28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

AntilliaansDagblad | Klimaatverandering treft Bonaire keihard

Een vijfde van het eiland dreigt in zee te verdwijnen Kralendijk/Amsterdam - Bonaire wordt hard geraakt door klimaatverandering als er niet wordt ingegrepen. Dit blijkt uit een gisteren...

AntilliaansDagblad | ‘Cft op stoel van Staten’

Oranjestad - De Arubaanse parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) vindt dat het College financieel toezicht (Cft) te veel op de stoel van bestuurders en Statenleden zit en eigen...

AntilliaansDagblad | Fundashon Verriet belandt in de min

Directie: Zorgvuldige aansturing heeft verlies lager gehouden Willemstad - Fundashon Verriet, dochterstichting en onderdeel van De SGR-Groep, heeft het jaar 2021 afgesloten met een exploitatietekort van bijna vier...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Toerisme als vak op school

Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen. De introductie van toerisme als vak op school zal helpen...

AntilliaansDagblad | ‘Afhankelijkheid steeds groter’

Tijdens Ipko: Calamiteiten verstoren de cohesie en samenwerking Willemstad - Na elke calamiteit wordt het afhankelijkheidsvraagstuk binnen het Koninkrijk benadrukt. Dat leidt niet tot meer cohesie en samenwerking. Ipko,,In...

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

AD | Verzoek voor spoeddebat Insel Air

Verzoek voor spoeddebat Insel Air

Willemstad – Statenlid Giselle Mc William (MAN) heeft ‘met lichte spoed’ een centrale commissievergadering aangevraagd met betrekking tot de huidige situatie bij Insel Air.

Zo wil ze in ieder geval minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) de kans geven om te vertellen welke stappen worden ondernomen en wat de vooruitzichten zijn met betrekking tot vliegveiligheid van de luchtvaartmaatschappij. Ook heeft ze de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CCAA) en Insel Air gevraagd om hierbij aanwezig te zijn.

Mc William was afgelopen weekend op Sint Maarten en had eigenlijk ook in het toestel moeten zitten die met één motor is teruggekeerd naar het Bovenwindse Eiland. Toevallig was zij van vlucht veranderd en is ze met Winair terug naar Curaçao gevlogen. ,,Het heeft mij ontzettend gegrepen toen ik hoorde wat er was gebeurd met een vliegtuig waar toch ruim vijftig mensen in zaten die een behoorlijke schrik hebben gekregen”, vertelt ze. ,,Natuurlijk, dit kan overal gebeuren. Maar er zijn nu in relatief korte tijd twee vliegtuigen van Insel Air geweest die onderweg technische problemen kregen. Dat baart mij een beetje zorgen.”

Naar eigen zeggen heeft het MAN-fractielid verschillende mensen gesproken die bij de vlucht betrokken waren. Inzittenden en hun naasten die telefonisch of via Facebook lieten weten bezorgd te zijn, maar die tegelijkertijd zeiden Insel Air te willen behouden omdat de luchtvaartmaatschappij hen zo nauw aan het hart ligt.
Als vertegenwoordiger van het volk vindt Mc William het belangrijk om de bezorgde gevoelens kenbaar te maken.

,,En aangezien dit in de portefeuille van Zita Jesus-Leito (VVRP) valt, moet zij haar verantwoordelijkheid nemen en kijken hoe we dit kunnen oplossen”, aldus het Statenlid. ,,Ik wil absoluut niet zeggen dat er te weinig gebeurt. Maar ik wil weten wat er precies aan de hand is en hoe wordt gezorgd voor meer zekerheid en betere veiligheid. Er kan van alles gebeuren, met passagiers en het personeel, maar ook met de naam van Curaçao. Daarom vind ik het belangrijk om hier aandacht voor te krijgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. @joep. Het belang van een lokale vliegtuigmaatschappij is zeker wel belangrijk echter deze zou meer als Divi Divi moeten zijn en niet als Insel.
  Maarja net als CTEX etc moeten wij bedrijven hebben waar meteen een groot en duur management op wordt gezet die vaak niet de kwaliteiten hebben en dan vragen we ons af waar ging het mis?

 2. Wellicht kan McWilliam dan ook even uitleggen WAAROM het zo belangrijk is dat Insel behouden blijft ?
  Het is tegenwoordig een kleine maatschappij, welke miljoenen opslurpt en daar een wanprestatie tegenover zet.
  Met het geld dat Insel heeft ontvangen had een goed lopend bedrijf opgezet kunnen worden, doch in plaats daarvan is het een grote puinhoop. Bestuurders zuigen de tent leeg met exorbitante salarissen. men vliegt met verouderde vliegtuigen waar amper onderdelen en personeel voor is te vinden. Men heeft teveel personeel in dienst, men houdt peperdure kantoren aan, die volstrekt onnodig zijn voor deze kleine maatschappij en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Het is duidelijk dat Insel nog steeds geen idee heeft waarmee men bezig is. Men blijft zich gedragen als een immens groot bedrijf, doch in feite zijn ze nog kleiner dan Divi Divi.

 3. Dom gezwets eigenlijk ‘omdat de maatschappij hen zo aan het hart ligt’, je mag je toch afvragen hoeveel verstand mensen hebben.
  Stoppen met dit circus, stekker eruit nu. McWilliam heeft weinig op met het geld van de belasting betaler. Een 0,0 ‘politica’ net als de rest.
  Maandelijks riante wedde opstrijken en that’s it.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -