Blog Arthur Donker | Zonne-energie

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

“We kunnen nooit afhankelijk worden van zonne-energie op Curaçao, daar we die nooit constant hebben op het eiland”. Zo konden wij horen in het parlement van Curaçao.
Toen ik dit vanmorgen in een ingezonden stuk las in het Antilliaans Dagblad, viel mijn mond open en dacht gelijk, geen wonder dat wij nog steeds vasthouden aan Aqualectra met alle gevolgen van dien en dat wij gestraft worden als we zonnepanelen willen plaatsen.
En deze mensen hebben we zelf gekozen om onze klip te besturen?
Laat me niet lachen, want als je met deze mensen een oorlog moet winnen kan je het beter vergeten!

Hoe dom kan iemand zijn, onwetendheid is geen handicap maar een keuze!
Op Aruba zijn ze al aan het denken om op alle scholen zonnepanelen te plaatsen, kleine straat verkopers hebben op hun karretje een zonnepaneel voor mixers om hun batidos te maken, en hier hebben we minder zon dan Aruba? Geen wonder dat ze ons voorbij schieten!

Landen hoog in het noorden die amper het woord zon kennen draaien allemaal op zonne-energie en hier waar we ziek worden van zoveel zon kunnen dat niet omdat de zon niet altijd schijnt?

Uit welke catalogus hebben we deze clowns gehaald?

De vijf landen die de meeste zonne-energie produceren zijn Duitsland (amper zon) Japan (amper zon) China ( amper zon) Italië (minder zon dan wij) en the U.S.A. (minder zon dan wij)

En wij kunnen dat niet?

Spanje, Australië, Frankrijk, België, Engeland India noem maar op iedereen weet dat het einde van de fossiele energie er aan komt en hier stoppen we nog steeds onze kop in het zand en hopen dat wij geen moeilijke beslissingen hoeven te nemen, want dan laten we merken hoe dom we zijn en dat is een doodzonde op Curaçao, want dat betekent gezichtsverlies en dat zal jou voor de rest van je leven blijven achtervolgen.

Dus wat doe je, je gaat er tegen stemmen in het parlement hopend dat je steun krijgt van collega’s met dezelfde gedachtegang.

En dan niet de dagelijkse stroomuitval vergeten omdat er niet genoeg reserve is voor de BOO centrale, dus laten we het maar zo houden want stel je voor zeg dat mensen genoeg stroom opwekken om het tekort te dekken dan is er geen reden om ex politici vet betaalde banen te geven in Aqualectra.

Dit begint een beetje op Venezuela te lijken waar een groepje domme profiteurs door hun domme beslissingen met hun “Reforma” een heel rijk land finaal naar de Filistijnen heeft geholpen.

Een politiek partij hier wilde diezelfde kant uit en heeft nu de leus “Reforma” veranderd in “Cambio” omdat mensen de gevolgen van die beweging bij de buren hebben gezien en dat het niet bepaald een goed imago creëerde voor de toch al ten dode opgegeven partij.

Opeens zitten alle partijen op de Isla trein omdat ze zien dat de groep die tegen de lucht-, water- en grond vervuiling groter begint te worden en mensen bewuster en mondiger zijn geworden.

Dus om zieltjes te winnen gaan ze doen alsof ze ook geïnteresseerd zijn in het milieuschandaal en uiten ze zich heel voorzichtig voor wat betreft alternatieve energie want die kraaltjes en spiegeltjes zijn nog steeds leuk om te krijgen.

En wat krijg je dan domme uitspraken zoals hierboven in het parlement waar jij je als burger om doodschaamt want als je leiders zulke domme dingen zeggen dat is dan een reflectie van je volk!

En dan denk ik dat wij maar andere leiders moeten gaan zoeken want deze clowns kunnen beter bij Cirque de Solleil gaan solliciteren in plaats van Aqualectra.

Dit is nou een van de redenen waarom ik blijf lachen op deze klip! Never a dull moment!

Arthur Donker

9 Reacties op “Blog Arthur Donker | Zonne-energie

 1. In alle eerlijkheid zullen we toch moeten erkennen dat onze parlementariërs juist wel slim zijn. De kiezers zijn degenen die in Cirque du Soleil thuishoren. De parlementariërs zijn zo slim en manipulatief dat het hen lukt om gekozen te worden met alle mogelijkheden tot zelfverrijking en pensioenvoorzieningen. De IQ van de gemiddelde parlementariër zal wellicht niet zo hoog zijn maar we kunnen niet ontkennen dat ze verrekt “street smart” zijn.

 2. Dat was volgens mij ene meneer Bakhuis. Meneertje sprak ook een verwarrende taaltje dat bijna niet te volgen was, en dat ik het parlement!
  Ongeschikt dus.

 3. Beste Arthur, die Cirque du Soleil is natuurlijk een gouden vondst. Maar de meeste artiesten die daar werken hebben meer in hun mars dan de hele clique politique alhier. Vandaar.

 4. Informatica

  Johannes, zie deze link, laatste 20 minuten.
  http://player.companywebcast.com/statenvancuracao/20160513_2/nl/player
  Redevelopment deel begint bij 1:40.

 5. Het zijn zeker niet de slimsten. Die ons besturen
  Zij hebben een grote mond en schreeuwen het hardst en hebben de beste vriendjes.daarom is curacao nog steeds niet veranderd.
  Zij voelen zich allemaal als de spin Nancy hand ophouden en niets doen dan merkt men niet hoe dom sommigen van hen zijn.

 6. Ton Brugman

  Ik heb al vele jaren bij Aqualectra aangedrongen op introduceren, zelfs subsidieren van zonne-energie. Het tegendeel is gebeurd: belasten van panelen. Mijn laatste contact met hen was opnieuw teleuurstellend. De Blog is duidelijk. Er is grote behoefte aan een massale (volks) beweging om zone-energie te promoten en ze onzin die daarover wordt verteld, en niet alleen in de Staten, te bestrijden. Is er dan geen enkele politicus die de realiteit onderkent ?
  Ton Brugman (oud-politicus Nederland)

 7. Het is niet parlementarier X of Y. Het gaat om een ongezonde mentaliteit en ook het beschermen van gevestigde belangen. Blijkbaar vindt men het de gewoonste zaak van de wereld dat de het tarievenstructuur van Aualectra ondoorgrondelijk blijft. Aqualectra rapporteert een “winst” van 30 miljoen, wat betekend dat voor de consument. Bijna overal ter wereld zorgt de overheid ervoor dat de nutstarieven binnen bepaalde perken blijft daar het de economie kan ontwrichten. Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) laat het ook hier afweten.

 8. zullen we eerst niet eens gaan kijken bij de politici, betalen ze wel voor de geleverde energie, kloppen hun meters wel. Hebben ze toevallig zelf wel zonnecollectoren op hun dak?
  Uit betrouwbare bronnen weet ik dat de tesla powerpack ook bij ons op de klip gaan komen en dat deze mensen off gridd gaan.
  Hoeveel van onze welgestelden zitten de generatoren te vullen met goedkope scheepsdiesel?

 9. Johannes

  Te triest voor woorden.

  Maar ik wil graag weten welke parlementarier dit gezegd heeft.
  Is dat ergens op te zoeken?

  Kans is ook groot dat door de ontwikkelingen in Venezuela ze (parlement) zelf geen beslissing hoeven te nemen.
  Dan kunnen ze zeggen dat ze alles gedaan hebben om de banen te redden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *