Ingezonden | Roversnest

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord

Toen BOLKESTEIJN ons indertijd uitmaakte voor roversnest, was iedereen verbolgen.

Sinds een paar maanden kunnen Spaanse vissersvloten zich hier via de offshore laten inschrijven.

Nu zijn het Nicra en Albacora. Volgens Greenpeace en National Geographic zijn deze bedrijven ettelijke malen beboet voor illegale visserij. De winsten uit met name de tonijnindustrie, zijn zo hoog dat deze boetes met gemak werden betaald . Met meerhoeksconstructies die we ook in de Panama Papers hebben gezien, is het nu blijkbaar mogelijk om de Afrikaanse kust op legale wijze leeg te vissen. Met enorme trawlers is dit oneerlijke concurrentie voor de traditionele Afrikaanse visserij. Net zoals Damen de regels van de EU voor wapenexport kan omzeilen, maken de Spanjaarden nu gebruik van hetzelfde systeem.

Het gemak waarmee sommige politici ons eiland prostitueren als centrum voor belastingontduiking, witwasserij, wapen- en mensenhandel en nu ook zeeroverij, is werkelijk verbluffend.

En waarvoor, zogenaamd voor de werkgelegenheid ? Hoeveel ‘kokkies’ gaan er aan boord van een schip en hoeveel zeelui heeft de Karla Omayra opgeleverd ? Hallooo minister, bent u daar?

Volgens de columnist van de Wereld in een Week, wachten we op een nieuwe generatie van niet-corrupte politieke leiders… dezelfde ijdele hoop van een kip die wacht op een gebit om een lekkere biefstuk van de vos weg te werken.

JOHN DA SILVA

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *