Ingezonden | Oproep aan premier Rhuggenaath

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Alvin Bakker aan het woord.

Beste heer Rhuggenaath,

Ondanks dat Curacao een groot deel van haar autonomie in moet leveren als we akkoord gaan met de richtlijnen die Nederland ons opgedragen heeft, neemt het niet weg, dat we de afgelopen 10 jaar aangetoond hebben het NIET zelf te kunnen.

Miljarden zijn verspilt, 250 miljoen gulden die we van de EU hebben gekregen om het wegennet te verbeteren is aangewend voor algemene middelen of opgeslokt door allerlei consultants.

Er gaan mensen dood van de honger of raken dakloos. Of er gaan straks kinderen naar school met nog meer honger dan ze al hadden voor de crisis. Dan wordt mij gevraagd om een bijdrage te leveren aan kinderen die het minder goed hebben dan de mijne. Maar dat is een druppel op de gloeiende plaat; Ook al helpen we deze kinderen met schoolspullen, ze gaan met (meer) honger naar school.

Dit is te triest voor woorden voor een land binnen het Koninkrijk.

Accepteer de hulp van Nederland A.U.B. zodat we weer kunnen leven. Stop de trots s.v.p. in de kast.

OF stel een referendum in om te kijken wat het volk wil. Ik weet 99% zeker dat het merendeel wil dat uw macht aan de kant geschoven wordt om het normale volk te helpen.

STOP s.v.p. met het eigen belang EN denk ECHT eens aan het volk en de bedrijven die de molen draaiend moeten houden!

Alleen dat zal ervoor zorgen dat men blindelings weer stemt op uw partij!

Alvin Bakker,
Curacao

6 Reacties op “Ingezonden | Oproep aan premier Rhuggenaath

 1. Curaçao heeft geen autonomie. Autonomie is gestoeld op een redelijk of goed lopende maatschappij die zichzelf in ieder opzicht overeind kan houden. Het is iets wat wij hier tientallen jaren al bewezen niet te hebben of kunnen uitvoeren, dus leveren we niets in. Degenen die wel wat inleveren zijn hen die ervoor zorgen dat ze er zelf beter van zijn geworden van de gecreëerde onoverzichtelijke puinhoop. Ik begrijp niet dat er zelfs nog sprake kan zijn van `trots`. Trots waarop? Trots op een puinhoop, trots op eeuwige tekorten, trots op gegraai en vriendjes bevoordelen??

 2. Mom(Ned.) heeft een gezin met een tiener(Cur.) die schijnbaar opstandig en zelfs onhandelbaar is. Bovendien kan het moeilijk te begrijpen zijn waarom dit kind zo opstandig is en anderen zelfs uit hetzelfde huisgezin niet. Eenvoudig gezegd is dit opstandig kind ook iemand die dit alles opzettelijk en voortdurend doet, weerstaat en trotseert. Natuurlijk is dwaasheid aan het hart van dit kind (Cur.) gebonden. Om deze reden is het voor Mom gedurende deze jaren (na 30 Mei) van groei naar volwassenheid moeilijk om met elkaar op te schieten. Samenvattend dus is dat kind(Cur.) halsstarrig en voortdurend opstandig. Deze regering regeert niet op kennis en verstand, en dat ziet een ieder met een schijntje verstand. Het heeft het vermogen niet om kennis en verstand op een succesvolle wijze te gebruiken om problemen op te lossen ten aanzien van zichzelf en het volk, en dat zien wij naar gelang hun denkwijze en hun foutieve handelingen. Kijk, wijsheid impliceert breedte van kennis en diepte van inzicht, de basis voor het gezonde en heldere oordeel dat kenmerkend is voor wijsheid, en juist hierin schieten deze boeven tekort. Als regeringsleiders zijn hun werken niet doeltreffend. Waarom niet?? Want er zit geen praktische wijsheid in. Hun (fig.) accu is bijna leeg. Hun uiterlijk, hun manier van kijken verraadt hun laagdrempelige inzicht en kennis in zaken, hun uiterlijk is gesloopt van dwaasheid. Deze mensen zijn gewoon een “vergissing” in de regering. Er moet z.s.m. dus handelend opgetreden worden om een eind te maken aan deze ongezonde situatie op het eiland. De band, de verhouding met Nederland én het (Cur.) volk is allang ten gronde gericht door deze mensen. Ze hebben alle zedelijkheidsbegrip verloren, ze zijn beginselloos. Nederland moet hen gewoon laten vallen en haar gezicht omkeren voor hun. Nederland had dit nooit ofte nimmer kunnen verwachten dat de Cur. regering het arme volk zo waardeloos, laagdrempelig en minachtend zou behandelen. Hun eigen volk en ras dus. Triest en nog ‘ns triest. Hun allemaal binnen de regering halen Nederland regelmatig door het slijk. Diep en diep treurig en schaamteloos gedrag leggen ze aan de dag. Nederland, the choice is yours …….it’s your turn now……..it’s SHOWTIME. Yeah baby.

 3. En zo is het Alvin.

 4. Curacao revisited

  “Gisteren ging een filmpje rond op social media waarbij een vrouw een man (allebei dik) gewoon open en bloot een blow job bij “Daxin Restaurant” gaf en dit terwijl de man zijn biertje stond te drinken.”
  dit is nu precies die bekrompenheid van Curacao. Dus alleen omdat mensen dik zijn, mag je helemaal niets meer?!

 5. Abraham Mossel

  Ik dacht dat wij het beter zouden krijgen na 10-10-2010 ondanks dat we nu ook nog eens de corona op ons dak erbij hebben gekregen maakt niet uit, het was voor die tijd al een ongeregeld zooitje op de crim en het zal ook altijd zo blijven, we hebben de mensen er niet voor om ons eiland goed te begeleiden naar voor uitgang wel hebben we genoeg regerings klaplopers om het naar de afgrond te helpen om eigen familie en vrinden nu het nog kan effe snel hun zakken te laten vullun, aan gezien de eigen geld kist bijna leeg is of al leeg is? als Nl niet meer geld stort in deze bodum loze curacrim kist.

 6. Mooi stukje van Alvin Bakker en mijn excuses bij voorbaat dat ik weer mijn onbeschofte reactie onder zo een mooi stukje moet plaatsen.

  Weet niet of de armoede mee te maken heeft maar het moraal en zeden holt achteruit in dit land. Gisteren ging een filmpje rond op social media waarbij een vrouw een man (allebei dik) gewoon open en bloot een blow job bij “Daxin Restaurant” gaf en dit terwijl de man zijn biertje stond te drinken.

  Er waren zelf kinderen die het toneelstuk aanschouwde. De vraag is kunnen wij dieper zakken in dit land?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *