27.6 C
Willemstad
• maandag 29 november 2021 22:22

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Voor de bevolking?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

In het AD van dinsdag 26 januari vielen mij een aantal passages op, waarop ik wil reageren:

PAR het perfecte platform, MAN buurtbestuur is nodig, eigen bevolking is de baas.

- Advertentie -

Geen maar dan ook geen enkele van de zittende partijen heeft iets maar dan ook iets gedaan om het lijden van de vele Curaçaose huishoudens ook maar op enkele wijze te verlichten, laat staan iets voor de meest kwetsbare groep van het eiland die al jaren aan de kant staan te doen. Ergo u heeft zelfs uw eigen salariëring naar schaal 18 gedaan om op deze onelegante manier zoveel mogelijk onder het “inleveren’ vandaan te komen.

Jarenlang grote woorden: we willen teruggeven aan de bevolking, ik volg mijn hart ik ga de politiek in voor mijn land, we willen een buurtbeleid om “inclusive buurten te creëren”, enz enz. Wat een holle woorden zeg.

Decennialang is de armoede schrikbarend hoog, voor COVID-19 was het al beschamend hoog, en de zittende politiek wijdt nu eigenlijk alles aan de huidige situatie, die overigens de ellende verder heeft blootgelegd.

Geef nu een keer ruiterlijk toe dat u de bevolking jarenlang heeft laten verkommeren, niets van de mensen heeft aangetrokken, niet eens in staat bent geweest en nog niet, om te zorgen dat elke bewoner schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen heeft. Maar gezegd moet worden u heeft goed gezorgd voor familie, vrienden en uzelf. Geef dat nu een ook een keer eerlijk toe.

- Advertisement -

Pastoor Marc Hooijschuur heeft het in dezelfde krant van 26 januari mooi verwoord “de structuren op Curaçao zijn niet gezond, hoe een deel van de bevolking in armoede moet leven is eigenlijk een schande”.

En met dit laatste vraag ik u vooral in de (lach)spiegel te kijken.

Josef Martina,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

15 reacties

 1. @William
  https://wordpress-481360-1679663.cloudwaysapps.com/paradisefm-directeuren-overheidsinvesteringen-gekort

  levert helaas alleen het volgende op:
  NIETS GEVONDEN
  Helaas, de opgevraagde pagina kon niet worden gevonden.

  De andere link naar het AD is goed.
  Hieruit blijkt dat we weer eens goed belazerd worden door de politici.

  CITAAT
  “Op 18 mei nam het parlement van Curaçao een motie aan waarin de regering wordt gesteund voor wat betreft de acceptatie van de door de Rijksministerraad (RMR) gestelde voorwaarden verbonden aan de tweede tranche financiële noodsteun. Eén van de condities is ‘verlaging van 25 procent op het totale pakket arbeidsvoorwaarden van Statenleden’ en overigens ook de ministers. “Dit op jaarbasis en met ingang van 1juli 2020 en geldend tot nader orde”, aldus het document met de voorwaarden. EINDE CITAAT

  Overduidelijk is overeengekomen dat de 25% geldt voor het gehele arbeidsvoorwaarden pakket. Dat is totaal wat anders dan alleen inleveren op autotoelage (5%) representatievergoeding (4%), helft vakantiegeld (3%), “vakantie uren (13%). Aan het salaris wordt niets aan gedaan. Salaris (loon) wordt volgens de algemeen geldende definitie ook tot de arbeidsvoorwaarden gerekend, maar de heren en dames politici hebben hier een voor hun voordelige draai aan gegeven. De Commissie van de Staten heeft voor zichzelf besloten de Statenleden hun basissalaris zullen behouden evenals de ministers.

  Het is haast zoiets als een slager die zijn eigen vlees keurt.

 2. Misschien handig om je eerst goed te informeren voordat je iets roept. Wie de schoen past…..De verlagingen van salarissen zoals door NL vereist van zowel politici, statenleden, het ambtenarenapparaat (en ondanks de bezwaren van de vakbonden) evenals voor directeuren overheidsnv’s en is er een maximale Rhuggenaath norm vastgesteld. Als dit niet gebeurd was, was er geen 2e of 3e tranche beschikbaar gesteld.

  En ook nog even voor de nuance. De kwestie van de rode potloden is puur bedacht i.v.m. de Corona veiligheidsmaatregelen ter voorkoming van besmettingen.

 3. De ‘staatskas’ zou niet leeg geweest zijn als die beter beheerd geweest zou zijn!
  Door de verrekte graaimentaliteit, inhuren incapabel personeel op verschillende ministeries,’ met eigen zak eerst mentaliteit’ enz enz had het goed kunnen gaan.
  Dus ben het niet eens met @CR.
  Maar dat hoeft ook niet.

 4. ” En mijnheer Martina, alhoewel ik uw betoog grotendeels onderschrijf moet u zich wel realiseren dat de staatskas leeg is.”
  en dat feit weerhield om eigen saliariering naar schaal 18 te wijzigen

 5. Liever nederlands kolonialisme dan onder Pik Pisas, Rennox , Martina, of welke lokale rover dan ook!
  Zij zorgen niet voor de armen , dat doet de Nederlandse sociale dienst wel voor tienduizenden antillianen.

 6. Van de verkozen partijen heeft belang van het eiland of bevolking hoog in het vaandel staan als er een partij was die dat wel zou hebben kwam die partij tijd te kort om vragen aan ministers te stellen en het indienen van motie’s. Maar de passiviteit en ronduit werk weigeren van de oppositie bewijst dat daar geen goede partij inzit en de regeringspartijen hebben bewezen dat ze Friends and family belangrijker vinden.
  Ze weten dat ze mogelijk een afstraffing krijgen bij de verkiezingen hun antwoord is het helpen met het oprichten van een heleboel partijen in de hoop dat er (nog) minder stemmen nodig zijn om de zetels te behouden.
  De democratie is springlevend?
  De democratie is een farce. En een middel tot het verrijken

 7. Vergeet vooral PIN van Suzy Römer niet!
  En wat de denken van MFK en PS, die hebben de eerste 2 jaar, samen met MAN, er een gigantische puinzooi van gemaakt. Die interim regering met Pikkie die weet ik niet hoeveel ambtenaren heeft aangenomen. Kortom: ALLE politici zitten er voor zichzelf en daarna voor f&f (friends & family)…

 8. Hr Martina wederom een goed stuk van uw hand waarmee u een oude pleister op de etterende wond legt!
  Het is en blijft onbeschaamd hoe men met de mensen in achterstandswijk situaties omgaat. Goed dat u pastoor Hooijschuur vermeld een uiterst kritisch en eerlijk man al vele jaren. Wat zullen ze blij zijn dat hij naar Bonaire vertrekt. Weer een criticaster minder.
  Uitermate triest dit wat weinig hoop voor de toekomst biedt!

  Redactie wellicht interessant het interview met priester Hooijmaijers te plaatsen?

 9. ……”Bv door de familie Lasten de helft van hun veel te hoge salarissen af te romen! En daar kan je heel veel mee doen!”…..

  Ja [email protected] Brian, politici willen alleen wat voor armen doen als een ander dokt.

 10. En mijnheer Martina, alhoewel ik uw betoog grotendeels onderschrijf moet u zich wel realiseren dat de staatskas leeg is.

  En dat de staatskas leeg is hebben we te danken aan de PAR en de MAN!
  Het probleem Isla is ook niet door hun opgelost.
  En ze hadden gerust wel wat voor de armen kunnen doen. Bv door de familie Lasten de helft van hun veel te hoge salarissen af te romen! En daar kan je heel veel mee doen!

 11. Ik ben niet tevreden over MAN en PAR maar zal weer op ze stemmen omdat:
  (1) de alternatieven veel slechter zijn
  (2) zij staan voor het geld uit Nederland en voor de komst van de hervormingsentiteit, en dat is bij de andere partijen nog maar te bezien

  En mijnheer Martina, alhoewel ik uw betoog grotendeels onderschrijf moet u zich wel realiseren dat de staatskas leeg is.

  En met een lege staatskas is het moeilijk beleid voeren en de armen te helpen.

 12. Nog nooit zo een egoïstiche cultuur meegemaakt als de politieke cultuur op Curaçao.
  Men schaalt zich zonder blikken of blozen op!
  In een tijd dat iedereeninleveren
  Politici zitten er vooral voorzichzelf.

 13. Ze doen nu eindelijk iets terug voor de bevolking.
  Iedereen krijgt een ROOD potlood en dat maggie houden. Hulde aan degene die dat heeft bedacht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -