Ingezonden | Triest

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Tico Vos aan het woord.

Curaçao is een eiland met groot potentieel, maar jammer genoeg staan onze eigen lokale investeerders een positieve nieuwe toeristische ontwikkeling in de weg. Ik ben onlangs op een veldtrip geweest en kwam dit verlaten en nooit afgebouwde complex tegen ter hoogte van Seaquarium.

Bapor kibra toeristisch complex | Tico Vos

Hoe is het mogelijk dat dezelfde namen van personen bij dit soort mislukte projecten, weer verschijnen bij nieuwe ontwikkelingen? Hoe is het mogelijk dat in belangrijke gebieden in de stad of in de buurt van bijvoorbeeld het Seaquarium dezelfde ontwikkelaars van 12 ambachten en 13 ongelukken, door te speculeren met terreinen, toeristische ontwikkeling in de weg staan?

‘Dutch’ Schrier, door velen bekritiseerd, heeft gezorgd voor ontwikkeling in een gebied waar nu duizenden bezoekers komen. Hoe is het dan mogelijk dat er mensen zijn die speculeren met terreinen en alle ontwikkeling in de weg staan? En hoe is het mogelijk dat bij openbare verkoop terreinen en vervallen gebouwen zijn verkocht maar dat de nieuwe eigenaren daar niets mee doen op basis van eerder afgegeven vergunningen? Wanneer komt er wetgeving om dit soort opportunisten aan te pakken?

Er moet aangifte tegen hen gedaan kunnen worden en zij moeten een op nationale blacklist komen. Hun namen moeten met hoofdletters verschijnen op een schandelijst als slechte Yu di Kòrsou. Voorkomen moet worden dat deze mensen betrokken raken bij anderen projecten.

Tico Vos,
Curaçao

7 Reacties op “Ingezonden | Triest

 1. Piroska Muller-Middelhof

  Helemaal met Tico Vos eens! Wij hebben de afgelopen 10 jaren al zoveel aanvragen ingediend voor een stukje terrein voor verschillende projecten. Maar helaas nooit antwoord gekregen of een vaag antwoord via ene heer Janga bij Domeinbeheer. Helaas hebben wij het opgegeven en peinzen er niet meer over om nog in een project te investeren op dit eiland waar je afhankelijk bent van een paar malloten die door de belasting-betaler nog wel maandlijks hun salarissen ontvangen. Dit is ook de reden dat wij vaak potentiele (buitenlandse) investeerders zien afhaken en die naar onze buur eilanden vertrekken om daar hun centjes te investeren. Kijk alleen maar eens naar alle Landbouw terreinen waar men Ang. 10.00 per hectare per jaar voor betaald, maar niets aan landbouw doet. Triest!

 2. Brian S, hypocriet !

 3. Volledig met de heer Tico Vos eens. De roddels en insinutaties van mensen zoals Ericlapas (geen idee wie dat is en ik hoef het ook niet te weten) hebben geen enkel meerwaarde in discussies over het verbeteren van ons leefklimaat op dit eiland.

 4. ericlapas, Groot aantal van de zgn ‘nette’ families hebben een groot deel van hun rijkdom ook niet op een eerlijke manier verkregen. Zij zijn alleen slimmer geweest of een deel van het zwarte geld wit te wassen of te investeren in bedrijven etc.

 5. ericlapas

  Volgens Tico Vos; ‘Dutch’ Schrier, door velen bekritiseerd, heeft gezorgd voor ontwikkeling in een gebied waar nu duizenden bezoekers komen. Is dat dezelfde Dutch die betrokken was bij een schietpartij met een verdachte drugsdeal? Laten we eerlijk zijn, er wordt bijna niet met schoon geld hier geïnvesteerd.

 6. Tico Vos: goede suggestie om namen te noemen. kom aan, voor de draad ermee. Naming and shaming!!

 7. Eindelijk een kritische noot over de “werkwijze” (werkten ze maar!) van bepaalde lieden en niet te vergeten de nalatige houding van de regering van Curaçao. Ik ben het 100% eens met Tico Vos! Ik vraag me al jaren af hoe het komt dat een eiland met zoveel potentieel zo laks en gemakzuchtig is. En maar schelden op de Nederlanders. Hoe halen ze het in hun hoofd?! Een eiland als Curacao kan rijk worden van het toerisme, maar het moet dan wel op een goede manier ontwikkeld worden. Het heeft prachtige baaien, een mooi en uniek stadje (als er tenminste wat aan restauratie gedaan wordt) en ook een stuk geschiedenis, die toch wel bijzonder te noemen is. Maar ja…onderhouden kost moeite en geld. Nee, corruptie en laksheid ligt de Curacaoenaar veel beter. Goddank niet allemaal en zijn er ook veel mensen die wel degelijk het eiland vooruit willen helpen. Geve God dat de nieuwe regering hier iets aan gaat doen. Streng zijn waar het mis gaat (en dat is héél veel) en complimenteren waar het goed gaat. Met lede ogen zie ik zoveel verpauperde huizen (vooral op Pietermaai) die er vroeger mooi bijstonden. En dan praat ik nog niet eens over de rotzooi, die vreselijke rotsooi die over het hele eiland verspreid ligt. Mooi binnenkomertje voor de toeristen die van Hato naar de stad rijden. Je schaamt je dood. Wat is er toch mis met het beleid? Vindt men het gek dat de jeugd zo ontspoort? Ze hebben toch alleen maar dit soort “prachtige” voorbeelden van hun leiders. Nogmaals, er zijn gelukkig nog veel goedwillende jongeren maar…laat aub, jongelui, je wat méér horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *