31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Vernieuwing onderwijscurriculum

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Vernieuwing onderwijscurriculum
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elisabeth Hollander aan het woord.

Op de dag dat Feffik de deuren sloot en directeur Alberto een foto in de krant liet plaatsen van de laatste schroefjes en moertjes die geïnventariseerd werden, schitterde de minister van Onderwijs door afwezigheid.

Zij vloog die dag met een select academisch gezelschap naar Argentinië om een verdrag te ondertekenen, waardoor Curaçaose academische titels in heel Zuid-Amerika erkend zouden worden. Naar later bleek voor de zoveelste keer weggegooid onderwijsgeld, want zij was toen niet tekenbevoegd en het verdrag werd pas in november 2019 op Curaçao ondertekend.

Zelden heeft Curaçao een minister gehad die enerzijds zo haar best heeft gedaan om haar stempel op ons onderwijs te drukken, maar die anderzijds zo verschrikkelijk vaak de mist is ingegaan, doordat haar enorme oogkleppen haar beletten om een ruime blik op ons totale onderwijs te werpen.

Voor haar begint onderwijs pas bij havo/vwo en eindigt het bij de vervolgopleidingen hbo en de universiteit. Hieraan besteedt zij al haar energie en al haar talenten. De trotse foto’s in de krant van 7 januari 2020 van de nieuwe zebrapaden bij, alleen, het Radulphus College, KAP en het Maria Immaculata Lyceum spreken boekdelen en maken duidelijk dat ook meerdere leden van het kabinet deze visie delen.

De vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd of we de vernieuwing van ons onderwijscurriculum wel aan deze minister moeten, mogen, willen of kunnen toevertrouwen.

Elisabeth Hollander,
Curaçao

 

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Na Omayra Leeflang en Renee Rosalia is deze minister de zoveelste “root” cause van het desastreuze onderwijs op deze baranka.
  Hebben geen van allen een volwassen visie!
  Wel straks allemaal een vòl minister pensioen!!

 2. @djaka, sorry, als ik gefrustreerd ben ga ik schrijven, dat is hoofdzaak therapeutisch. En ik geloof in sommige fabels, Nos mes por, dat de menselijke aard goed is, dat mensen een rechtvaardiheisgevoel hebben en dat mensen kunnen leren van hun fouten. Snap je gelijk mijn frustratie.

 3. Sorry maar nee, een paar redenen;
  A. De club waar van zij deel uitmaakt heeft geen enkele visie of beleid, anders dan hun zelf.
  B. De club heeft een tegengesteld belang aan algemene ontwikkeling, hoe dommer (slechter in algemene ontwikkeling) hoe groter de kans is dat de situatie blijft zo als het is en hoe langer het “verdien model” van de club in stand blijft.
  Zo lang de situatie zo blijft en we worden bestuurd door graaiers zal er nooit en serieuze poging genomen worden tot hervorming of verbetering van het stelsel. Wat wel gedaan gaat worden zijn werkgroepen, commissies en studies uit gevoerd door mensen die daar aan kunnen verdienen betaald uit het budget van onderwijs. Met andere woorden fonsen gaan omgeleid worden van onderwijs naar graaiers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties