijds in Grenada, Jamaica,
  GB heeft nu niet veel meer over behalve o.a. de Britse Maagdeneilanden, Montserrat, Bermuda (Anguilla, aparte kolonie) welke overzeese gebiedsdelen zijn en nog wat kleine eilanden.
  Ik ben zeker niet tegen independence maar met deze corrupte lieden zal het hangen en wurgen worden.
  Misschien is de “vlucht” al begonnen,ho knows. De tijd zal het leren.

 3. Dat Nederland nu pas ( na decennia’s ) optreed is omdat er een heel andere politiek word gevoerd, het tijdperk van pappen en nat houden is voorgoed over. De Nederlandse bevolking moet zelf de tering naar de nering zetten om het hoofd boven water te houden. Het tegen werken van de eilanden komt Nederland alleen maar goed uit. Nederland zal nog meer aanwijzingen gaan geven ( zoveel mogelijk ) om de bevolking van de eilanden voor het blok te zetten met referendums SI of NO. In dit geval zie ik de maffia overwinnen en kan Nederland zeggen, het volk heeft zelf voor maffia politici gekozen dus zoek het maar lekker zelf uit. Ik vind het persoonlijk niet erg voor die arme sloebers uit de mondie, zij zijn het toch die voor deze corrupte figuren hebben kiezen, zij zijn het toch die voor een appel en een ei ziel hun ziel verkopen. Diegene die in de gelegenheid zijn om het land te verlaten zullen dat ook doen. Diegene die over blijven zullen worden geregeerd door Dictators dat willen ze toch zo graag.

 4. precies dat is de bedoeling van Nederland, maar ze hebben wel gelijk.
  Want je kunt met maffia regeringen niet samenwerken.
  Maar het volk zal de dupe zijn van al die zogenaamde zakenlieden.
  ze noemne zich zajenlieden, maar zijn de maffia.
  geven veel geld aan politieke partijen en incasseren altijd.
  Wanneer zal er eens een betrouwbare partij komen, die de bevolking kan aanspreken.
  De huidige politieke partijen zijn van: veel beloven en niets geven doet het volk in vreugde leven.

 5. Geachte schrijver; De voedingsbodem voor een `gemenebest` ligt op de eilanden zelf. Een continue stroom van munitie daaromtrent wordt door de eilanden aan Nederland overhandigd, alwaar men het eigenlijk alleen nog maar hoeft af te vuren.

 6. Helaas de spijker op de kop en een schot in de roos. De vraag is waarom verkoopt Nederland knollen voor citroenen met instemming van iedereen en is er niemand die een lijstje maakt van voor en nadelen van onafhankelijkheid voor de lijdende voorwerpen, de burgers die het betreft? Voor de politici is het wel duidelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties