Ingezonden | Requiem (Girobank)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marcel Sommer aan het woord.

De giro is gevallen. Voor mij na 36 jaar client geweest te zijn. Een deel van mijn kapitaal is mogelijkerwijs ‘verdampt’. Het was een goed systeem. Beter (dan menige bank alhier. De menselijke factor was helaas de beperking.

Zowel de ex-directeur met zijn graaivingers, een deel der medewerkers en zeker de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten kunnen te rade gaan bij zichzelf, of het niet anders had gekund.

Hopen dat het Requiem voor Curacao nog even uitgesteld wordt.

Marcel Sommer,
Curacao

8 Reacties op “Ingezonden | Requiem (Girobank)

 1. Zowel de ex-directeur met zijn graaivingers, een deel der medewerkers en zeker de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten kunnen te rade gaan bij zichzelf, of het niet anders had gekund.

  Geloof me dat deze mensen geen enkel zelfkritiek kennen of zich bij zichzelf te raden gaan, Ze zijn op zoek naar nog meer bedrijven om leeg te zuigen!

 2. …..”je doet net alsof er geen goede lokale bestuurders zijn”…[email protected] Ik heb er zeker 8 opgenoemd! En zelfs persoonlijk bedankt voor hun voortvarend beleid!

 3. Curacao revisited

  @knoek-koe: je doet net alsof er geen goede lokale bestuurders zijn. Dat is onzin, drechi kan er zo 5 opnoemen

 4. @Djaka, waar ik 11 alineas voor nodig had, heb jij in één zinnetje kunnen zeggen: Dat wij er zelf een grote rotzooi van hebben gemaakt na ’69’.

 5. Knoek – koe zo goed heb ik niet kunnen verwoorden .
  De waarheid vindt geen herberg .
  Zeker niet op Curacao

 6. Eric Garcia, Stephen Capella en Neysa Amnesia: true Yu di Korsow.

 7. …..”Zoals een hoop dingen op curacao , is de afbraak begonnen na 1969″….spijker op de kop @Djaka.

  Wat heeft “69” het eiland gebracht, een afgebrand monumentale binnenstad die nooit meer volledig hersteld is.

  Een uitgehold onderwijssysteem, zorgsysteem en een D.O.W. dat een bolwerk van FOL / MAN / PS familieleden en vriendjes is geworden.(Niet dat andere partijen roomser zijn, net zo corrupt alleen doen ze zich wat netter voor.)

  Anti koloniale -nederlanderhaatspuwende- “Papiamentu ta bai skol” roeptoeters die zelf stuk voor stuk, van presentator tot agitator zonder uitzondering, hun kinderen op protestands Nederlandse, of Internationale scholen of andere koloniaal sprekende taal bezigend onderwijssysteem plaatsten.

  Na 1969 zij de domste en ongeschikste ministers en min. presidenten ooit geleverd, puur vanwege hun familiaire linken of politieke kleur, maar zeker niet vanwege hun kwaliiteiten als bestuurder.

  Na 50 jaar staat er een Nederlander aan het hoofd bij de CBCS, door decennia lang lokaal bestuur van atransparantie corruptie en vriendjespolitiekzieke happy hour en byside jagende ja-knik directeuren.

  Worden er miljoenen salarissen uitbetaald aan overheidsNV directeuren terwijl de zieken en pensioen fondsen voor onze ogen verdampen.

  Overheids RvC’s en dagelijks besturen die bolstaan van óf onkundige poltiek geplaatste vriendjes of onderlegde doch wegkijkende borrelende door de vingers kijkende RvC. Leden.
  Zie Giro, SVB, CBCS, SEHOS, HNO, BPT,

  Hebben we een in elkaar geklapte GIRO Bank.
  ●Danki Tromp,
  ●danki Hasselmeyer,
  ●dank Romero,
  ●danki Leila Lasten!

  Ondanks al jullie kennis en topvergoedingen hebben jullie met zijn allen in jullie capaciteit als CBCS president het zo ver laten komen. Jullie kunnen zo aan de slag bij de brandweer als eerstegraads brandjesblussers van brandjes die jullie zelf veroorzaakt hebben.

  En lopen kustgebieden vol met radioactief en zwaartoxisch afvalwater van het spliksplinternieuwe ziekenhuis.
  ●Danki Suzy,
  ●danki Betriaan,
  ●danki Zita,
  ●danki G. Martina
  ●danki peperdure consultants met eerste rang honoraria en laagste rangs kwaliteit

  Maar de allergrootste schuldigen zijn wij “de makke burgers” die deze bestuurlijke atrociteiten al die jaren en nog steeds gedogen terwijl ze onze belastingsgelden zo onbeschoft brutaal voor onze ogen aan het weggraaien zijn.

  Wake up burger!

 8. Zoals een hoop dingen op curacao , is de afbraak begonnen na 1969 .
  Nos mes no por , de zoveelste bewijs van onkunde en corruptie van onze bon yunan di korsou .
  Het is niet anders en ga niet vergelijken met elders het zij zo .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *