29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:11

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden: Terug bij af

Ingezonden: Terug bij af

Brief
Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we J. Martina aan het woord

De discussie over zonnepanelen met interesse gevolgd in uw krant van 6 augustus. Er zijn toch een aantal opmerkingen die ik heb aan indiener Cleopa en minister Jardim.
De burgers die zonnepanelen hebben laten plaatsen, waarbij ondergetekende, zijn mensen die bewust hiervoor hebben gekozen en bewust leven; ook zijn er mensen die vaak leningen hebben afgesloten om zonnepanelen aan te schaffen. Nu blijken we dus weer terug bij af met deze regering voor wat betreft ons milieu, omdat deze regering niet vooruit kan denken, ad hoc, that’s it. De waan van de dag.
Zowel Cleopa als Jardim gaat volledig voorbij aan het feit dat grote bedrijven grote kortingen op hun energie krijgen, dat er legio burgers zijn die jarenlang illegaal aftappen, dat het al jaren wanprestatie leveren van Aqualectra nu duidelijk wordt afgewenteld op een aantal mensen op het eiland die toevalligerwijze wel hart voor het milieu hebben en dan ook wel in de breedste zin van het woord.
Dat er dag in dag uit straatlantaarns branden vindt Jonis schijnbaar wel een normale gang van zaken. Over missers gesproken. Misschien zouden we op Curaçao er eindelijk aan moeten denken om meer marktconform te gaan werken door meer energiebedrijven op het eiland de gelegenheid te geven zich te kunnen vestigen, snel loskoppelen van de regering is een must.
Een middel om dit doel te bereiken zou de liberalisering van de energiemarkt kunnen zijn. Klanten hebben anno de 21e eeuw er recht op zelf in staat te worden gesteld hun leverancier te kiezen zodat er eindelijk sprake kan zijn van concurrentiewerking. Een andere maatregel zou kunnen zijn een (minderheids)privatisering waardoor bij een monopolistisch nutsbedrijf als Aqualectra een echte ondernemingscultuur ontstaat. Een uitgebreid onderzoek naar dit nutsbedrijf zou zeker niet misstaan.
Als Jardim een goede minister zou zijn, de Staten hart voor hun werk zouden hebben in plaats van de meest stompzinnige vragen te stellen, dan zouden er binnen een paar jaar mogelijkheden geschept kunnen worden de markt vrij te maken.
Helaas houden we ons in de Staten liever bezig met elkaar het leven zuur te maken, te schelden en de meest onzinnige onzinvragen te stellen in plaats van toezicht te houden en te regeren.
Shame on all of you!!

 

Door: J. Martina
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. @ Abraham Mossel
    Ook ik ben het helemaal eens met Martina, ik volg altijd graag zijn vaak kritische stukken in de media, hij lijkt mij iemand die hart voor het eiland heeft. Daar kunnen onze rollenbollende politici heel wat van leren.
    Het zou PAIS sieren de kranten een beetje beter te volgen dan had deze party kunnen weten dat er in augustus verleden jr in het Antilliaans Dagblad al in een interessant artikel over 3D printen melding van werd gemaakt dat bijv het maken van 3-D pistolen bij wet in de US v en verschillende andere landen verboden is en er binnen de Staten ook aan gedacht zou moeten worden dit bij Wet op te nemen.
    Misschien tijd dat Staten en regering ook een keer iets aannemen van goedwillende burgers. Daar zit namelijk vaak de kennis niet bij onze politici.

  2. Helemaal met je eens @ Martina, vooral wat betreft onzinvragen stellen. Nu hebben we weer zo’n vraag van PAIS over 3D printers omdat er wapens mee gemaakt kunnen worden, wil PAIS nu ook al die voortgang en handel op het eiland naar de kloten helpen, net zoals rookverbod, etc,etc. heeft Rosaria niks beters te doen. Laat hij eerst eens gaan kijken naar de nadelen die Fraudelyne Wiels voor het land aanricht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties