28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:34

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden: Rijk der rijken

Ingezonden: Rijk der rijken

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” JOHN DA SILVA ” aan het woord…………..

NEDERLAND IS, net als zovele Europese landen, met zijn enorme staatsschuld reeds volledig in de greep van de financiële markten, oftewel het bankwezen.
Ook op Aruba stijgen de schulden met de dag.
Toch wordt het beleid van het kabinet-Eman geprezen door Nederlandse bewindvoerders… waarmee ook ons zustereiland in de tentakels van de banken gelokt wordt (over de oplopende staatsschuld van Aruba, google het interessante artikel van Van Aller en de Vries).

Bonaire is al verkocht.
Na de dollarisatie die alleen voordelig was voor de banken, is de koopkracht met 25 procent gedaald, de zorg uitgehold en wordt nu de nekslag gegeven met belastingaanslagen die wel 400 procent hoger uitvallen dan voorgaande: het is duidelijk dat de Bonairiaan plaats moet maken voor de poenerige Europese Nederlander.

En hier?
Hier betalen we 900 miljoen voor gezondheidszorg.
Vergeleken met Aruba en gecorrigeerd met inwonersaantal en sectoren die daar niet onder de couverture van de AZV vallen, betalen we 300 miljoen méér!
En laat dat nu net het begrotingstekort zijn dat het vorige kabinet achterliet!
Met andere woorden, er gaat hier 300 miljoen gulden naar de medicijnenimporteurs, professionele zakkenvullers en degene die zwijgt en meeprofiteert.
Alleen al met het dichten van de gaten in de zorg, zouden we een sluitende begroting kunnen hebben.
Laat staan als we ook nog de legale diefstal van banken, casino’s en tax-holidays zouden aanpakken, dan zijn al die bezuinigingsmaatregelen niet eens nodig.
Maar als zelfs de sociale partners de inkomens van 100.000 florin en hoger niet willen aanpakken, als zelfs mijn grote vriend de offshore en trust nieuw leven wil inblazen, daar waar er op grote schaal belasting ontdoken en geld witgewassen wordt, unda nos ta bai!

Mensen, al die hoge inkomens betalen via fiscale constructies met NV’tjes en BV’tjes in de offshore, nog minder belasting dan u en ik!
Gelukkig leeft Chávez nog en ook al zou zijn lichaam hem in de steek laten, Yo soy Chávez net als de miljoenen Chávez in Latijns-Amerika.
Dáár groeit de economie… terwijl het armoe troef is in het Rijk der rijken.

JOHN DA SILVA
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikelKort Politie
Volgend artikelCedille

Zoeken

Recente reacties