27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Schotte en de VDC

HomeNieuwsIngezonden: Schotte en de VDC

 

EEN DING moet je onze premier nageven, tot nu toe lijkt hij met alles weg te komen. Ik blijf me verbazen over de lauwe reacties die zowel in onze gemeenschap als in Nederland steeds weer volgen op de meest bizarre streken die een minister-president in zijn functie kan begaan. Wat valt er nog meer schandaligs over hem te vermelden, nadat zoveel ‘Schotte-leaks’ over falsificaties met creditcards, verdachte MOT-meldingen en andere oneigenlijkheden hem reeds hebben gekenschetst als een volstrekt onbetrouwbare en leugenachtige persoon?

En what about de in de internationale pers vermelde contacten met de schimmige Atlantis Group van de in Italië in opspraak geraakte casinobaas Francesco Corallo

En de duistere plannen die hij samen met zakenman Oswald van der Dijs en de eveneens in opspraak geraakte Haïtiaanse president Martelly aan het bekokstoven is in Haïti?

En wat te doen met de hardnekkige geruchten, die beweren dat de bevlogenheid van onze premier met het bevorderen van alternatieve energie niets te maken heeft met het ontwikkelen van een visionair energie-beleid voor het eiland, maar dat het ook hier enkel gaat om een eigen commercieel belang voor hem en zijn zakenpartners die het goud reeds zien schitteren voortkomende uit de grootschalige verkoop van zonnepanelen en windmolens.

Opvallend is dat Schotte noch reageert op de Schotte-leaks noch op geruchten over gaande zijnde vermeende corrupte praktijken, het lijkt alsof zijn PR-adviseurs hem duidelijk hebben gemaakt dat ‘wie geschoren wordt maar beter stil kan zitten’.

Maar goed, de meest aangewezen instantie die dit allemaal zou moeten onderzoeken, ons parlement, valt ook op geen enkele manier te porren om actie te ondernemen. De fervente PAR tegenstander maar ten opzichte van de MFK en PS kritiekloze Eunice Eisden zwijgt in alle talen en zelfs ‘anti-corruptie wassen neus’ Helwin Wiels lijkt helemaal te zijn ingepalmd en laat zich thans door de MFK zelfs gebruiken in hun hetze tegen de Centrale Bank.

Parlementariër Dean Rozier oppert grootmoedig om in het verleden begane fouten van Schotte maar te vergeten, blijkbaar omdat ook wat hem betreft veel uit zijn eigen verleden maar beter niet opgerakeld kan worden.

Nu heeft onze voorbeeldige premier het plan bedacht om op vrijdag aanstaande tijdens een openbare vergadering van de Staten uitleg te geven over de wijze waarop hij het vertrouwen in onze veiligheidsdienst wenst te gaan herstellen.

Hier raak ik helemaal de kluts kwijt. Als ik het goed begrijp gaat de man, die hoogst persoonlijk zelf de oorzaak is geweest van alle ellende in onze veiligheidsdienst, de man die vanaf de aanvang van het nieuwe land Curaçao het hoofd VDC heeft geterroriseerd, de man die een extern bureau en buitenlandse agenten heeft ingezet om informatie van de dienst af te troggelen, deze man die eigenhandig de VDC met de grond gelijk heeft gemaakt en ervoor gezorgd heeft dat andere geheime diensten thans beducht zijn om met ons samen te werken, deze man gaat ons thans voorhouden hoe het vertrouwen in deze dienst te herstellen?

Minister Spies stelt ook dat er niets aan de hand is, maar toch wordt de ‘commissie Stiekum’ ingeschakeld en wordt de AIVD en de MIVD opgedragen om damage control te verrichten.

De Colombiaanse regering stelt niets te weten van het ter beschikking stellen van (Bipol) agenten, de vraag is dan wie die Spaanssprekende jongens dan wel waren die de VDC-netwerkbeheerder onder druk hebben gezet en welke rol speelde het particuliere bedrijf Forensic Services Caribbean in dit verband?

Veel vragen, waarop waarschijnlijk onder het mom van staatsgeheim geen antwoord zal worden gegeven. Verwacht kan dan ook worden dat Schotte’s verhaal grotendeels zal bestaan uit het oprakelen van verwijten aan het adres van voormalige (PAR) regeringen gecombineerd met wat zoete koek, met andere woorden een slappe stunt om weer eens een keer de keurige, bezorgde en verantwoordelijke premier uit te hangen.

Uitgaande van het opportunistische soort parlementariërs zoals hier voornoemd, die jammer genoeg thans in de Staten de meerderheid vormen, zal het Schotte waarschijnlijk wederom lukken daarmee weg te komen. Triest maar waar.

GEORGE LICHTVELD

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties