28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 09:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Open brief over illegale houtkap op Bonaire

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Chris Schmitz aan het woord.

OPEN BRIEF AAN
de Gedeputeerde belast met natuur en milieu Bonaire
met cc voor Hoofd DROB, Directeur STINAPA en Manager ECHO

- Advertentie -

BETREFT: ILLEGALE HOUTKAP.

De Boneriaanse overheid heeft zeer bewust gekozen voor een groene en duurzame ontwikkeling. Daar neemt natuurbescherming en natuurbeheer een prominente plaats in. Beleidsmatig is dit vastgelegd in het ruimtelijk- en natuurbeleidsplan.

DROB is belast met uitvoering van en controle op de ruimtelijke ontwikkeling. Bescherming en beheer van het onderwaterpark en het Washington Slagbaaipark heeft de overheid overgedragen aan STINAPA. Opzet en uitvoering van een ambitieus herbebossingsproject is met subsidie van de overheid in handen gegeven van de stichtng ECHO. Duizenden inheemse bomen zijn in kassen opgekweekt en in de natuur terug geplaast. In de komende regenperiode zullen de volgende tienduizend bomen op daarvoor geschikte plaatsen worden uitgezet.

Met voorlichtingscampagnes van de overheid (nos ta biba di naturalesa) en de sectie Natuur en Milieu Educatie van STINAPA wordt geprobeerd de bevolking duidelijk te maken dat natuurbescherming en beheer in het belang is van de hele gemeenschap. Ook de pr en boomplant acties van ECHO, waarbij steeds tientallen vrijwilligers betrokken waren, kan niemand zijn ontgaan.

- Advertisement -

Ondanks dat bestaan er nog steeds onwillige medebewoners die vanuit eigenbelang niet aan deze positieve ontwikkelingen meewerken.

Hoe is het mogelijk dat afrasteringen rond de herbebossingsprojecten opengeknipt worden om geiten een kans te geven de aanplant op te vreten.

Hoe is het mogelijk dat op enkele honderden meters van ECHO (Dos Pos) op grote schaal tientallen jaren oude bomen worden afgezaagd en omgekapt om houtskool te branden.

Met deze acties wordt er ernstige schade toegebracht aan de natuur die niet alleen van hun, maar van ons allen is. Dezelfde natuur waar wij als mens ook deel van uitmaken en daarom goed moeten beschermen en beheren. Uit eigenbelang, en voor onze kinderen en kleinkinderen, zouden we in plaats van “van” de natuur, “met”de natuur moeten leven.

Waar zijn de controleurs en wetshandhavers van de betrokken instanties?

Chris Schmitz als bezorgde burger,
Bonaire

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -