26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 06:17

ParadiseFM | Horeca hoopt op versoepeling

Werknemers in de horeca hopen dat er na meer dan drie weken lockdown binnenkort sprake kan zijn van enige versoepeling van de coronamaatregelen. Dat meldt de Extra vandaag....

PB | Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement...

PBC | Qatar Airways via JetBlue naar Curaçao

Persbureau Curacao NEW YORK – Vanaf 19 april aanstaande gaat de Amerikaanse prijsvechter JetBlue tickets verkopen voor vluchten van Qatar Airways van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha in...

PBC | Politie Curaçao op zoek naar vermiste Suzette

Persbureau Curacao De politie van Curaçao is opzoek naar de 16-jarige Susette Perez Martines. Ze is hier geboren en liep zaterdag 30 januari, ruim twee maanden geleden, weg. Zij...

PBC | Vier patiënten bezweken aan Covid19 in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Vier patiënten zijn sinds gistermiddag bezweken in het CMC aan de gevolgen van corona. Het totaal aantal slachtoffers op Curaçao, sinds het begin van de corona-uitbraak...

DH | US citizens being evacuated from St. Vincent to St. Maarten via cruise

PHILIPSBURG--The United States (US) Embassy is coordinating with Royal Caribbean Cruises for a maritime evacuation of US citizens from St. Vincent to Dutch St. Maarten on Friday,...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marc Hooijschuur aan het woord.

Jammer dat de pastoor van Ser’i Papaya niet de gelegenheid heeft gekregen om te reageren op de uitlatingen van Hayes Nicholls over de rooms-katholieke kerk in deze krant.

De kerk is drie keer per week open, er is een jongerengroep, er is een bezoekersgroep, de pastoor bezoekt elke week de nog overgebleven klassen van de school en de pastoor is bezig met het realiseren van een woonruimte bij de kerk.

Het is nooit genoeg om de immense problemen van de buurt weg te nemen. Maar dit zijn de feiten. Overigens is pastoor Julio van Venezolaanse afkomst en voelt hij de achtergrond van menig bewoner van de ‘bario’ met hun Venezolaanse, Colombiaanse en Dominicaanse wortels goed aan, al was het maar omdat hij het Spaans vloeiend spreekt.

Marc Hooijschuur,
pastoor Santa Famia,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Beste Marc Hooijschuur,

  Wanneer gaat de katholieke kerk zich eens anders opstellen ? Aangezien zeer velen beweren gelovig te zijn zou de kerk een groot bereik moeten kunnen hebben. Dat geeft een mogelijkheid om goede adviezen te geven. Propageer het gebruik van condooms, maak HIV bespreekbaar, maak onderwerpen als geweld in de huiselijke sfeer, dierenmishandeling, opvoeden van kinderen, aannemen van steekpenningen, fraude, vriendjespolitiek etc etc tot onderwerp van jullie preken.
  I.p.v. wereldvreemd rond te lopen zou het goed zijn wanneer jullie kerk eens midden in de samenleving gaat staan op een realistische wijze en dus niet langer als instituut dat aanbeden moet worden.
  Het afglijden van deze maatschappij over de afgelopen 50 a 60 jaar mag de kerk zich ook aanrekenen. Zeker wanneer jullie je wel heel hard durven te roeren zodra het om abortus, homo huwelijken etc gaat.

 2. @drenchi, het is geen kritiek op een clown als je zegt dat hij er belachelijk uit ziet, net zo min als je tegen een vis zegt dat hij nat is. het is op een gelijk niveau met zeggen dat hier de democratie faalt en dat we daardoor, als bevolking, een rekening van wanbeleid, wantoestanden, gepresenteerd krijgen. het zijn slechts observaties. sommige willen dat niet zien omdat ze niet kunnen kijken anderen willen daar niets van horen omdat ze het “lekker” vinden. wie de schoen past, trek hem aan. (en ik lever geen crietiek op de pastoor) .

 3. @Pastoor Hooijschuur:
  Maar ….. U weet toch hoe het er hier aan toegaat? EERST bekritiseren: dat gaat er altijd (bij bepaalde mensen hier) goed in. Afbreken die hap.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties