30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 17:05

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Walk-out bij bejaardenzorg

AD | Walk-out bij bejaardenzorg

Reden is overstap naar andere pensioenverzekeraar

Onbekend blijft om welke verzekeraars het gaat | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Bejaardenzorginstelling Birgen di Rosario met 250 personeelsleden en vier locaties is voor de pensioenvoorziening van het personeel overgestapt van de ene verzekeraar naar de andere.

Dat heeft voor onrust gezorgd bij het personeel dat gisteren een ‘walk-out’ organiseerde onder leiding van zorgbond CBV. Algemeen directeur Indra Rossen-Lucasius legt uit dat de overstap ten gunste is van de werknemers en dat het elders opgebouwde pensioen behouden blijft en ook gewoon uitbetaald wordt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Omdat het pensioencontract bij de ene instelling afliep, besloot het instituut te informeren naar een betere deal elders en stapte over.

,,Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, en we zijn niet over een nacht ijs gegaan. We hebben informatie ingewonnen bij de geëigende instanties, offertes opgevraagd en een actuaris ingeschakeld. We hebben alles zo transparant mogelijk gedaan. De werknemers zijn zeker niet gedupeerd en het is juist in het belang van zeker de jongere generatie die net begint met het opbouwen van een pensioen”, zo legt Rossen-Lucasius uit.

,,Het is uiteindelijk een zakelijk besluit geweest over een goede offerte.”

De algemeen directeur legt uit dat bij het protest de zorg niet in gevaar is gekomen. Na de walk-out is er overleg geweest met de vakbond en is ook het personeel voorgelicht en uitleg gegeven.

,,Ik vind het jammer dat een deel van het personeel niet inziet dat de stap die we genomen hebben voor hun bestwil is. Wat precies de angst is, is mij ook onduidelijk.”

De verscheidene telefoontjes van deze krant naar de voorzitter van de CBV zijn onbeantwoord gebleven. Vandaag zal na werktijd om 18.00 uur het personeel nader ingelicht worden door de bond. Vooralsnog is iedereen weer gewoon aan het werk.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

 1. @CR
  Zelfreflectie is hoognodig. Maar hoe gaan we dat voor elkaar krijgen. Je wordt er wel eens moedeloos van, iedere keer dezelfde opproppende subjecten die van job naar job gaan. Zo schaamteloos.

 2. Als deze mensen inderdaad bij ennia weggaan kan ik hen geen ongelijk geven: als 3 jaar geen jaarrekeningen, zelf verrijking aan de top en met Etienne ys een intieme band met cbcs hetgeen er op neerkomt dat niemand de problemen met land Sint Maarten gaat aanpakken

 3. Van ENNIA naar etc?
  Laten we hopen dat Birgen di Rosario netjes de pensioenafdrachten heeft gepleegd. Daar schort het nog wel eens aan op het eiland!

 4. ‘ het is juist in het belang van zeker de jongere generatie die net begint met het opbouwen van een pensioen”, zo legt Rossen-Lucasius uit.’

  Als het voor bepaalde groep deelnemers gunstig(er) is, is het voor een andere groep deelnemers hoogstwaarschijnlijk ongunstig(er).
  Gunstiger voor iedereen kan mijns inziens niet.
  ( zie de pensioenperikelen in Nederland).

 5. Door het switchen van verzekeraar ontstaat er dan geen nadelige pensioenbreuk voor de deelnemers aan de pensioenregeling? Met als gevolg een veel lagere uitkering te zijner tijd?

 6. Moet zeggen dat ik niet snel geschokt ben maar het nieuws dat deze werknemers maandag het werk gaan neerleggen, doe me wel versteld staan..

  Zoals altijd bekommer niemand zich om de kwetsbare bewoners daar, de nieuwslezers van Direct en TeleCuracao stelden geen enkele vraag daarover.

  De vakbondsleider had het over dat ze excuses van de directie eisen, een prestige strijd ten koste van kwetsbare bewoners waarvan hun laatste dagen voor een groot deel geteld zijn.

  Niemand die aan de bewoners denkt, de verslaggevers niet, de families niet en vooral de minister niet.

  Dezelfde minister die miljoenen in zaken van bevriende relaties met de bouw van het nieuwe ziekenhuis heeft gestopt, die ooit Paul de Geus tegen de regels, een vast contract heeft gegeven, die Chebu Sluis met strafblad tot directeur heeft benoemd, die haar man een financieel voordeel wilde geven met een politie opleiding.

  Het wordt tijd dat de YDK zich realiseert dat, “Si bosnan sigi vota pa porkeria, ta porkeria bosnan ta hanja’.

 7. Wie er iets doet, Wat er ook gedaan wordt, Wanneer er iets gedaan, Waar er ook iets gedaan wordt, Waarmee iets gedaan wordt/werd, Waarom iets gedaan wordt/werd,Welke maatregelen er ook genomen mogen worden, er zijn en er zullen voor altijd mensen zijn naar Wiens Wensen de dingen anders Moeten gebeuren, Hadden moeten gebeuren. Met andere woorden heel sporadisch is eenieder het er mee eens. Er zijn vele doemdenkers die het zo beter Weten. Denk eens aan de 7 W vragen als u iets wilt doen c.q. alvorens u iets wilt doen.

 8. Zou er überhaupt wel een overheids entiteit zijn die “transparant” is? Zij krijgen van hun financier toch het juiste voorbeeld; “hou het duister, duld geen controle en baseer je acties op eigenbelang”. En of een vakbond licht in de duisternis gaat schijnen? Eten die niet vaak van de zelfde tafel?

 9. Er ging al tijden geruchten dat het bij dit tehuis tussen het personeel en algemeen directeur Indra Rossen-Lucasius niet botert. Zij schijnt niet te communiceren en wordt vaak dictatoriaal gedrag verweten.

  Ook nu spreekt zij zichzelf tegen ze zegt, “We hebben alles zo transparant mogelijk gedaan”. Vervolgens om te zeggen dat pas, Na de walk-out, is er overleg geweest met de vakbond en is ook het personeel voorgelicht en uitleg gegeven.

  Een waardeloze directie waar kwetsbare mensen wonen, de opmerking dat de zorg door deze walkout niet in gevaar is gekomen is je reinste kolder natuurlijk.

  Het zijn demente oudjes die nu de hele dag in hun eigen ontlasting zitten en geen eten en drinken op tijd krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties