Ingezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marc Hooijschuur aan het woord.

Jammer dat de pastoor van Ser’i Papaya niet de gelegenheid heeft gekregen om te reageren op de uitlatingen van Hayes Nicholls over de rooms-katholieke kerk in deze krant.

De kerk is drie keer per week open, er is een jongerengroep, er is een bezoekersgroep, de pastoor bezoekt elke week de nog overgebleven klassen van de school en de pastoor is bezig met het realiseren van een woonruimte bij de kerk.

Het is nooit genoeg om de immense problemen van de buurt weg te nemen. Maar dit zijn de feiten. Overigens is pastoor Julio van Venezolaanse afkomst en voelt hij de achtergrond van menig bewoner van de ‘bario’ met hun Venezolaanse, Colombiaanse en Dominicaanse wortels goed aan, al was het maar omdat hij het Spaans vloeiend spreekt.

Marc Hooijschuur,
pastoor Santa Famia,
Curaçao

4 Reacties op “Ingezonden | Pastoor Ser’i Papaya

 1. Joep Meloen

  Beste Marc Hooijschuur,

  Wanneer gaat de katholieke kerk zich eens anders opstellen ? Aangezien zeer velen beweren gelovig te zijn zou de kerk een groot bereik moeten kunnen hebben. Dat geeft een mogelijkheid om goede adviezen te geven. Propageer het gebruik van condooms, maak HIV bespreekbaar, maak onderwerpen als geweld in de huiselijke sfeer, dierenmishandeling, opvoeden van kinderen, aannemen van steekpenningen, fraude, vriendjespolitiek etc etc tot onderwerp van jullie preken.
  I.p.v. wereldvreemd rond te lopen zou het goed zijn wanneer jullie kerk eens midden in de samenleving gaat staan op een realistische wijze en dus niet langer als instituut dat aanbeden moet worden.
  Het afglijden van deze maatschappij over de afgelopen 50 a 60 jaar mag de kerk zich ook aanrekenen. Zeker wanneer jullie je wel heel hard durven te roeren zodra het om abortus, homo huwelijken etc gaat.

 2. @drenchi, het is geen kritiek op een clown als je zegt dat hij er belachelijk uit ziet, net zo min als je tegen een vis zegt dat hij nat is. het is op een gelijk niveau met zeggen dat hier de democratie faalt en dat we daardoor, als bevolking, een rekening van wanbeleid, wantoestanden, gepresenteerd krijgen. het zijn slechts observaties. sommige willen dat niet zien omdat ze niet kunnen kijken anderen willen daar niets van horen omdat ze het “lekker” vinden. wie de schoen past, trek hem aan. (en ik lever geen crietiek op de pastoor) .

 3. Drech, de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Dit slaat niet op de pastors.

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @Pastoor Hooijschuur:
  Maar ….. U weet toch hoe het er hier aan toegaat? EERST bekritiseren: dat gaat er altijd (bij bepaalde mensen hier) goed in. Afbreken die hap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *