26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 00:51

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Vernieuwing onderwijscurriculum

Ingezonden | Vernieuwing onderwijscurriculum

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elisabeth Hollander aan het woord.

Op de dag dat Feffik de deuren sloot en directeur Alberto een foto in de krant liet plaatsen van de laatste schroefjes en moertjes die geïnventariseerd werden, schitterde de minister van Onderwijs door afwezigheid.

Zij vloog die dag met een select academisch gezelschap naar Argentinië om een verdrag te ondertekenen, waardoor Curaçaose academische titels in heel Zuid-Amerika erkend zouden worden. Naar later bleek voor de zoveelste keer weggegooid onderwijsgeld, want zij was toen niet tekenbevoegd en het verdrag werd pas in november 2019 op Curaçao ondertekend.

Zelden heeft Curaçao een minister gehad die enerzijds zo haar best heeft gedaan om haar stempel op ons onderwijs te drukken, maar die anderzijds zo verschrikkelijk vaak de mist is ingegaan, doordat haar enorme oogkleppen haar beletten om een ruime blik op ons totale onderwijs te werpen.

Voor haar begint onderwijs pas bij havo/vwo en eindigt het bij de vervolgopleidingen hbo en de universiteit. Hieraan besteedt zij al haar energie en al haar talenten. De trotse foto’s in de krant van 7 januari 2020 van de nieuwe zebrapaden bij, alleen, het Radulphus College, KAP en het Maria Immaculata Lyceum spreken boekdelen en maken duidelijk dat ook meerdere leden van het kabinet deze visie delen.

De vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd of we de vernieuwing van ons onderwijscurriculum wel aan deze minister moeten, mogen, willen of kunnen toevertrouwen.

Elisabeth Hollander,
Curaçao

 

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Na Omayra Leeflang en Renee Rosalia is deze minister de zoveelste “root” cause van het desastreuze onderwijs op deze baranka.
  Hebben geen van allen een volwassen visie!
  Wel straks allemaal een vòl minister pensioen!!

 2. @djaka, sorry, als ik gefrustreerd ben ga ik schrijven, dat is hoofdzaak therapeutisch. En ik geloof in sommige fabels, Nos mes por, dat de menselijke aard goed is, dat mensen een rechtvaardiheisgevoel hebben en dat mensen kunnen leren van hun fouten. Snap je gelijk mijn frustratie.

 3. Sorry maar nee, een paar redenen;
  A. De club waar van zij deel uitmaakt heeft geen enkele visie of beleid, anders dan hun zelf.
  B. De club heeft een tegengesteld belang aan algemene ontwikkeling, hoe dommer (slechter in algemene ontwikkeling) hoe groter de kans is dat de situatie blijft zo als het is en hoe langer het “verdien model” van de club in stand blijft.
  Zo lang de situatie zo blijft en we worden bestuurd door graaiers zal er nooit en serieuze poging genomen worden tot hervorming of verbetering van het stelsel. Wat wel gedaan gaat worden zijn werkgroepen, commissies en studies uit gevoerd door mensen die daar aan kunnen verdienen betaald uit het budget van onderwijs. Met andere woorden fonsen gaan omgeleid worden van onderwijs naar graaiers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties