28 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Ingezonden | Verkeer spiegelt bestuur

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Het omgaan met veilig verkeer is kenmerkend voor hoe de overheid omgaat met het besturen van dit land. Het begint al met het afnemen van het rijexamen en wat daarvoor nodig is aan regelgeving, zoals de wegenverkeersverordening, goed opgeleide instructeurs en rijexaminatoren. Als het fundament al niet goed is en onze bestuurders dit niet willen aanpakken, dan blijven we met onveilig verkeer zitten en alle gevolgen daarvan.

Elke dag botsingen, ziekenhuisopname, schadeafhandeling met als gevolg premieverhoging, waartegen vervolgens geprotesteerd wordt. Voor mij is nu de vraag hoe komt het dat elke bestuurder opnieuw de koe niet bij de hoorns wil pakken. Hoe komt het dat er nu al weer maanden geleden een zogenaamde veilig verkeersweek was? Wat was daarvan eigenlijk het resultaat? Hoe komt het dat er geen besluit is genomen over het rijden met een stuur aan de rechterkant?

Waarom trekt Interassure bij presentatie van de jaarcijfers weer aan de bel? Hoe lang moet het duren voor de aansprakelijkheidswet erdoor is? Waarom vindt de minister dat de stichting veilig verkeer zo goed werk doet? Ik vind dat deze stichting al lang opgedoekt had moeten worden en de subsidie ingetrokken. Waarom geven we elk jaar onnodige miljoenen uit aan de gevolgen van onveilig verkeer en hanteren we blijkbaar het motto, ‘zo is het nu eenmaal’.

Waarom is er de afspraak gemaakt om de rotonde niet op te nemen in het afrijden voor het rijexamen? In de wegenverkeersverordening komt het woord rotonde niet voor. Waarom wil de minister-president dit niet onder zijn hoede nemen, het betreft verschillende ministeries? Waarom van tijd tot tijd langs de weg controleren of een auto wel of niet gekeurd is, terwijl dit heel gemakkelijk structureel kan worden aangepakt?

Langs de weg moet je rijgedrag controleren, hoe beter deze controle, hoe groter de pakkans. Stop eens met brandjes blussen en pak het echt structureel aan. Leer de automobilist defensief rijden. Wat mij opvalt is de kwaliteit van de overheid, we hebben allerlei kwaliteit rond de overheid, zoals een algemene rekenkamer, die ook een rapport heeft geschreven over veilig verkeer, een Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en andere controlerende instanties, maar de kwaliteit van de uitvoerende organen laat te wensen over.

Henk Pasman,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. ” Waarom geven we elk jaar onnodige miljoenen uit aan de gevolgen van onveilig verkeer en hanteren we blijkbaar het motto, ‘zo is het nu eenmaal’.”
    Het laatste stukje daar draait het om. “Zo is het nu eenmaal”, samen met het feit dat als je iets wilt doen dat het moeite kost en men is hier nogal snel moe, dus laten we alles maar bij het oude. Zo lang dat niet verandert en zolang men bepaalde zaken zoals dus ook verkeer niet als een continue levende wijziging gaat beschouwen blijven we zitten met de verouderde regelgeving en examens en dus met een verouderde mentaliteit. Men doet maar wat. Curaçao wil niet veranderen. Men bestrijdt wat symptomen en dan denkt men al gauw dat het weer goed is.

  2. Zolang stomdronken wegpiraten als Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw niet vervolgd worden is iedere verdere discussie over veilig verkeer zinloos.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -