26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 01:17

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden: San Dom Express

Ingezonden: San Dom Express

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” DOMINIQUE ADRIAENS ” aan het woord…………..

MET VERBAZING heb ik om mij heen gekeken tijdens de vlucht met Insel van Curaçao naar Sto. Domingo, met een stop op St. Maarten.
De vlucht vertrok ruim drie kwartier later dan aangekondigd, terwijl wij op tijd aan boord waren gegaan.
Het leek wel een bus in Mexico op weg naar Tijuana waar ik ooit in zat met mijn vader en broer, tussen de kippen, kratten groenten en zakken rijst en verder de overige weggepropte passagiers. Doordat er waarschijnlijk aan de incheckbalie een soort wega di number was gespeeld, zaten samenreizenden verspreid door het vliegtuig.
‘They were not amused’ en maakten dat duidelijk kenbaar.
Wij checkten als een van de eersten in en zaten ook achttien stoelen uit elkaar, dus het had niets met laatkomers te maken.
Tussen het proppen van ‘handbagage’ die overduidelijk ruimbagage formaat hutkoffer was en de gang compleet verstopte, moesten de stewardessen ondertussen een soort stoelendans in gang gaan zetten.
Zij deden hun uiterste dienstverlenende best om het iedereen naar hun zin te maken, en liepen met rode konen heen en weer.
Ondertussen viel er bagage uit de ‘handbagage’- bakken door al dat geprop bovenop passagiers, zaten anderen op de verkeerde plaats en waren er weer andere passagiers die niet plaats wilden nemen bij de exit door.
Complete chaos volgde, waardoor mijn gedachten teruggingen naar die busreis uit 1975.
Respect dat dit toch nog goed kwam, en we 45 minuten later konden vertrekken.
Misschien een idee om die baliemevrouw uit te leggen dat samenreizenden bij elkaar willen zitten en dat handbagage aan bepaalde afmetingen en gewicht moet voldoen.
Overigens vraag ik mij af of je zomaar een vliegtuig overhoop kunt halen door zoveel mensen te verplaatsen zonder dat er veiligheidsrisico’s aan verbonden zijn mocht het vliegtuig in de problemen komen.
Ik ben dan ineens senora Tiguana Costa Brava Fuentes in plaats van Adriaens.
Hopelijk heeft zij dan wel een mooi gevulde hutkoffer bij zich.

DOMINIQUE ADRIAENS
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties