27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 08:44

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Politiek en duidelijkheid

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord

IN HET zicht van de aankomende verkiezingen krijgt de politiek van de burgers een dikke onvoldoende. Dit is geen opwekkend bericht voor de toekomst van Curaçao.

- Advertentie -

De politieke partijen hebben dit aan zichzelf te wijten.

Het ontbreekt aan daadkracht, integriteit en efficiëntie. Van een regering mag toch verwacht worden dat het algemeen belang, rechtvaardigheid en efficiëntie voorop staan in haar beleid.

Een goed voorbeeld doet goed volgen. De kiezer is gebaat bij duidelijke standpunten van de politieke partijen.

Er zijn genoeg vraagstukken in de samenleving die om een adequate oplossing vragen, die mede in het belang zijn van de bevolking.

Hierbij wil ik er een paar noemen:

– Armoedebestrijding;

– Werkgelegenheid;

– Ziekenverzorging;

– Pensioenen;

– Verkeersveiligheid;

– Veiligheid thuis en op straat.

 

Om het vertrouwen van de burgers terug te krijgen zullen de politieke partijen zich in moeten spannen om oplossingen aan te dragen voor de problemen die zich voordoen.

Als we de samenleving mondiaal bekijken moeten we helaas vaststellen dat de mens er een puinhoop van heeft gemaakt.

 

BRAM DUBBELMAN

Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. ik heb een betere oplossing:
  1. salaris maar 3000 gulden netto
  2.vermogenstoesting bij het begin en einde
  3. geen benoemingsrecht bij Overheids NV en stichtingen
  4. verplicht aftreden bij achterstallige belastingen, afdracht sociale verzekeringen.( dus elk statenlid, minister heet voordat hij aantreddt alle belastingen afgehandeld en betaald, geldt ook voor de sociale verzekeringen)
  5. elk staten lid of Minister mag niet binnen 2 jaar een aanstelling krijgen bij de overheid, of zaken doen met de overheid.
  6. voor alle dienaren van de overheid, consulenten, RvC, stichtingen Semi overheid geen salaris hoger dan de Minister President.
  als je dit allemaal heb geregeld, dat zul je zien dat alleen de echte volksvertegenwoordiger zich verkiesbaar zal stellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -