Ingezonden | Spindoctor

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Luuk van der Wolde aan het woord

Een Spinddoktor is een adviseur of voorlichter van een politieke partij of een ambtsdrager die de opdracht heeft het beleid van zijn politieke opdrachtgever zo positief mogelijk te presenteren en te verdedigen of hem of haar daarin te coachen. Het doel is het gunstig stemmen van de publieke opinie (uit Wikipedia).

Het is weer zo ver. De heren politici kruipen zo langzamerhand weer onder hun gekoelde stenen vandaan om zich op te gaan maken voor de komende verkiezingen.

Vanwege het geraas van de Isla kunnen we hun gesteun en gekreun helaas niet goed horen.

Maar ja, het volk moet benaderd worden.

Daarom zullen er de komende tijd wel weer de nodige sportveldjes en buurthuizen worden opgeknapt en krijgen onze ouderen een nieuwe voorraad dominostenen. Kortom, het zieltjes winnen gaat beginnen.

Daarbij is de rol van een spindoctor erg belangrijk. Op Curaçao lopen de politici er niet zo mee te koop. Ze hebben liever dat wij denken dat de politiek zelf met de ideeën komt. Als je goed kijkt, zijn de spindoctors al druk bezig.

Het moet gezegd, het plaatsen van een vuilnisbak achter het standbeeld van de heer Godett in het centrum van Punda is geniaal te noemen. Aandacht en publiciteit. Het hele eiland weet weer dat de FOL is opgestaan. Echt knap gedaan!

De oranje spindoctor moet nog wel de nodige moeite doen om het tussen Anthony en de bewoners van Bándabou weer een beetje goed te maken. Bij de MFK zal één spindoctor het niet gaan redden. Daar hebben ze er meer nodig.

Zo hebben we de mondkapjes en het in het geniep opnemen van besloten bijeenkomsten. Om alle fratsen van de partijleider om te buigen tot iets positiefs is nog meer denkwerk nodig. Hoe maken we van hem opnieuw een Redder des Vaderlands? Het opwerpen van rookgordijnen is al begonnen. De aanval op de tegenstanders is al ingezet. De komende rechtszaken zijn natuurlijk van groot belang. Wat de uitkomst ook gaat worden, de partijleider zal waarschijnlijk als slachtoffer worden gepositioneerd. Nederland zal er niet best vanaf komen, denk ik.

Dan hebben we nog de PS. Op zich heeft hun spindoctor het redelijk makkelijk. Hij/zij hoeft geen grote problemen weg te poetsen. Toch kan deze spindoctor niet alles in de gaten houden. In een onbewaakt ogenblik heeft de bromsnor van de partij geroepen dat banken maar een wijk of school moeten gaan adopteren. Doen ze toch nog wat nuttigs met de winsten die ze maken. Niet echt handig. De grote uitdaging voor de PS is hoe de partij bij elkaar te houden en er voor te zorgen dat er een daadkrachtige leider komt. Lukt dat niet, dan spoelt de PS zichzelf weg in een afvoerputje.

Pais is natuurlijk veel te braaf. Een partij die staat voor degelijk bestuur had in de zaak van mevrouw Wiels met de vuist op tafel moeten slaan. Ze kunnen net zo goed gaan fuseren met MAN, PAR en PNP en verder zorgen voor een kleurloze bezetting van de Staten.

We kunnen ons gaan opmaken voor de nodige retoriek.

Alle partijen gaan het onderwijs aanpakken en zorgen voor een veiliger eiland.

De oppositie belooft de rotzooi van de huidige regering op te ruimen.

Alles wat ook maar even op een lantaarnpaal lijkt, wordt voorzien van een LED-lamp.

Alle partijen zullen zich dienstbaar openstellen voor het volk.

Hierbij dient te worden opgemerkt dat de inwoners van Wishi, Marchena en Veeris niet tot het volk gerekend moeten worden. Deze hoestende, kuchende en piepende wijkbewoners zijn niet opgenomen in de grootse plannen van de nieuwe regering en zullen volledig aan hun lot worden overgelaten.

De bewoners van Bándabou zullen zelf hun branden moeten gaan blussen, met eigen vervoer gewonden naar het nieuwe ziekenhuis gaan brengen, onderling hun boeken gaan ruilen, in hun achtertuin Ibuprofen gaan verbouwen en zorgen voor elkaars have en goed.

Waar blijft de partij die gaat voor sluiting van de Isla na 2019? Nu draaien ze allemaal een rondje om de hete brij en hullen ze zich in vage beloften. Geen enkele partij zal haar vingers aan de raffinaderij gaan branden. Natuurlijk slaat sluiting een enorm gat in de economie en zal het eiland op zijn grondvesten doen schudden. Moeten we daarom maar ons hoofd in het zand steken en zeggen dat het niet anders kan?

Hoe kan het dat op Aruba overal zonnepanelen worden neergezet en het hier niet van de grond komt? Welke politieke partij zorgt er voor dat de daken van onze scholen worden voorzien van zonnepanelen en dat er op de vlakte van Hato een park vol panelen wordt neergezet?

Het eiland is te klein. Elke politicus heeft wel een broer, vriend, buurman, oom of tante werken bij een bedrijf dat grondig gereorganiseerd moet worden. Dit houdt vooruitgang tegen. We hebben hier zo veel mogelijkheden maar zijn niet in staat er iets mee te doen. Daar hebben we frisse partijen voor nodig die het aandurven om boven de verstrengeling van belangen te staan. We zullen het weer moeten doen met schreeuwende billboards, oranje geverfde muren en reclamespotjes met daarin serieus kijkende mensen die zichzelf volledig wegcijferen voor het volk.

LUUK VAN DER WOLDE

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *