Ingezonden | Service of zelfservice?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elisabeth Hollander aan het woord.

Mijn wasmachine deed het niet, dus de monteur gebeld Hij inspecteerde de wasmachine, kwam tot de conclusie dat de waterpomp kapot was, maaktze er een fotootje van, mailde me dat door en zei: ‘Als u nu voor een nieuwe waterpomp zorgt, dan kom ik die er wel voor u inzetten.’ Een technisch onderlegde schoonzoon bestelde de benodigde waterpomp via Internet, ik haalde het pakketje op bij het postkantoor en de monteur kwam langs om zijn werk af te maken.

Wie schetst mijn verbazing echter toen ik merkte dat ons nationale ziekenhuis, het Sehos, tegenwoordig op dezelfde manier te werk gaat.

1k meldde me op de langverwachte afspraak bij de neuroloog met een probleem met mijn linkerbeen. Door een ingestorte rugwervel was er waarschijnlijk een zenuw bekneld geraakt. Althans dat was op te maken uit de scan die ik bij me had.

Na een grondige inspectie kwam de jonge energieke neuroloog tot de conclusie dat hij een MRI scan nodig had om een behandelplan te kunnen maken. En dit nu was een groot probleem, want de wachttijd voor het maken van een MRI scan in het Sehos bedraagt zes maanden. Mocht ik echter in staat zijn om zelfde MRI scan aan te leveren, door die in Colombia of in Nederland te laten maken, dan garandeerde de neuroloog me dat de behandeling al na twee weken kon beginnen.

Nu is het aanleveren van een MRI scan wel even iets anders dan het aanleveren van een waterpomp. Mijn technisch onderlegde schoonzoon kan mij hierbij niet helpen. lk zal zelf op pad moeten gaan en mijn pijnlijke lichaam in een nauwe vliegtuigstoel moeten persen. Geen aantrekkelijk vooruitzicht.

Wellicht ligt hier een unieke kans voor een investeerder die in dit gat in de markt wil springen door een MRI kliniek op te zetten voor de honderden die nu in pijn en onzekerheid op hun beurt moeten wachten. Dit is vroeger ook al eens zeer succesvol gebeurd met de laboratoria op Curacao.

Elisabeth Hollander,
Curacao

5 Reacties op “Ingezonden | Service of zelfservice?

 1. Karel Terlingen

  Jammer hoor Drechi, je valt met deze bewoording direct door de mand. KFO zei ook zoiets “Oprotten” De smiecht ben jij dus en de troll van KFO.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Opgeruimd staat netjes Frits…………. Je hebt alleen veel te lang gewacht om op te donderen hier. Smiecht!

 3. Tja, als je Eric Garcia en Stefan Capella – de Giro graaiers – als toezichthouders aanstelt bij het ziekenhuis kun je een financiele puinhoop verwachten.

  Garcia is inmiddels gedetineerd geweest en vertrokken, maar het Zuurzak patsertje Capella zit nog steeds in de Raad van Toezicht. Samen met nog een dame van de Giro mafia.

  Ongelooflijk dat de financierders van het nieuwe ziekenhuis hier akkoord mee zijn gegaan.

 4. Frits, het moet een commercieel initiatief worden dat door investeerders betaald wordt en er dus aan gaan verdienen. Wellicht eerst mensen er zelf voor laten betalen om het later vergoed te krijgen. Zo is het inderdaad ook met laboratoria gegaan

 5. Het oprichten van zo’n MRI kliniek zal niet zo moeilijk zijn, maar wie gaat dat betalen? Sehos failliet, SVB kampt met ernstige tekorten en er is geen gekwalificeerd personeel voor de bediening en diagnose. Op Curaçao ben je, als je wat mankeert, aan de goden overgeverd. Ik heb er 10 jaar gewoond en gewerkt. Heb de slechte zorg zelf ondervonden en blij dat ik weer in NL woon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *