27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 22:02

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden | Pastoor Ser’i Papaya

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marc Hooijschuur aan het woord.

Jammer dat de pastoor van Ser’i Papaya niet de gelegenheid heeft gekregen om te reageren op de uitlatingen van Hayes Nicholls over de rooms-katholieke kerk in deze krant.

De kerk is drie keer per week open, er is een jongerengroep, er is een bezoekersgroep, de pastoor bezoekt elke week de nog overgebleven klassen van de school en de pastoor is bezig met het realiseren van een woonruimte bij de kerk.

Het is nooit genoeg om de immense problemen van de buurt weg te nemen. Maar dit zijn de feiten. Overigens is pastoor Julio van Venezolaanse afkomst en voelt hij de achtergrond van menig bewoner van de ‘bario’ met hun Venezolaanse, Colombiaanse en Dominicaanse wortels goed aan, al was het maar omdat hij het Spaans vloeiend spreekt.

Marc Hooijschuur,
pastoor Santa Famia,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Beste Marc Hooijschuur,

  Wanneer gaat de katholieke kerk zich eens anders opstellen ? Aangezien zeer velen beweren gelovig te zijn zou de kerk een groot bereik moeten kunnen hebben. Dat geeft een mogelijkheid om goede adviezen te geven. Propageer het gebruik van condooms, maak HIV bespreekbaar, maak onderwerpen als geweld in de huiselijke sfeer, dierenmishandeling, opvoeden van kinderen, aannemen van steekpenningen, fraude, vriendjespolitiek etc etc tot onderwerp van jullie preken.
  I.p.v. wereldvreemd rond te lopen zou het goed zijn wanneer jullie kerk eens midden in de samenleving gaat staan op een realistische wijze en dus niet langer als instituut dat aanbeden moet worden.
  Het afglijden van deze maatschappij over de afgelopen 50 a 60 jaar mag de kerk zich ook aanrekenen. Zeker wanneer jullie je wel heel hard durven te roeren zodra het om abortus, homo huwelijken etc gaat.

 2. @drenchi, het is geen kritiek op een clown als je zegt dat hij er belachelijk uit ziet, net zo min als je tegen een vis zegt dat hij nat is. het is op een gelijk niveau met zeggen dat hier de democratie faalt en dat we daardoor, als bevolking, een rekening van wanbeleid, wantoestanden, gepresenteerd krijgen. het zijn slechts observaties. sommige willen dat niet zien omdat ze niet kunnen kijken anderen willen daar niets van horen omdat ze het “lekker” vinden. wie de schoen past, trek hem aan. (en ik lever geen crietiek op de pastoor) .

 3. @Pastoor Hooijschuur:
  Maar ….. U weet toch hoe het er hier aan toegaat? EERST bekritiseren: dat gaat er altijd (bij bepaalde mensen hier) goed in. Afbreken die hap.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties