26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 06:06

AntilliaansDagblad | Vertraagde publicatie jaarrekening CBCS

Willemstad - De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft de jaarrekening 2019 - vijftien maanden na einde boekjaar - gepubliceerd. De accountantsverklaring dateert van 28...

Telegraaf | Zaak ABN Amro: ’Mogelijk nog meer verdachten’

Bart Mos Amsterdam - Het als verdachte aanmerken van oud-ABN Amro-topman Gerrit Zalm en zijn voormalige collega-bestuurders Joop Wijn en Chris Vogelzang is een ’momentopname’ – er kunnen...

PBC | Eén patiënt overlijdt in het CMC, testratio naar vijf procent

Persbureau Curacao Vandaag is er één patiënt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De teller staat nu op 90. Er liggen 106 patiënten in het ziekenhuis van...

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden: Schotte en de VDC

Ingezonden: Schotte en de VDC

 

EEN DING moet je onze premier nageven, tot nu toe lijkt hij met alles weg te komen. Ik blijf me verbazen over de lauwe reacties die zowel in onze gemeenschap als in Nederland steeds weer volgen op de meest bizarre streken die een minister-president in zijn functie kan begaan. Wat valt er nog meer schandaligs over hem te vermelden, nadat zoveel ‘Schotte-leaks’ over falsificaties met creditcards, verdachte MOT-meldingen en andere oneigenlijkheden hem reeds hebben gekenschetst als een volstrekt onbetrouwbare en leugenachtige persoon?

En what about de in de internationale pers vermelde contacten met de schimmige Atlantis Group van de in Italië in opspraak geraakte casinobaas Francesco Corallo

En de duistere plannen die hij samen met zakenman Oswald van der Dijs en de eveneens in opspraak geraakte Haïtiaanse president Martelly aan het bekokstoven is in Haïti?

En wat te doen met de hardnekkige geruchten, die beweren dat de bevlogenheid van onze premier met het bevorderen van alternatieve energie niets te maken heeft met het ontwikkelen van een visionair energie-beleid voor het eiland, maar dat het ook hier enkel gaat om een eigen commercieel belang voor hem en zijn zakenpartners die het goud reeds zien schitteren voortkomende uit de grootschalige verkoop van zonnepanelen en windmolens.

Opvallend is dat Schotte noch reageert op de Schotte-leaks noch op geruchten over gaande zijnde vermeende corrupte praktijken, het lijkt alsof zijn PR-adviseurs hem duidelijk hebben gemaakt dat ‘wie geschoren wordt maar beter stil kan zitten’.

Maar goed, de meest aangewezen instantie die dit allemaal zou moeten onderzoeken, ons parlement, valt ook op geen enkele manier te porren om actie te ondernemen. De fervente PAR tegenstander maar ten opzichte van de MFK en PS kritiekloze Eunice Eisden zwijgt in alle talen en zelfs ‘anti-corruptie wassen neus’ Helwin Wiels lijkt helemaal te zijn ingepalmd en laat zich thans door de MFK zelfs gebruiken in hun hetze tegen de Centrale Bank.

Parlementariër Dean Rozier oppert grootmoedig om in het verleden begane fouten van Schotte maar te vergeten, blijkbaar omdat ook wat hem betreft veel uit zijn eigen verleden maar beter niet opgerakeld kan worden.

Nu heeft onze voorbeeldige premier het plan bedacht om op vrijdag aanstaande tijdens een openbare vergadering van de Staten uitleg te geven over de wijze waarop hij het vertrouwen in onze veiligheidsdienst wenst te gaan herstellen.

Hier raak ik helemaal de kluts kwijt. Als ik het goed begrijp gaat de man, die hoogst persoonlijk zelf de oorzaak is geweest van alle ellende in onze veiligheidsdienst, de man die vanaf de aanvang van het nieuwe land Curaçao het hoofd VDC heeft geterroriseerd, de man die een extern bureau en buitenlandse agenten heeft ingezet om informatie van de dienst af te troggelen, deze man die eigenhandig de VDC met de grond gelijk heeft gemaakt en ervoor gezorgd heeft dat andere geheime diensten thans beducht zijn om met ons samen te werken, deze man gaat ons thans voorhouden hoe het vertrouwen in deze dienst te herstellen?

Minister Spies stelt ook dat er niets aan de hand is, maar toch wordt de ‘commissie Stiekum’ ingeschakeld en wordt de AIVD en de MIVD opgedragen om damage control te verrichten.

De Colombiaanse regering stelt niets te weten van het ter beschikking stellen van (Bipol) agenten, de vraag is dan wie die Spaanssprekende jongens dan wel waren die de VDC-netwerkbeheerder onder druk hebben gezet en welke rol speelde het particuliere bedrijf Forensic Services Caribbean in dit verband?

Veel vragen, waarop waarschijnlijk onder het mom van staatsgeheim geen antwoord zal worden gegeven. Verwacht kan dan ook worden dat Schotte’s verhaal grotendeels zal bestaan uit het oprakelen van verwijten aan het adres van voormalige (PAR) regeringen gecombineerd met wat zoete koek, met andere woorden een slappe stunt om weer eens een keer de keurige, bezorgde en verantwoordelijke premier uit te hangen.

Uitgaande van het opportunistische soort parlementariërs zoals hier voornoemd, die jammer genoeg thans in de Staten de meerderheid vormen, zal het Schotte waarschijnlijk wederom lukken daarmee weg te komen. Triest maar waar.

GEORGE LICHTVELD

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties