30 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 12:45

PBC | Meer vitale beroepen op de weg

Persbureau Curacao Een groot aantal beroepsgroepen is gisteren door de regering toegevoegd aan de lijst van vitale beroepen en functies. Daardoor kunnen zij een ontheffing aanvragen om overdag...

PBC | Auteur Loekie Morales te zien in Curaçao Storybook

Persbureau Curacao De bibliotheek van Curaçao heeft een verhaal van kinderauteur Loekie Morales geselecteerd voor haar opname in haar 2021 verhalenboek. Morales woont in Sint Maarten. Het thema van...

ParadiseFM | “Cellencomplex Barber leeg vanwege coronauitbraak”

Het cellencomplex op Barber zou momenteel leeg staan vanwege een coronauitbraak een paar maanden geleden. Dat schrijft de extra op basis van bronnen. Een aantal gevangenen zou...

ParadiseFM | Kritiek op uitzondering versoepeling VSBO-eindexamen

Het is onterecht dat het VSBO niet is meegenomen in de versoepeling rondom het eindexamen dit jaar. Dat zegt oud-onderwijsinspecteur Hein van Maarschalkerwaart op Paradise FM. Eerder...

ParadiseFM | Zeven covidpatienten minder in CMC

Een coronapatient is gisteren overleden aan de gevolgen van de ziekte. slachtoffer nummer 95. Mede daardoor daalde het totaal aantal covid-patienten in het CMC van 89 naar...

DolfijnFM | Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken sprake is van alcohol

Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken op Curaçao sprake is van alcohol. Zij komt tot dat oordeel op basis van eigen waarneming. De politie is...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marc Hooijschuur aan het woord.

Jammer dat de pastoor van Ser’i Papaya niet de gelegenheid heeft gekregen om te reageren op de uitlatingen van Hayes Nicholls over de rooms-katholieke kerk in deze krant.

De kerk is drie keer per week open, er is een jongerengroep, er is een bezoekersgroep, de pastoor bezoekt elke week de nog overgebleven klassen van de school en de pastoor is bezig met het realiseren van een woonruimte bij de kerk.

Het is nooit genoeg om de immense problemen van de buurt weg te nemen. Maar dit zijn de feiten. Overigens is pastoor Julio van Venezolaanse afkomst en voelt hij de achtergrond van menig bewoner van de ‘bario’ met hun Venezolaanse, Colombiaanse en Dominicaanse wortels goed aan, al was het maar omdat hij het Spaans vloeiend spreekt.

Marc Hooijschuur,
pastoor Santa Famia,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Beste Marc Hooijschuur,

  Wanneer gaat de katholieke kerk zich eens anders opstellen ? Aangezien zeer velen beweren gelovig te zijn zou de kerk een groot bereik moeten kunnen hebben. Dat geeft een mogelijkheid om goede adviezen te geven. Propageer het gebruik van condooms, maak HIV bespreekbaar, maak onderwerpen als geweld in de huiselijke sfeer, dierenmishandeling, opvoeden van kinderen, aannemen van steekpenningen, fraude, vriendjespolitiek etc etc tot onderwerp van jullie preken.
  I.p.v. wereldvreemd rond te lopen zou het goed zijn wanneer jullie kerk eens midden in de samenleving gaat staan op een realistische wijze en dus niet langer als instituut dat aanbeden moet worden.
  Het afglijden van deze maatschappij over de afgelopen 50 a 60 jaar mag de kerk zich ook aanrekenen. Zeker wanneer jullie je wel heel hard durven te roeren zodra het om abortus, homo huwelijken etc gaat.

 2. @drenchi, het is geen kritiek op een clown als je zegt dat hij er belachelijk uit ziet, net zo min als je tegen een vis zegt dat hij nat is. het is op een gelijk niveau met zeggen dat hier de democratie faalt en dat we daardoor, als bevolking, een rekening van wanbeleid, wantoestanden, gepresenteerd krijgen. het zijn slechts observaties. sommige willen dat niet zien omdat ze niet kunnen kijken anderen willen daar niets van horen omdat ze het “lekker” vinden. wie de schoen past, trek hem aan. (en ik lever geen crietiek op de pastoor) .

 3. @Pastoor Hooijschuur:
  Maar ….. U weet toch hoe het er hier aan toegaat? EERST bekritiseren: dat gaat er altijd (bij bepaalde mensen hier) goed in. Afbreken die hap.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties