26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 02:34

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bijdrages Ingezonden | Politiek en duidelijkheid

Ingezonden | Politiek en duidelijkheid

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord

IN HET zicht van de aankomende verkiezingen krijgt de politiek van de burgers een dikke onvoldoende. Dit is geen opwekkend bericht voor de toekomst van Curaçao.

De politieke partijen hebben dit aan zichzelf te wijten.

Het ontbreekt aan daadkracht, integriteit en efficiëntie. Van een regering mag toch verwacht worden dat het algemeen belang, rechtvaardigheid en efficiëntie voorop staan in haar beleid.

Een goed voorbeeld doet goed volgen. De kiezer is gebaat bij duidelijke standpunten van de politieke partijen.

Er zijn genoeg vraagstukken in de samenleving die om een adequate oplossing vragen, die mede in het belang zijn van de bevolking.

Hierbij wil ik er een paar noemen:

– Armoedebestrijding;

– Werkgelegenheid;

– Ziekenverzorging;

– Pensioenen;

– Verkeersveiligheid;

– Veiligheid thuis en op straat.

 

Om het vertrouwen van de burgers terug te krijgen zullen de politieke partijen zich in moeten spannen om oplossingen aan te dragen voor de problemen die zich voordoen.

Als we de samenleving mondiaal bekijken moeten we helaas vaststellen dat de mens er een puinhoop van heeft gemaakt.

 

BRAM DUBBELMAN

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. ik heb een betere oplossing:
  1. salaris maar 3000 gulden netto
  2.vermogenstoesting bij het begin en einde
  3. geen benoemingsrecht bij Overheids NV en stichtingen
  4. verplicht aftreden bij achterstallige belastingen, afdracht sociale verzekeringen.( dus elk statenlid, minister heet voordat hij aantreddt alle belastingen afgehandeld en betaald, geldt ook voor de sociale verzekeringen)
  5. elk staten lid of Minister mag niet binnen 2 jaar een aanstelling krijgen bij de overheid, of zaken doen met de overheid.
  6. voor alle dienaren van de overheid, consulenten, RvC, stichtingen Semi overheid geen salaris hoger dan de Minister President.
  als je dit allemaal heb geregeld, dat zul je zien dat alleen de echte volksvertegenwoordiger zich verkiesbaar zal stellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties