Ingezonden | SDKK onder de Nederlandse vlag

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H. Baselmans aan het woord

Eerst wil ik mijn dank uitspreken aan de heer Floran voor de uitgebreide aanvullende informatie die gaat over de veiligheid van onze gevangenis.

Wat wij als MKK in het stuk van 23 april naar buiten brachten, kwam vanuit uw eigen mensen heer Floran. Het was uw personeel die bang is slachtoffer te worden zoals de mensen in de Nederlandse Schipholbrand. U geeft zelf toe in uw stuk dat de deuren dichtgelast zijn en dat het een stappenplan is wat al jaren lopende is. Dat stappenplan hebben wij als MKK in bezit. Alleen de rapportage naar Nederland is volgens uw eigen werknemers niet juist. Dat gaven deze mensen duidelijk aan met een brief die zowel u als de minister van justitie, overigens laatstgenoemde vindt dat ik uit mijn nek praat zie stuk in telegraaf 28 maart 2016, in uw bezit heeft als referentie bhv/sddkk2016-02. Dan praten we inderdaad nog niet over de melding van de dichtgelaste deuren waar sleutels van “gevonden” moeten worden in een ander project. U kunt dat dan twee verschillende rapportages noemen maar de gevangenis met als capaciteit, volgens uw gegevens, 585 gevangenen voldoet NIET aan de eisen betreffende de veiligheid voor uw medewerkers en uw gevangenen. U kunt wel 100 plannen opstellen en de minister kan alles beweren wat hij wil maar u heeft afgelopen weken wel 2 verschillende branden gehad in uw gevangenis. Dan praten we nog niet over de mogelijke uitbraak die gepland staat en waar het wapen (misschien bewust, want de bewaarders weten waar het is) niet gevonden is bij de laatste razzia! Er kunnen vele commissies zijn maar als uw medewerkers niet allemaal te vertrouwen zijn en als plannen maar plannen blijven en schoorvoetend afgewerkt worden, dat terwijl er onrust is, dan praten we weldegelijk over een groot gevaar.

Maar er is licht in het duister en volgens het vonnis van afgelopen week (CASE OF MURRAY v. THE NETHERLANDS Application no. 10511/10) STRASBOURG, 26 April 2016) vanuit het Europees hof unaniem uitgesproken door 17 rechters, is bekrachtigd dat Nederland verantwoordelijk is voor zaken omtrent onder andere mensenrechten op onze eilanden. Daarom gaan wij als MKK niet verder touwtrekken met een lokale minister van justitie en commissies daar het kennelijk, gezien de tegenwerking en ontkenningen, geen zin heeft. We hebben ondertussen de Nederlandse regering aansprakelijk gesteld voor de zaken die nu spelen in uw gevangenis. Zie open brief 26 april 2016 aan minister president Rutte en heer Plasterk te Nederland.

Laten we hopen dat zowel uw personeel als uw gevangenen op een humane manier worden behandeld en dat de onveilige situatie in de gebouwen verleden tijd gaan worden. En verder hopen we dat de corruptie, martelingen, verkrachtingen en vele misstanden in uw gevangenis niet behoren tot een of andere stappenplan, waar het overigens wel op lijkt. Ik wens u veel sterkte met deze zware taak.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
tel 864-3595

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *