Ingezonden | Schanskorven

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Op 16 mei zag ik een aanbestedingsadvertentie in de krant voor het leveren en aanbrengen van schanskorven op de Wiels Boulevard. Uitgezocht wat de bedoeling is en dat is het plaatsen van gaaselementen, opgevuld met stenen tussen de bomen en lantaarnpalen op het vierbaansgedeelte tussen Betesda en Julianadorp.

Al vanaf het begin van deze vierbaansweg heb ik gereclameerd over het ontbreken van vangrails. Openbare werken heeft nu blijkbaar besloten om, in plaats van vangrails, schanskorven te plaatsen. De vraag is nu waarom deze keuze? Met de schanskorven bescherm je niet de lantaarnpalen en bomen en daar zijn er de afgelopen jaren al verscheidene van gesneuveld.

Je beschermt ook niet de automobilist, aangezien die dan tegen een muur op botst, weliswaar niet massief maar het heeft geen glijeffect zoals de vangrails. Daarnaast krijgt de achterlopende voetganger/ fietser de stenen om zijn oren. De kwaliteit van het gaas moet jaren meegaan en dan is de vraag: wat is nu veiliger, goedkoper en makkelijker te repareren, de vangrail of de schanskorf?

De schanskorf heeft als enig voordeel dat het mooier is dan de vangrail, maar het gaat om de functie veiligheid. Mijn advies is terugdraaien en vangrails plaatsen.

Henk Pasman,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *